Da, mi-am luat inima în dinţi şi m-am dus la poliţie, să îmi reînnoiesc buletinul expirat pe 3 decembrie 2008.
Oameni buni, am reuşit să o înţeleg pe femeia aia de la ghişeu când aproape se dădea cu capul de masă vorbind cu cetăţeanul rromân.

Cetăţeanul rromân e prost. Prost din naştere. Altă explicaţie nu e.
Exemple:

Iese femeia de la ghişeu şi strigă:
– Aveţi nevoie de procesul verbal de predare-primire a casei, dacă e casă de la fostul ICRAL. Mergeţi acasă şi aduceţi-l, că altfel nu se poate.

În faţa mea erau 9 persoane. Din el 6 nu aveau procesul verbal şi au decis de comun acord că ei nu au nevoie de el. Motive? Ţâşpe. Ei au cumpărat de la ICRAL, dar după revoluţie, sau au pile, sau consideră că ţara e naşpa şi nu se poate să cedăm aşa uşor, au certificatul dar îl aduc mâine şi tot aşa.

Fiecare din idioţii respectivi a stat şi s-a certat cu aia minim 5 minute, unii chiar şi 10, pe motivul că nu e normal ce se întâmplă şi că ei nu pleacă de acolo până nu li se face dreptate. Degeaba explica femeia că ea trebuie să facă un dosar şi că el trebuie să fie complet. Nu, că nu e legal.

Alt exemplu.
Vine una cu actele şi i le dă.
– Păi ştiţi, aveţi nevoie de copii după ele, că nu am cum să opresc originalul.
– Şi ce, care e problema, faceţi copii!
– Nu am unde să fac copii, că nu suntem dotaţi cu aşa ceva.
– Şi ce, e vina mea?? Faptul că voi sunteţi incompetenţi nu vă scuză.
– Doamnă, nu am cum să vă iau actele fără copii.
– Şi care e problema, faceţi copii.

Şi a ţinut-o aşa până când s-au enervat ăia de la coadă şi au scos-o de la ghişeu. A plecat să facă reclamaţie în secţia de poliţie. Nu s-a mai întors.

Pe lângă asta, tot timpul vin oameni şi cer formulare de toate felurile, informaţii de toate felurile, vor să depună acte, deşi nu e program, vor să ridice acte, vor informaţii de la omul care lucrează şi le vor în momentul în care întreabă ei, nu mai târziu. Una voia să depună pentru paşaport, deşi pe program scria clar că e miercuri după masa. Pentru că ea era deja acolo şi nu înţelege de ce, dacă e acelaşi ghişeu, nu poate depune acum, nu atunci.

Şi uite-aşa am stat eu 1 oră şi 40 de minute, când aş fi putut să stau 10 minute.
Pentru că rromânii sunt un popor de tâmpiţi care au impresia că regulile sunt pentru alţii, nu pentru ei. Pentru că statul rromân consideră că e normal ca acelaşi om să facă munca a 3-4 oameni. Ce contează că munca e proastă şi că oamenii vor fi nemulţumiţi.

Sunt rromâni, dă-i dracului.

PS: Dacă vreţi buletin rapid, acum e momentul. Au dispoziţie ca toate buletinele făcute în perioada asta să fie eliberate maxim pe 6 iunie, că pe 7 sunt alegerile şi pot lucra chiar şi pe 7. Deci urgenţă fără taxă de urgenţă.