Sezonul estival 2010 a fost cel mai slab sezon din ultimii 10 ani pentru hotelierii din rromânia. Desigur, de vină sunt curenţii mediteranieni, pâlcurile de pelicani care deranjează turiştii, temperatura la mal care nu a fost cea mai optimă (ştiu, nu există cel mai optim), temperatura apei mării care reduce dimensiunea cocoşelului de turist cu 25%, bloggerii care au dispreţuit brandul de ţară al tipei de la ministerul paraşutismului şi o grămadă de alte lucruri.

Nu, în nici un caz nu sunt de vină:

– Preţurile uriaşe. Nu poţi mă să vinzi camera de hotel de 2 stele împuţite la propriu cu 50 de euro, când la vecinii de la 40 de km distanţă 4 stele all inclusive costa 30 E, sau o vilă în turcia 100 de euro, sau una în grecia 80 de euro.

– Nesimţirea proverbială a hotelierului rromân. Spuneţi voi dacă aţi văzut undeva în rromânia un recepţioner care să vă zâmbească atunci când mergeţi la check in. Sau o menajeră care să vă dea bună dimineaţa pe culoar. Sau ORICINE care să încerce să vă ajute dacă aveţi o nevoie. Eventual poate contra şpagă, dar şi atunci cu un sictir uriaş, pentru că el îţi face o favoare, nu e plătit pentru asta.

– Rapacitatea restaurantelor. 12 lei o ciorbă. Adică 3 euro. O zeamă bază împuţită, în care plutesc nişte bucăţi sleite de carne şi câteva legume. 18-22 de lei o friptură. Fără garnitură. Aia costă separat. Şi fără pâine. Şi aia costă separat. Fără muştar. Ăla costă separat. Fără mujdei de usturoi. Ăla costă separat. A, da, avem oţet şi ulei moka. Oţetul are ţanţari în el? Dar ce ai vrea, bă răpănosule, să ai oţet nou? Ultimul contact cu un `restaurant` de la mare a fost undeva pe drumul Tulcea-Constanţa, la un restaurant de pe marginea drumului, în localitatea Taşaul. 2 ciorbe vai de mama lor, nu am putut să le mâncăm, 5 mici, 400 000 lei vechi sau 40 de lei noi. aproape 10 euro. Ăia care aţi mai voiajat prin afară, calculaţi ce aţi putea mânca cu 10 euro.

– Plajele împuţite la limita suportabilului. Nimeni nu le curăţă. Apele rromâne le închiriază pentru un sezon, pe închiriator îl doare în bigă de curăţat, pentru că el e ocupat să tragă cât mai mulţi bani în cel mai scurt timp, că cine ştie ce se poate întâmpla. Iar în respectivul jeg se închiriază şezlonguri cu 4-5 euro.

Alte argumente?
Nu ştiu, mai ziceţi şi voi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.