Nu știu dacă v-am zis cât de fotbaliator am fost eu în viață. Întâi la clubul Voinicelul, după aceea la Dinamo, ca să îmi închei cariera glorioasă la Rapid, înainte de începerea clasei a 11 a. Încheiere concluzionată ceva gen Mai lasă și tu dracului mingea aia, că vine treapta a 2 a și tu numai cu fotbalul ești în cap.

Mingea era o minge clasică adidas. O știți, acea cu 32 de pătrate, albe și negre. Așa-numitele mingi originale sau mingi de piele, pe care evitam să le folosim în curtea școlii, pe ciment, ca să nu se julească. Mai țineți minte farmecul unui joc cu o minge de piele, atunci, când pe piață existau numai vestitele mingi de 35?

Vorbind de adidas, eu nu țin minte ca în România să se fi spus altfel la pantofii de sport. Absolut de când mă știu, practic dintotdeauna, când cumpăram pantofi sport, îmi cumpăram adidași, fără discuție. Ce marcă erau? Who knows, who cares. Erau adidași. Desigur, motiv de maximă mândrie în curtea liceului, alături de un trening cu vestitul logo. Logo pe care îl mâzgăleam pe bănci sau pe cărțile de matematică, în timpul lungilor ore plictisitoare.

Cred că reclama care mi-a rămas în minte cel mai mult timp, este reclama adidas de la campionatul mondial din italia. Mai ține minte vreun bătrânel de aici?

adidas Torsion, e creat cu un singur gând, să câștigi..

Bine, mi-a mai rămas și unul despre ceva produs pungi de gheață, dar nu le mai țin minte numele.

CAMPIONATUL MONDIAL DIN ITALIA. Mi se stricase televizorul cu vreo 3 zile înainte de începere. Erau vremuri cu adevărat comuniste în România, televizoare se dădeau pe sub mână, iar dacă erau la liber, era un omor doamne doamne. Dar trebuia să ne vedem echipa națională. NEAPĂRAT. A stat biata mama la coadă la Obor până s-a săturat, dar a venit acasă cu un tv Thomas, parcă. Nu, nu Thomson, e altă mâncare de pește.

Ce campionat mondial a fost în Italia. Gianna Nanini cu Notti Magiche, echipa națională dezlănțuită aplicând un 2-0 desăvârșit rușilor, de care deabia scăpasem și pe care îi uram din suflet. Au fost, fără să exagerez, cele mai frumoase momente ale copilăriei mele de mini fotbalist. Au fost singurele momente în care mi-am tras adidașii în picioare, pe fratele meu de mână și am plecat în Piața Universității, să ne bucurăm. De echipa națională, de victorie, de tot.

adidas lansează noul echipament an echipei naționale de fotbal a României.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.