Nu aș vrea să se înțeleagă vreo urmă de lipsă de respect față de sărbătoarea lor, Bairam, sau cum îi zice. Ok, sunt fantasme identice cu ale ortodocșilor, dar asta nu înseamnă că, dacă sunt civilizați și pașnici, nu îi pot respecta.

Fotografiile sunt făcute la marea moschee din Moscova care, înțeleg, este cea mai mare din Europa, în acest moment. Sunt curios, oare la ei tot țigăneala asta a fost, cu cruci montate de imbecili pe terenuri private, cu porci aruncați și altele? Nu de alta, dar rușii sunt pravoslavnici, sunt fanatici ai ortodoxiei, dacă vă deranjează ce face Daniel pe plaiurile mioritice, habar nu aveți ce putere are patriarhul Alexei al Moscovei.

Mi se pare incredibil cum sub imperiul teoriei terorii, o țară, în mod normal pașnică, devine fanatică, inclusiv cei ce practic nu au legătură cu religia ortodoxă sau aiurea. Achiesăm, de frică, la teroare și devenim, la rândul nostru, teroriști psihici și, de ce nu, fizici, pentru a putea să ne inchidem în coconul nostru de liniște.

În fine, trist.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.