Bine pe mine mă miră, în continuare (știu, sunt naiv) cantitatea de oameni dispusă în a-și ține banii în chestia aia. Nu mă înțelegeți greșit, sunt heavy user de revolut, îl folosesc chiar zilnic, fără exagerare, dar, ducă-se la cer mama lui Frankfurt dacă aș îndrăzni să țin în contul ăla mai mult decât banii de coșniță zilnică sau ceva aproximativ. Eu îl folosesc pentru cardurile selfdestructing, plăți pe siteuri dubioase (îl am legat la paypal și Apple Pay), trimis bani prietenilor, primit bani rapid de la oamenii care mă bat la cap să joc la loterie pentru ei, prostii de genul.

Dar cum să îți ții banii, mii de euro, într-un cont despre care îți poate vorbi doar un indian dintr-o aplicație? Adică, serios, am avut bani blocați în revolut, dar era o glumă, erau 800 de lei (glumă versus cei 40k ai domnului de mai sus, m-am enervat pentru că îi încărcasem în cont să fac o plată și plata pla) și efectiv nu am avut cu cine vorbi în mod direct. Doar un script tâmpit, în care un indian, probabil plictisit, își cerea scuze, dar acestea sunt regulile și să am răbdare, că problema se va rezolva. S-a rezolvat în vreo 2 zile, dar efectiv e plin internetul de oameni cărora li s-au blocat contul și problemele nu sunt rezolvate nici după măcar un an.

Well, trecând peste stupiditatea gestului, să revenim la oile noastre naționale.
Din păcate, oamenii știu ceva, dar nu știu corect, atunci când își ascund banii în conturi de fintechs de genul acesta. Practic, da, daca iți ții banii într-un cont tip Revolut. Sunt o grămadă, oferă cam aceleași servicii, unele sunt localizate, cum e Qonto, Yuh, Chime, sau Remitly, altele sunt worldwide, gen Revolut, N26 sau Wise.
Da, poți să îți ții banii relativ ascunși într-un cont de acesta, dar doar în cazul în care ascunzi banii de o persoană sau o instituție de drept privat. Pentru că, la persoana de drept privat, ai ajuns dator în urma unui proces și a unei hotărâri judecătorești. Când banii tăi sunt în altă țară, recte Lituania, deciziile judecătorilor români nu mai sunt obligatorii pentru nimeni și, pentru ca, de exemplu, Revolut Lituania, să facă o poprire, are nevoie de decizia unui judecător lituanian. Fun fact, dacă aveți bani în revolut și îi țineți în lei, se supun legislației românești, pentru că aveți cont românesc, la Libra Bank. Când îi convertiți în euro, ei sunt deja în Revolut Bank Lituania și nu mai depind de românia. Cu o singură excepție.

ÎN NICIUN CAZ când este vorba de datorii la stat. Pentru că aceste datorii sunt cu titlu executoriu, nu există discuție, proces sau altceva. În plus, trebuie să fii ușor tâmpit să îți ții banii pe care îi ascunzi DE FISC în contul unei bănci/fintech care are activități în românia. În clipa în care are activitate în românia, se supune legilor românești. Adică declară proprietarii de conturi la ANAF, raportează ANAF-ului orice tranzacție peste 9999 euro, oferă acces la bazele de date statului român, cam tot ceea ce fac și băncile din românia. Pentru că asta e legislația, care mai e și armonizată european, pentru acea așa zisă combatere a spălării de bani. Și, repet, orice datorie la stat, asumată de ANAF, este cu titlu executoriu în orice bancă din UE, plus cele cu care românia a încheiat convenții.

Vreți să vă ascundeți banii, nu știu, de un creditor, de fosta nevastă? Folosiți fintechs localizate, fără activitate în românia. Sigur, va fi mai complicat, dar este cost of doing business, nu-i așa? Qonto, de exemplu, e localizat pe Franța și Spania, parcă. E un fel de revolut, dar pentru firme și PFA-uri. Vă ascundeți în spatele unui PFA, deschideți contul, nimeni nu vă știe, nimeni nu vă raportează nimănui.

Anyway, ideea este STOP BEING DUMB. Mai ales atunci când e vorba de banii voștri.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

35 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Sunt destui pe grupurile de Chiajna care întreabă dacă li se pot lua banii de pe RV pentru că pe contul de bază au poprire. Aparent faptul că au cont de Libra nu le spune nimic 🙂
    În rest ca și tine, plăți mici online, masa pe la bulgari, din astea 🙂

    10
    • #2

      Bogdan, stiu oameni care isi primesc salariile pe revolut, simtindu-se la adapost de orice:)))

    • #3

      pe binance. Dar sume destul de mici si pina in 20 dec. Ca se inchide posibilitatea sa ai card. Apoi fara card fizic ar tb sa transferi pe un card fintech ( revolut etc..) ori sa astepti sa fie in cursul saptamanii ca atunci lucreaza ing si bcr etc

  2. #4

    Ma mir cum de nu au aparut niste consilieri financiari bazati pe mutatul sau plimbatul banilor negri prin paradisuri fiscale. E o nisa destul de banoasa, sunt o gramada de prosti care au facut bani peste noapte si nu stiu pe unde sa ii ascunda.

    16
    • #5

      ideea ta nu e rea.

    • #6

      Hehe, asa credem noi, stai liniștit ca exista asa ceva de mult timp, momentan doar pentru cei cu bani ceva mai mulți sa spunem

      6
    • #7

      Cine are de mutat bani negri nu cauta papagali pe net. Te duci la Ernst & Young sau la firme serioase care te invata cum sa fii creativ. In plasa papagalilor pica de obicei aia multi si prosti cu sume mici. La mii de euro pierdute tzeparii stiu ca nu vei deschide proces pt ca te costa procesul mai mult decat recuperezi.

      8
  3. #8

    Am fost la un restaurant care accepta doar plati cash sau Revolut. Revolutul pe persoana fizica, pe numele patronului. Cat am stat acolo au fost 3-4 plati pe Revolut, inclusiv a mea. Ochiometric undeva la 2000 de lei. Bine, toate astea se intamplau undeva in jud Tulcea, deci probabil n-au vazut ANAF in viata lor.

    5
    • #9

      Germani se indreapta din nou spre cash peste tot. Sunt cateva magazinase la care ma duc constant si servicii locale pe care le folosesc (masaj, manichiura etc), si cand nu am cash, fac transfer paypal in contul privat al patronului, pe persoana fizica‍♀️

      6
    • #10

      Exista baruri de noapte in Berlin unde platesti doar cash. Si se fumeaza inauntru. Buticuri unde iti primesc doar cash pentru plati sub 10 euro. Vrei un pachet de tigari ca sa fumezi inauntru? Cash, nenica, nu butoneaza ei pos-ul pentru 7 euro.
      Daca vizitezi columna victoriei, Siegessaule aia, trebuie sa ai cash. Biletul de intrare, ape, suveniruri, totul cash.

      9
    • #11

      Și în București se întâmplă la fel. Cafenele cu pisici sau bărbieri de hipsteri: cash sau Revolut pe persoană fizică.

      1
  4. #12

    mai am si eu vreo 5 mii euro in actiuni pe Rev, dar ii las acolo, nu imi convine sa le vand acum. am avut mai multi, dar se tot duc la vale actiunile mele de vreo 2 ani :)) Cele mai multe am acum la zburătorii americani. Am American Airlines, United Airlines și Southwest Airlines. Sunt in cap toate, de 2-3 ori mai ieftine decat ar fi normal, deci mai tin de ele. Nu imi fac griji ca nu isi revin actiunile, asta sigur se intampla, dar poate peste un an, poate peste 2… mai mult mi-e frica de Revolut, nu sunt chiar sigur ca mai exista peste un an, peste 2.

    11
    • #13

      Bah deci voi realizati ca omul si-a luat minusuri doar pentru ca a spus ca are 5000 euro? Romania mea draga..

      9
    • #14

      Test: Am luat credit 5000 euro!!

      6
  5. #15

    Știi ceva dar nu știi bine. Am conturi pe firme pe Wise. Pe vreo două firme am tot avut popriri de nu am păr în cap: cu suspendări, apoi alte popriri, anulari, plăți făcute, tot tacâmul, în ultimii ani.
    Niciodată nu au pus mâna pe banii de pe Wise, chiar dacă banii sunt în lei cu IBAN de Libra Bank.
    Am discutat cu cei de la Libra și mi-au spus clar: conturile alea sunt ale celor de la Wise, ei pot doar să îi înștiințeze mai departe despre popriri dar nu pot bloca sume. Iar cei de la Wise, cel puțin până acum, de fiecare dată s-au făcut ca au treabă în altă parte.
    Banii au rămas acolo, nu s-a atins nimeni de ei.
    Plus ca ai și număr de telefon cu care poți discuta la nevoie.
    Ce-i drept, când vrei să vezi detaliile firmei, chiar dacă ai firma Gigel SRL cu IBAN de Libra Bank, la adresa din aplicație apare adresa de Belgia.

    La Revolut au tot fost instituite popriri, la Wise nu am auzit niciodată.

    12
    • #16

      deci stiu ceva, dar nu stiu bine, pentru ca ai tu cont pe wise. ok. ai perfecta dreptate

    • #17

      Zice bine ce zice cetateanul mai sus. Conturile la Lybra nu sunt nominale. Am si eu Revolut si a incercat muiANAFUL sa mi-l popreasca de vreo 3 ori si au luat-o la muie!

      12
    • #19

      Si mie mi-a instituit ANAFul poprire pentru o mizerie de vreo 60 de lei. In toate conturile si bancile au blocat simultan suma, mai putin Revolut. La 40k poate s-au sesizat si aia de la Revolut pentru combaterea spalarii banilor.

      9
    • #20

      Si eu am avut recent poprire aprox. 4000 lei, mi-au blocat doar conturile la bancile romanesti. Revolut, Wise, Monese, Paysera nimic.

      4
    • #21

      @Arhi: eu îți zic de Wise, tu o dai înainte cu Revolut. Logica beton.
      Repet: pe Revolut au tot fost cazuri de poprire a unor sume la solicitarea ANAF.
      Pe Wise nu exista. Chiar nu am auzit nici măcar de o singură persoană.
      Conturile aparțin celor de la Wise care preferă să mictioneze pe solicitările ANAF și banii rămân acolo.
      Asta e încă o diferență între Wise și panarama aia de Revolut.
      Așa ca da, poate ar fi bine să mai asculți și ce zic oamenii din experiențele lor. Nu strică.

      10
    • #22

      Cristi, vorbesti prostii. cu tot respectul ti o zic. Citeste ce scrie in articol si despre ce e vorba

  6. #23

    N-am avut si n-o sa am Revolut vreodata desi am avut nevoie sa ascund, datorita unui divort cu scantei, ceva cash care se odihnea in conturi si cea mai buna si sigura solutie atunci a fost sa-mi deschid un cont la cea mai mare agentie de pariuri de aici (btw, urasc tot ce tine de pariuri), cont alimentat cu cash si care a venit si cu card pentru a scoate bani cand am nevoie. A mers uns si tot ce trebuia sa fac atunci cand aveam nevoie de bani era in loc sa merg la automat intram in orice agentie (una pe fiecare strada) si scoteam cat aveam nevoie

    43
  7. #27

    Give him a medal

    2
  8. #28

    Cine a scris articolul asta , știe el ceva dar e departe de adevăr , e in legea lui , in creierii lui și poate are ceva joburi la stat. Prietene Revolut da credite și multe alte lucruri utile, in afara de asta frumos ar fi sa dai cu punct și virgulă și dovezi cui și când i a luat ANAF ceva. I a luat prin gura ANAF cu toata Libra care nu se poate baga cu nimic că nu are drept. Doar tine IBAN de Ro. Atâta timp cât zici că e semi tzeapa cu zici tu pai ia 200000 Ron transfera i în contul tău și închide Revolut daca ești așa deștept
    Am încredere în ei de multi ani și nu am avut nici o problema. Problemele le găsesc cu ei gâștele

    13
    • #29

      e un fraier, da-l dreaq

    • #30

      Țeam dat minus cămi plake cum scri.

      12
    • #31

      E adevarat ca au niste limitari cand vrei sa scoti cash. Insa am vazut ca le poti reseta, limitarile. Si poti scoate chas in continuare dar iti ia un mic comision. Dar ai multe alte avantaje. De exemplu: vrei sa trimiti cuiva bani si are la el revolut. Tu ai binance sau revolut. Si e sambata la ora 2.00. E, tu poti sa ii trimiti. Si mai minunat. La el o suma sa zicem de 1000 sau 2000 de lei ajunge in sub 1 min. Si ii poate scoate de la cea mai apropiata banca.

      1
  9. #32

    Voi ce ziceti sa fac? Sa tin aia 5 mii de euro in actiuni pe Revolut sau sa dau cash out? Mi-ar parea rau sa le vand acum, ca sunt pe minus mult la toate, in special la American Airlines, la Southwest Airlines si la United Airlines – le astea 3 am si cele mai multe. Eu le-as tine si 10 ani de aici incolo, n-am dubii ca vor valora de 2-3 ori mai mult intr-o perioada din urmatorii 10 ani, dar nu stiu cat de sigur este Revolutul. Deci n-am nevoie de aia 5 mii de euro nici acum si probabil nu voi avea vreodata in viata nevoie, fix de aia 5 mii. Poate de alti 5 mii. Dar nici sa-i pierd asa prosteste ca se dizolva Revolutul sau ceva…

    3
  10. #34

    BizBrașov e o mizerie de fițuică unde niște cretini apasă random pe tastatură. Pentru că altfel acești imebecili plătiti cu salariul minim ar fi scris că este vorba de o hotărâre judecătorească și că individul era executat silit, lucru sensibil diferit de o banală poprire.

    16
  11. #35

    Acolo a fost o sentinta judecatoreasca aparte. Eu am avut cateva popriri pe toate conturile, in ultimul an (valori intre 800 si 2000 de lei – amenzi la rutiera neplatite de cand aveam 18-19 ani) si nu am avut probleme cu banii din Revolut. Revolut are IBAN de Romania, corect, dar e unul singur pentru toti utilizatorii. Cele bune!

    6

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.