Originalul AICI
Minutul si scorul
03.03.2022 / 09:00
🪖Kievul a rezistat si in a 7-a noapte a războiului. S-au inregistrat mai multe bombardamente si mai mulți civili au fost ucisi.
🪖 Rușii au cucerit mai multe orașe satelit și sate din nordul, vestul și estul Kievului și au început să își instaleze taberele. Sunt cel puțin 6 localități în care rușii se instalează.
🪖Hersonul a căzut azi noapte.
🪖Mariupolul este sub asediu, mare parte din oraș a căzut sub controlul separatiștilor și al rușilor. A fost bombardat masiv azi noapte de separatiști.
🪖Centrala atomică din Zaporojie este în continuare sub control ucrainean.
🪖La Harkov se dau lupte în interiorul orașului. Nordul si estul orașului au căzut, însă apărătorii controlează în continuare zona centrală (Piața Independenței, Piața Libertății și bulevardele adiacente). Rușii au bombardat din nou ținte civile.
🪖Ucrainenii așteaptă ca orașul Odessa să fie atacat astăzi. Au fost observate în cursul nopții mișcări de nave purtătoare de rachetă, dar și trupe de desant aerian.
🪖Un convoi de 21 de vehicule a plecat din Mariupol. Evacuează 81 de cetățeni greci. Un drum lung si greu. Se îndreaptă spre Republica Moldova.
🪖Aseară, în urma unei discutii între Bogdan Aurescu și băiatul de la externe de la Budapesta s-a ridicat stupida restricție maghiară cum că ucrainenii trebuie sa posede pașaport biometric ca sa intre în Ungaria.
🪖Conform ONU peste un milion de oameni au plecat din Ucraina până în acest moment si undeva intre 4 si 5 milioane sunt dislocați în interiorul tarii.
🪖Alți 3800 de soldați americani vor sosi in Europa de la Fort Stewart (Georgia US).
🪖Statele Unite au livrat încă 200 de rachete antiaeriene Stinger.
🪖Spotify își închide activitățile în Rusia.
🪖Ruși iau rămas si fără Mercedes Benz. Compania a anunțat că suspendă exporturile în Rusia.
🪖Organizația Mondială a Sănătății, prin vocea lui Mike Ryan avertizează că ne paște un nou val de Covid ca urmare a situației refugiaților din Ucraina.
🪖Banca Mondială suspendă orice formă de ajutor pentru Rusia si Belarus.
🪖Pe 12 martie 7 bănci din Rusia vor fi deconectate de la SWIFT. Printre acestea nu se afla însă si Sberbank ( cea mai mare bancă din Rusia) și nici Gazprombank
🪖Convoiul ala fermecat, de 60 de kilometri, este in continuare blocat.
🪖Conform rușilor ”Z” vine de la ”Pentru Victorie!” ( За победы ), conform ucrainienilor Z – desemnează grupul de armate rusești ce atacă dinspre est. – milioane de oameni nu puteau dormi noaptea frământați de întrebare legată de Z.
La noi:
🇷🇴 În Romania au fost ridicate încă două tabere de refugiați.
🇷🇴 Mai multe trenuri cu refugiați (in jur de 1200) vor ajunge in această de dimineață la Iasi din Republica Moldova. O tabără mobila a fost ridicată la Iasi – 200 de locuri.
🇷🇴 135.000 de cetățeni ucraineni au ajuns în România pana în acest moment.
Altfel:
❌ Prăbușirea avionului Mig 21 dar si a elicopterului IAR 330 NU au legătură cu războiul din Ucraina. Din păcate 8 oameni au murit. 🥺
❌ NU există nicio confirmare că Vladimir Putin ar fi plecat într-un buncăr antiatomic din Muntii Altai (Geezz)
❌NU există o confirmare pe bune ca in Rusia comisionul de schimb valutar la bănci a ajuns la 30%

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.