banicioiu-criminal

Mai țineți minte cum se treziseră specialiștii în arsuri din voi și cum îmi explicați că deciziile lui Bănicioiu au fost cele mai bune și că e normal că nu au fost trimiși arșii în străinătate și alte prostioare docte, pe care le-ați citit voi pe ici și colo? Și cum au murit, IATĂ, și în străinătate, deși acolo au ajuns de-abia după 7 zile. Deși de fapt discuția era despre cum Bănicioiu a vrut să mușamalizeze și atunci totul, ca să pară că totul e bine.

Alianta Medicilor ii acuza pe ministrul demisionar al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si pe doctorii Ioan Lascar, Raed Arafat si Enescu Mircea Dan ca au incercat sa musamalizeze situatia reala si competenta sistemului sanitar din Romania in ceea ce priveste tratarea victimelor incendiului din clubul Colectiv.

“In primul rand noi ca stat nu avem conditii de a trata marii pacienti arsi si nu am avut niciodata. Nu avem dotari, camere sterile, unitati de arsi. Nu suntem pregatiti cu personal si nu intelegem de ce nu s-a detasat personal de la unitatile spitalicesti din Romania pentru a suplini deficitul din Bucuresti. Iar daca ne cunoastem acest deficit de ce nu s-a cerut ajutor din prima clipa din strainatate? Dotarile nu se rezuma doar la materiale sanitare, e nevoie de conditii aseptice ridicate pe care, din pacate, nici un spital public din Romania nu le are”

transferurile pacientilor s-au facut doar la insistenta ONG-urilor din Romania, care au pus presiune pe Ministerul Sanatatii si pe managementul spitalelor. Nu a existat niciun fel de intentie din partea guvernantilor de a transfera pacientii sau a cere ajutor. Aproape tot sprijinul a venit prin mobilizarea societatii civile, a cetatenilor romani din diaspora”.

Faptul ca pacientii au fost bine tratati, cat de bine s-a putut, e meritul personalului care a facut eforturi supraomenesti, fara dotari cu multe ore de munca si care au inceput sa fie epuizati.

Protestam public impotriva ministrului demisionar – Nicolae Banicioiu, Prof. dr. Ioan Lascar, dr. Raed Arafat, Prof dr. Enescu Mircea Dan – care din motive necunoscute noua au incercat sa musamalizeze situatia reala si competenta noastra ca tara.

Deci e ok, bănuiesc că Alianța Medicilor poate să spună că Bănicioiu și-a bătut joc de situație și că nu a făcut nimic pentru a trimite arșii în spitale din străinătate, unde ar fi putut primi îngrijiri corecte, dacă nu mai bune, da?

Între timp, am vaga impresie ca Raed Arafat a sărit băltoaca cu corupție și acum e cu arme și bagaje în barca lor. Și cred că se cere și demisia domnului Arafat. Pe lângă cercetarea penală a lui Bănicioiu. Pentru că dacă dai la o parte tot blablaul cu SMURD și restul, remarci că la ABSOLUT TOATE MARILE TRAGEDII din ultimii ani, sistemul de salvare a dus doar la moartea a și mai multor oameni. Mai țineți minte strigătele de ajutor ale oamenilor morți pe Siutghiol, pentru că SMURD nu știa unde e cheia de la barca pneumatică? Eu încă le mai aud.

Azi sunt 47…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.