doneaza

Citiți restul la Andressa.

Medicul care mi-a luat tensiunea si pulsul si m-a evaluat a tipat la mine de la inceput pana la sfarsit, cat am stat in salon. A urlat intai pentru ca nu luasem bon de ordine (scria pe usa, dar nu vazusem aparatul, era departe, credeam ca afisul nu mai e valabil demult!), mi-am cerut scuze si am zis ca ma duc sa iau (desi eram singura de la usa cabinetului ei). “Nu mai luati acum, dar de ce nu puteti sa luati bon de ordine?! Cat de greu este?!”, a continuat nervoasa. Ok, am gresit, hai sa ne revenim. “De ce imi puneti apa asta in fata?!”, a strigat iarasi la mine. Aveam la mine o sticla de apa plata pe care am pus-o, firesc, alaturi de poseta mea, pe masa (nu chiar “in fata ei”), ca doar nu era sa le pun pe jos! Mi-am cerut din nou scuze, am luat apa si am asezat-o in alt capat al mesei, dar ea si-a adus aminte ca nu am fost in stare sa iau un bon de ordine. “Ma duc sa iau acum, daca e atat de important, dar va rog sa nu mai tipati la mine”, mi-am revendicat eu dreptul la un tratament decent.

Nu, acesta nu este un tratament la care ai avea dreptul ca pacient. Nemaivorbind de faptul că ești donator, că BENEVOL vii și dai sânge pentru ca alții să trăiască. Și nu e un caz izolat. Acum câțiva ani, când încă eram fraier și mă gândeam la binele comun, am fost să donez, era ceva inițiativă pe net, un copil avea nevoie. Și am fost trimis acasă, pentru că eram în pantaloni scurți. Serios, #nojoke, asistenta de acolo mi-a spus textual că, fiind în pantaloni scurți, înseamnă că probabil sunt un vagabond și ea nu riscă viața oamenilor. La fel, a fost trimis acasă un tip care avea tatuaj, cu motivul că nu îl crede că tatuajul e mai vechi de 6 săptămâni. Sau luni, nu mai țin minte exact durata.

Deci nu, lipsa sângelui nu se datorează doar indolenței oamenilor, ci NESIMȚIRII crunte care este la centrul de donație. Personal medical transformat în fiare, care știu că majoritatea vin să doneze pentru un cunoscut și probabil încă nu au găsit metoda de a primi șpagă ca să te lase să donezi.

Dar ce poți cere de la ei, când regulile ministerului sănătății spun:

Persoanele pensionate medical, cele care şi-au făcut tatuaje şi piercing, acupunctură în centre neautorizate, bărbaţii care au întreţinut relaţii sexuale cu un alt bărbat sau persoanele care au un comportament sexual ce poate permite transmiterea unei afecţiuni severe infecţioase nu pot dona sânge.

Deci dacă ești homosexual, nu poți dona. Desigur, homosexual de ăla răul, că homosexualii buni, adică femeile, au voie. Poți fi tu sănătos, poți să ai un partener de sex o viață întreagă, dacă nu ești hetero, nu ai voie. Simplu.

Așa că da, mergeți și donați. Dacă aveți noroc, mai prindeți încă donarea gratuită. Statul român se pregătește să introducă taxa de donare. Vrei să donezi, trebuie să plătești.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.