iulian mihaila

Zilele trecute s-a inflamat spațiul mioritico-carpato-danubiano-pontico-balcanic după ceva scandal cu o doamnă care dorea condiții speciale de naștere, așa cum a văzut ea la tv că se poartă în lumea bună și cum a avut ea parte la o maternitate privată.

Bun, de precizat că a apărut ulterior mesajul unui măcelar rezident ginecolog, Iulian Mihăilă din Galați, în care omul jignește la modul grosier orice urmă de umanitate rămasă în femeile alea, mai rămânea să le zică clasicul ți-a plăcut să te …, acum nu mai urla și naște. Omul merită călcat pe cap ca o jivină ce este, dar nu asta e ideea, deși inflamația maximă a fost după apariția respectivului mesaj.

Ideea e simplă.
Tu, ca asigurat, primești de la spitalul românesc de stat o asigurare minimă. Oamenii îți oferă posibilitatea de a naște decent, într-un spital, în condițiile oferite de acel spital, la costurile pe care acel spital le are pentru nașterea ta.

Vrei să naști în picioare, în lapte de măgăriță, sau într-un bazin dedicat, unde să te mângâie pe spate soțul? Complet acceptabil, dar trebuie să plătești pentru asta. Ia-ți o asigurare specială, du-te la Regina Maria, asigură-te că nu te anesteziază (au un background destul de negruț în domeniu) și, dacă cei de la spitalul privat au ce dorești tu, nu ai decât să faci ce vrei tu, contra cost.

Până atunci, spitalul de stat, cu măcelarii ăia prost plătiți și șpăgari, trebuie să aibă grijă de TOATĂ lumea. Știu că probabil în mintea unei mame apare ideea că este extrem de specială, pentru că aduce un copil pe lume. Newsflash, toate sunt speciale și toate trebuie să primească îngrijiri cât mai aproape de nevoile umane minime. A, că nu le primesc, e altceva.

Nu sunt neapărat adeptul acestui gen de părere, care demistifică nevoile unei mame. Dar e posibil să fi venit momentul când trebuie să înțelegem că dacă plătim puțin, primim puțin.
Desigur, prin plătim puțin mă refer la contribuția de CAS procentuală ce se plătește în românia, drept cotă de solidaritate socială. Care contribuție, în medie și ca sumă forfetară, este insignifiantă.

Contează prea puțin că eu, de exemplu, plătesc, împreună cu cei cu care am relații contractuale, în jur de 300 de euro lunar doar contribuția CASS. Tot o să mor într-un colț de spital jegos, scuipat în ochi de o asistentă căreia nu i-am dat suficientă șpagă. Pentru că procentele mele plătesc și pentru încă 100 de țigani care nu au plătit în viața lor o asigurare.

Desigur, de remarcat boala ce a lovit doamnele române, cu acest nașteri acasă, în apă, înconjurate de familie, pline de bine etc. Pentru că așa nășteau și bunicile noastre și ce bine le era. Desigur, uită să menționeze că bunicile noastre făceau 12 copii din care le murea la naștere 5, încă vreo 3 după naștere și restul supraviețuiau dacă voia bunul dumnezeu.

La fel, omit să se gândească că poate au nevoie de o epiziotomie. Sau, foarte posibil să aibă o sângerare internă. Cam cum aveau bunicile noastre. Care, ah, da, mureau cam în procent de 50% la nașterea aia minunată, în câmp.

Cred cu sinceritate că ne așteaptă o perioadă de degradare umană. Oamenii au trăit mult prea bine în ultimul timp și acum au tot felul de nevoi, doresc să se întoarcă la origini, doresc să elimine vaccinurile și să se trateze cu NMG. Omițând că sunt sănătoși acum și au o speranță de viață mare tocmai datorită cuceririlor medicinei.

Ne așteaptă vremuri urâte.