Există vreo modalitate de a curăța mai rapid mizeria asta de la esspresorul de cafea? Pentru că ultimele minute din viața mea le-am petrecut băgând acul în toate, da, TOATE găurile alea…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

129 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Aer cu presiune. Nu vinde emag si compresoare?

  2. #2

    daca e calcar, lasata chestia peste noapte in otet (sau tamponata bine cu otet), si curatata dupa cu ceva furtun de presiune.

    • #3

      ^^ Oțet nu recomand: durează mult procesul și miroase aiurea.

      Sarea de lămâie în schimb e mai eficientă dar să nu uiți să clătești bine la sfârșit cu apă din abundență.

    • #4

      Cu otetul scapi de calcar rapid si usor (desi miroase, ce-i drept) daca fierbi otetul (poate si cu putina apa). In 2-3 minute ai scapat de tot calcarul, nu lasi dracia aia in otet peste noapte.

  3. #5

    Fa o compozitie apa cu otet si lasa partea aia metalica cu gauri in ea o perioada apoi clateste 😀

  4. #6

    Aş încerca cu aspiratorul, ciocnind uşor capacul cu mînerul de plastic al unui cuţit.

  5. #7

    si eu am fix esspresor din ala si nu mi se intampla niciodata chestia aia, pur si simplu clatesc sita sub jet de apa si e curata, nu intra zatul de cafea in gaurile alea. Ce soi de cafea folosesti? Poate nu e macinata la granulatia potrivita…

    • #8

      jacobs

    • #9

      Cetin, radem glumim dar….eu nu-mi mai fac de ceva ani esspreso pentru ca-mi place cafeaua turceasca dar ce as face eu? As plasa filtrul ala pe care tu ai bagat n-spe ace deasupra focului pentru a face cafeaua aia scrum si dupa aia o bati frumos cu o lingura de lemn iar cenusa va cade singura. Plus ca asa cu acul risti sa faci zgarieturi pe gauricile alea si sa se stranga si mai repede resturile de cafea data viitoare. Da’ ma rog daca te pasioneaza munca de impuns cu acul…be my guest!

    • #10

      Daca-ti place Jacobs, fa-l la ibric sau la chestie din aia de la Ikea, o cana cu o sita cilindrica in mijloc, pui cafeaua in sita, torni apa fierbinte deasupra si lasi cateva minute, iese super-aromata. Eu dimineata imi fac un esspreso ca e mai tare (dar folosesc cafea de esspreso Caffee River, e macinata mult mai fin si nu intra zatul in sita). Dupamasa imi fac in cana din aia de care ziceam de la Ikea, de obicei Amaroy sau Don Cafe verde, e un pic mai slaba si foarte aromata.

  6. #11

    Daca e metal, bag-o la fiert cu detergent de vase, cat mai concentrat.

  7. #13

    Acum stim ca de ziua ta iti putem trimite un kit de goblen sau “Crosetam frumos”….

    • #14

      in curand de vanzare pe unpol sosete si fulare

      bwahahahahah

  8. #15

    Pai .. fie il speli imediat dupa folosire. Fie te chinui cu acul si apa calda, sau daca crezi ca iese cu aer comprimat gasesti sub forma de spray (se foloseste in IT pentru suflat praful)

    Daca e calcar, varianta lui ‘user’ cu otet.

  9. #16

    Daca e calcar, foloseste Calgon in cafea. Bonus nu faci nici pietre la rinichi.

  10. #18

    plicuri d-alea de desfundat tevi, de la mr muscolo 🙂

  11. #19

    Pentru depuneri de grasime foloseste Sano Forte imgur.com/3jUk6iV. Dar atentie, foloseste manusi, ca e o solutie foarte concentrata de soda caustica.

  12. #20

    Daca e calcar rezolvarea e o solutie lichida de anticalcar.Exista pe piata ceva de la sano parca si curata orice depunere calcaroasa in maxim 10 minute.Recomand apa de la robinet filtrata,eu folosesc o cana filtranta de la brita.Apa plata cumparata lasa depuneri masive de calcar nu conteaza cine o produce.Vorbesc din proprie experienta si in perfecta cunostinta de cauza.

  13. #21

    Pai, acid sulfuric ?:)))

  14. #22

    da, stiu eu o solutie mult mai simpla. click pe link-ul ala … 😉

  15. #23

    Daca vrei te ajutam. Fiecare cu gaurica lui 🙂

  16. #28

    Asculta niste death metal, iti va da putere…

  17. #29

    Calcar, șmarcal… Umpli cada cu apa. Ridici filtrul deasupra capului, cum ridici toporul atunci cand spargi lemne. Te incordezi, tragi aer in piept si izbesti cu putere sita de luciul apei. Apa va trece cu o viteza incredibila prin gaurele, indepartand orice depunere de zaț sau calcar.
    Asa curata barbatii.

    • #30

      si mai torni si vreo 5 litrii de benzina in apa. apoi dai foc si in final ai si sita curata si apa calda la pretu de apa rece… 😀

    • #31

      Barbatii nu pun apa in cada cand fac asta…

  18. #32

    O T E T

    • #33

      not working

    • #34

      Ober-Tassen-Extra-Tatzen?

    • #35

      @Arhi
      Otetul trebuie sa fie fierbinte. Daca e vorba de calcar, garantat te scapa in 2-3 minute.

    • #36

      nu e calcar, e cafea intarita

    • #37

      Atunci otetul e inutil (sau aproape inutil).

  19. #38

    Din cand in cand cred ca e ok sa schimbi cu totul capacelul respectiv. Eu pe langa calcar vad si alte parti mai tocite. La 2-3 ani mai cumperi cate o dracovenie din aia. Nu de alta, dar cauti o solutie de “lenesi”.
    Ca altfel, ca acul tot a durat mai putin decat solutiile de genul fiert in detergent, sano forte, calgon, mr muscolo, care functioneaza majoritatea. Intreaba sotia ce foloseste pt oale.

  20. #39

    Nu mai baga acul pe acolo bre. Largesti gaurile si se duce dracu asa zisa aroma. Il speli dupa fiecare folosire, adica il clatesti si gata.
    Nu cred ca gaurile alea se infunda.

    • #40

      dar tu ai impresia ca eu imping la forja?:))))

    • #41

      Am ras singurica 5 minute :)))))))))

  21. #42

    incearca sa schimbi cafeaua…. jacobs nu prea e ok la esspresor

  22. #43

    Pai cand ai cumparat shot-ul ala n-ai vazut ca e cu defect? Se varsa toata tuica imediat.

    • #44

      Felicitări, data viitoare vei ajuta un prieten care caută sa împrumute niște bani spunandu-i ca ar fi trebuit sa economiseasca… Offfff, omul caută soluții, nu cauza…

      Pe de alta parte, de acord cu tine, Jacobs sux. 🙂

    • #45

      My bad, fail sa comentezi de pe telefon: răspunsul era pentru @bgd.

    • #46

      no passa nada querida 🙂

  23. #47

    Era pe vremuri (acu’10ani) o solutie Triumf se numea de curatat aragazul si stiu ca puneam cu pensula un pic (chiar pe unele strecuratori) iar dupa cca 5 minute curatam cu o periuta. Trebuie clatit bine pentru ca solutia respectiva are soda caustica in compozitie.

    • #48

      +1. Inca e. Kaufland ftw!

    • #49

      Solutie d’aia gasesti peste tot. Adevarul e ca ce nu se curata cu Triumf, nu cred ca se curata cu nimic altceva. Iti ia si pielea de pe maini.

    • #50

      folositi manusi de cauciuc…..

    • #51

      Nu pot. Ma incomodeaza.Si oricum la serviciu port manusi non stop asa ca nu mai suport sa imi pun si acasa.

    • #52

      ce serviciu??

    • #53

      @blue: in afara de faptul ca-ti provoaca rani deschise care trec greu mai e si toxic….sunt niste manusi de latex mai subtirele ca cele de cauciuc. Incearca sa-ti protejezi mainile de toate chimicalele care suntem cam obligati sa le folosim. Mai tarziu o sa-ti tai unghiile cu drujba la cat de groase o sa se faca….ori nu o sa mai ai unghii de loc.

    • #54

      Arhi, nu e nimic kinky la jobul meu. Numai la rele va e capul.
      Mihaela, nu-l folosesc chiar zilnic asa ca nu amavut probleme pana acum. Dar chiar am dezvoltat o alergie pe maini de la latexul manusilor chirurgicale purtate zilnic, asa ca nu prea le mai suport.

    • #55

      Guys, Sano Forte e Triumf on Steroids.

  24. #56

    ia-ti altu’ :p

  25. #57

    Incearca sa fierbi vreo 10 min in solutie de soda caustica. E o metoda f buna sa scapi de orice urma de arsuri sau mancare f intaritata de pe vase.

  26. #58

    526 de gauri…!

  27. #61

    daca-l fierbi in oala sub presiune cu doi stropi de soda caustica se curata de tot!

  28. #63

    acuma serios vorbind, eu macin cafeaua nitel mai mare si n-am probleme de genul asta

    • #64

      vreau sa imi iauunul de ala cu rasnita

    • #65

      Doamne…le-ati si numarat? Imi aduceti aminte de Rain Man cand au cazut scobitorile pe jos

    • #66

      pai nu le numeri. calculezi pe o portiune, dupa care calculezi pe baza razei cercului

    • #67

      Sincera sa fiu nu stiu daca ma intereseaza cate gauri sunt intr-o strecuratoare si nu mi-am propus sa aflu dar tinand seama de masochismul tau….stiu eu!

    • #68

      esti giugiulibilă:)))

    • #69

      Mie mi-au iesit 546 pe algoritmul cu integrat pe suprafata + mici ajustari (se vede clar ca gaurile nu sunt chiar dispuse pe tot cercul – spre extremitati e ciudatel)

    • #70

      Ia…Vlade calculeaza si azimutu’……vectorii incadrati pe suprafata exterioara si scoate radacina patrata…o sa-ti dea cu virgula

    • #71

      @mihaela: vrei sa-ti iau azimutu?

    • #72

      ahahahaha si un arc sin de cotangenta, eventual

    • #73

      @Vlad: nu prea ai cum pentru ca suntem pe coordonate astronomice diferite

  29. #74

    Am citit TOATE comentariile si pur si simplu ma minunez de ce idei/propuneri s-au facut.
    Cea mai simpla modalitate de a curata filtrul este de a-l pune in brate sotiei si de a o ruga sa se ocupe de el, deoarece ea este mult mai meticuloasa si priceputa decat un barbat.

    • #75

      tu vrei sa sugerezi ca sunt unele arii ale activitatii in care femeile sunt mai bune ca barbatii? Faptul ca un barbat adevarat nu gateste nu inseamna ca nu stie…

    • #76

      Esti tanar.
      Cand vrei sa scapi de o corvoada pasand-o sotiei, tot ce ai de facut e sa-i spui ca ea se pricepe mai bine la…..

  30. #77

    Un subiect amuzant în care toate “găuricile” şi toţi curăţătorii/desfunzătorii de găurici s-au distrat de minune :))=))

  31. auzi, cel mai bine e să-ţi cumperi un alt espressor. că văd că eşti mofturos rău, dom’le. nu de alta, ai primit atâtea sugestii şi niciuna nu te mulţumeşte. ia-ţi un espressor nou şi ca să recuperezi timpul pe care l-ai pierdut cu… găuricile bea o Terapia şi gata.

  32. #79

    triumf. dai, lasi 5 minute si apoi ai rezolvat problema…e in flacoane galbene. doar sa clatesti bine apoi…

  33. #80

    Ahaaa… deci ai fost destul de rapid. S-a rezumat la minute!
    Unul mai neindemanatic petrecea zeci de minute.

    Ca idee, daca il vanturai prin cada plina cu apa, nu se curata? Da stiu… dupa trebuia sa cureti cada. Detalii, detalii, detalii…

    • #81

      Eventual vanturai in cada filtrul cand tu faceai baie……ai un plus ca puteai sa faci body exfoliation cu cafeaua ramasa……Jumulici tu speli si farfuriile in cada? Eventual dupa ce ti-ai spalat bocancii sau vre-un pres. Cred ca nu mai beam cafea veci sa-mi fi facut sotul asa ceva. Ori ii dadeam cu filtru de cap pana ii faceam o pepiniera de cucuie.

    • #82

      cred ca meriti o batuta buna, prea esti violenta:D

    • #83

      Arhi pervers mic :))

    • #84

      @Cetin: Glumeam! Dar acu’ pe bune…daca ar fi venit sotia ta si ar fi spus ca ti-a vanturat-o prin cada (cana de filtru nu te gandi la tampenii!) tu ce i-ai fii facut? Sau mai faci ceva cu filtrul ala vanturat prin cada …..a pe bune dupa mintea lui Jumilici mai bine il bag in close si trag apa ca si aia vine cu presiune…nu?

    • #85

      vezi ca sugestia a dat-o si corban, mai sus:))

    • #86

      Excelenta idee!

    • #87

      Dani a zis de cada nu de ideea cu closetul….ca asa daca tot zici ca ai fost in armata la pompieri poti sa mergi la vreo staie de pompieri sa-i rogi pe aia sa-ti bage 2 min tulumba de apa pe filtrul tau de cafea….hai ca deja ajungem prea departe…nu?

  34. #88

    Bicarbonat de sodiu plus otet. Dispar urmele ca prin minune. Si partea cea mai buna e ca nu e un detergent toxic

    • #89

      Subscriu. O lingurita de bicarbonat de sodiu presarat pe toata suprafata, apoi torni otet deasupra.
      Se foloseste si la desfundat tevi, nu numai la gaurici.

  35. #90

    Poate ar trebui sa pui un update la articol gen “BAI OAMENILOR, ESTE CAFEA NU CALCAR” :D.
    Acum trecand la lucruri serioase – incearca sa-l pui gol in espressor. Presiunea apei o sa elibereze gaurile.

    (Never tried)

    • #91

      nu merge, am incercat

    • #92

      Well, atunci acul e solutia si, pe viitor, foloseste cafea cu granulatie mai… mica.
      De ce mai mica? Eu la munca am tot espressor, iar rasnita (ca avem cafea boabe + rasnita) scoate cafea la granulatia cea mai fina. Presiunea apei face cafeaua sa se comprime intr-un bloc compact care iese foarte usor din sita dupa aia si nu lasa nimic in urma (se fac zeci de cafele zilnic si n-am avut problema asta).

    • #93

      o sa imi iau un espressor cu rasnita

    • #94

      Arhi, gurile rele spun ca expresoarele cu rasnita incorporata nu sunt prea ok, chiar rasnita din ele nu e stralucita. Daca nu esti foarte pretentios la arome probabil o sa te multumeasca, dar aceleasi guri spun ca e mult mai ok cu o rasnita de calitate si un expressor relativ ieftin (bugetul e tot pe acolo).

    • #95

      nu sunt foarte pretentios, doar beau jacobs:))

  36. #96

    Sfat profesional: îl speli în fiecare seară 10 secunde cu o perie de plastic și o dată pe săptămână cu un detergent profesional (eu folosesc ascor express iar portafilterele le am de 5 ani și nu au nici pe dracu)

    • #97

      tot respectul pentru tine, dar mai bine arunc jegul ala de espressor, decat sa ma chinui atat

    • #98

      Eventual ii acorda 5 minute de rugaciune si templul inchinat esspresorului in bucatarie cu aducere de ofrande precum boabe de cafea si coronite de flori.

    • #99

      @arhi Cum crezi dar totuși e vorba de maxim 5 minute pe săptămână, în topul lucrurilor care contează pentru o cafea curățirea ar fi pe locul 4 (1. cafeaua 2. râsnita 3. espressorul 4. curățirea 5. apa. Da râsnita e mai importanta ca espressorul.)

      @mihaela te rog sa nu te superi dacă îți spun că ești proastă și cineva ar trebui să te închidă în bucătărie

    • #100

      IonutT: mai ia niste cursuri ceva de controling anger…si da nu te pune cu mine ca-s proasta si te pot bate cu experienta. Cam cum crezi tau ca Arhi cu doi copilasi ar putea sa inchine atat timp rasnitei si esspreso-ului…pe bune…mai e si aspiratorul, aparatul de aer conditionat si inca alte multe aparate pe langa sterilizat biberoane, tetine, …
      Tu Ionut cu doi de t esti singur si steril/sterilizat….

    • #101

      Mihaela, da-mi voie: buahahahahaha!!!! Asta ca sa nu te las singura. Cu prostia ta si a mea il ducem sub nivelul nostru nu la nivelul nostru. Deci dupa cum ziceam: buhahahaha

  37. #102

    nu fac reclama, dar daca iese cu ceva substanta legala, aia e triumf de la farmec. curata practic orice.

    • #103

      Dacă vrei sa spui adio la portafiltru poți folosi

  38. #104

    Coca Cola ai incercat? Curata de nu se poate…

  39. #105

    Eu nu beau cafea si nu stiu sa fac decat la ibric :))) Bunica zice ca aia e cea mai buna..

    • #106

      +1
      Din D-nul Gheorghe Florescu de la pravalia de cafea din Piata Rosetti:
      – Atenţie! “Bărbatul trebuie să facă soţiei cafeaua”
      – “Se ia ibricul şi se măsoară apa cu ceaşca cu care se bea cafea,cam 50 ml. Se pune la fiert. Dacă se bea cu zahăr, se pune o linguriţă rasă. Dacă se bea cu miere, se pune mierea la sfârşit, mierea nu trebuie fiartă. Când apa ajunge la temperatură călduţă, ca de făcut pâine, atunci se pun două linguriţe de cafea (pentru fiecare ceaşcă) nici pline cu vârf nici rase, obişnuite. Se amestecă şi se lasă să fiarbă până când devine fiertura mai vârtoasă, dar să nu ajungă să dea în clocot. Se mai ia un vârf de linguriţă de cafea şi se presară ca o ploaie, cum ai pune zahăr pudră peste o gogoaşă. Acest vârf de linguriţă presărat reprezintă marele secret al unei cafele de excepţie la ibric! Se amestecă, se face un caimac abundent care se pune, o lunguriţă-două, în ceşti. Cafeaua din ibric se lasă să fiarbă până dă în clocot şi se pune peste caimacul din ceaşcă”

      1
  40. #107

    Meriti o prajiturica pentru efort, dar nu le am cu astea.

  41. #108

    Trage aer în piept și dute sa vezi ce înseamna proastă după aia vino și cereți scuze. Încă o dată spun este vorba de 5 minute pe săptămână.

    • #109
    • #110

      Mergi tu Ionut cu doi de t sa inveti gramatica (apropo de cereti vs cere-ti) si apoi deschide DEX-ul la cuvantul prost.

    • #111

      voi realizati ca va certati d-ampulea acum, nu?

    • #112

      Ia du-te prin cluburi și caută puțină ”carne ” ca ești prea stresată. Eu am răspuns scurt și la obiect și vii tu sa faci offtopic. Dacă te consideri asa de învățată de ce plm nu dai răspunsuri concrete și o arzi cu tot felul de replici penibile. Dacă ești un troll… familia…

      Arhi scuze.

  42. #113

    Eu imi amintesc perfect cand ti-ai cumparat espressorul asta. Si atunci ti s-o spus sa-ti iei unul cu rasnita, tu batman ca nu dai atata pe unu’… Iaca acuma iti cumperi unu’ cu rasnita :)))
    Ps: pur si simplu n-am rezistat sa nu-ti aduc aminte 😀

    • #114

      ma mir ca nu mi-ai recomandat sa imi iau un Volvo S60 in loc de ford, pentru ca, nu-i asa, suntem prea saraci sa ne luam lucruri ieftine

    • #115

      Pfff, Volvo S60, iti dai seama ca e cea mai faina masina din lume??? Ce vis…
      Ps: atunci nu eu iti recomandasem, eu iti aduc doar aminte.

    • #116

      anatati,
      lucrurile ti le cumperi toate si intotdeauna numai cand le vine randul, adica la timpul lor…

    • #117

      Pff, ce vis ramane atunci S60-ul…

    • #118

      Ete na, baga credit fata si ia-ti masina aia 🙂

  43. #119

    Arhi, am acelasi tip de expressor. Jacobs macinat pt el nu gasesti,doar boabe si astea la punga de 1 kg, pe care trebuie sa le macini tu daca ai rasnita cu posibilitaea de reglare a granulozitatii de macinare. Aia macinata,jacobs, nu e pt expresso.
    Recomand ,in ordinarea crescatoare a pretului, Tchibo expresso 15 lei( si inca cateva la aprox acelasi pret- Lavazza expresso 20-25 lei si ,cea mai buna, Illy! aprox 45 lei 250g la noi sau 7-8 euro in Italia. Sau cauti un magazin specializat in Bucuresti,de unde cumperi cafea arabica pura,boabe verzi, o prajesti acolo ,pe loc si ti-o macini acasa,la rasnita mentionata mai sus, exact cat iti trebuie o data. Asa se face profesional..ar trebui insa si alt expressor..
    Referitor la curatare, nu vreau sa jicnesc pe nimeni dar nu se folosesc solutii chimice de curatat tevi,grasime,etc la asa ceva. Pur si simplu lasa sita in apa fierbinte apoi tine-o sub jetul de apa..se va curata!

    • #120

      deci…nu imi place illy. am incercat de 2 ori sa imi cumpar, nu sufar gustul. sunt invatat cu porcaria asta de jacobs ca mosnegii aia cu marasesti fara filtru…

  44. #121

    Arhi,,Jacobs expresso exista doar boabe la 1 kg. Recomand, in ordinea cresc a pretului Tchibo expresso, Lavazza expresso si,cel mai bun Illy!
    Corect se face,insa..: se cumpara boabe verzi de la magazin specializat,se prajesc pe loc ,tot acolo, si se macina acasa la o rasinta cu reglaj al granulatiei, exact cat iti trebuie pe loc.
    Nu se curata sita cu substante aiurea( de tevi,grasime ,etc..) Tine-o in apa fierbinte apoi sub jet de apa puternic. S-a infundat din cauza granulatiei prea mici a cafelei Jacobs ce o folosesti si care ,cred, e pt fiert.

    • #122

      Scuze,am postat de 2 ori crezand ca nu mi-a intrat din prima..mesajul :))
      Tunci incearca jacobs boabe ,scrie expresso pe punga de un kil…Se macina acasa si cred ca se merita sa cumperi o rasinta buna,tre sa aiba la emag unde esti tu pe felie. Eu am probat ,iese cafea f buna..insa nu am rasinat buna..am o cioarsa de aia veche cu care poti face si zahar tos..

  45. #123

    Sau, uite o idee: iti cumperi cafea divina de la delicatese florescu si-un ibric de alama tot de la el, apoi ii pregatesti doamnei intr-o duminica dimineata o cafea la ibric pe care i-o servesti la pat. Prepari cafeaua dupa cum te invata dl Florescu si cine stie, daca te-ai trezit suficient de devreme, inaintea copiilor …

  46. #124

    La preturi mult mai bune decat la Florescu gasesti aceeasi cafea si in alta parte, de exemplu www.sarkiscafe.ro/. Pe mine, cafeaua de la Florescu m-a dezamagit de fiecare data cand am cumparat. Poate am avut asteptari mult prea mari, dar un lucru eclar: acolo platesti brand-ul, nu neaparat calitatea. Nu am idee ce aparate folositi voi pentru prepararea cafelei, dar in nici un caz nu as folosi cafea ambalata din supermarket, mai ales pe cea macinata, indiferent de brand. Eu folosesc un espressor traditional Bezzera BZ10 si o rasnita Bezzera BB005 luate de la www.perfectespresso.ro/. Nu pot sa va descriu ce gust are espresso-ul folosind o cafea proaspat prajita.

    • Mulţam de info 🙂 Chiar acuma mă uitam să-mi comand cafea. Deocamdată eu am redescoperit ibricul, oricât de laborios pare…

  47. #126

    Fii atent, n-o sa mai ai evaar problema cu gauricile: la espresor nu se pune cafea macinata fin. Asa pateam si eu la inceput pana am deschis internetul si m-am luminat :p

    Merit o Terapia pt sfatu’ asta? Este, este? 😀

  48. #127

    A, si ia sa incerci si Julius Meinl (rosu Praesident). Are cam acelasi pret cu posirca de la Jacocks dar are o aroma mult mai faina
    +1 Terapia la studentu’

  49. #128

    www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere
    Espressorul cu rasnita este cea mai nefericita alegere. Explicatile sunt prea lungi pt coment.
    www.espressoman.ro/care-espressor-e-mai-bun-intai-rasnita-apoi-restul/
    Liviu Fratila se pricepe. Eu sunt amator dar am espressor acasa de vreo 5 ani. Nu mai folosi cafea de ibric la espressor. In rest, ia tot o semiautomata dar cat mai varf de gama.

  50. #129

    Acum am vazut “problema”. Daca nu ai rezolvat intre timp, raspunsul e simplu – iti trebuie detergent special pentru espressoare. Odata la o luna/doua, pentru 20 de minute, baga toate accesoriile aparatului intr-o solutie de apa fierbinte si o lingura de detergent special (de backflush se mai cheama, dar tu nu vei face backflush caci Philips nu suporta). Practic e un fel de degresant impotriva urmelor lasate de uleiurile din cafea. Cele mai celebre marci sunt Urnex, Joe Glo, Puro Caff. Nu ai nevoie de un decalcifiant (sare de lamaie sau otet) pentru asa ceva. Oricum, daca ai bagat acul, cred ca ai produs deja stricaciuni sitei tale si ar trebui schimbata. Pentru viitor, ia o rasnita, fie ea si manuala si cafea proaspat prajita, apoi scoate sistemul de presurizate al portafiltrului, ca aici youtu.be/kV31qWRlBD4 Rezultatele vor fi infinit mai bune.