În cartier, drogul pătrunde între tineri foarte simplu. Vine băiatul cu hash, maria și devine moș crăciun. Pentru o perioadă, e băiatul ăla simpatic care împarte droguri gratis tuturor, care îți dă să fumezi iarbă din toată inima, ba te mai și invită să păstrezi țigara, e ok, eu mai am, nu e problemă.

După vreo lună, băiatul simpatic devine băiatul care cere bani. Nu mulți, cam jumătate din prețul de piață al mărfii. E obligat să ceară, pretenaș, pentru că băiatul ăla de la care cumpăra el a mărit prețurile, dar na, uite, e decent, nu e mare lucru, ne descurcăm noi, hahaha uite, am găsit o pastilă, ia-o tu, nu, nu, stai liniștit, eu mai am.

Și urmează finalul, în care băiatul simpatic devine dealerul care te informează că, dacă nu ai bani, nu primești. Sau primești, dacă știi să faci chestii interesante. Dacă ești femeie, se știe. Dacă ești bărbat, sunt multe chestii lucrative, de noapte, la care poți participa, pentru un câteva grame.

Băiatul ăsta simpatic a fost micro$hit, în țările în care a intrat. Luați gratuit, nu e problemă, noi susținem economia, nu e mare lucru, ba chiar vă ajutăm să le implementați, uite ce frumos și simplu e tot. Și, după ce au invadat, practic, toate instituțiile de stat și le-au făcut dependente exclusiv de softurile lor, au cerut bani. Mulți, foarte mulți, din ce în ce mai mulți. Bani care erau așa de mulți încât îi tentau inclusiv pe șefii Micro$hit din țările respective (a se urmări pe la ce pușcării sunt foștii șefi microsoft din românia)

Acum se pare că se trece la nivelul 3. Nu mai vă mai vindem licențe și să folosiți produsul cum și cât vreți voi. Vă vindem închirieri și dreptul de a ne folosi cloudul nostru. Vă dați seama ce aberație, să ții o țară în cloudul deținut și manipulat de o entitate străină.

Problema e că, în Israel, lumea are, în general, testicule de bronz și iau decizii corecte pentru țară, deși și ei sunt plini de corupți (a se vedea prim miniștrii urmăriți penal de la ei). Dar la noi, cu niște mită bine plasată, problema licențelor va fi rezolvată instant, printr-un proiect de lege bine țintit, care va închiria românia microsoftului.

E de urmărit cu mare atenție subiectul. Mare, mare atenție.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.