Citeam dimineață aversa de comentatori pașnici de pe internet, cum îi lua în râs pe minerii ce s-au închis în subteran la Roșia Montana. Ahahaha, s-au închis cu lămpașe după ei, ahahaha, oare au suficientă palincă. Nu conta că protestul lor este demonstrativ, că au intrat cu lămpașe să arate că sunt mineri, că sunt niște oameni care protestează pentru că li se interzice dreptul la muncă. Ce contează, noi suntem hipsteri cool și sexy, protestul nostru, subvenționat cu 100 000 euro de către Soroș e corect, drept și bun.

Eh, rămâne de văzut cât de corecți și buni sunt. Până una alta, sindicaliștii de la Mechel Câmpia Turzii îi susțin pe cei de la Roșia Montana.
Surpriză, nu? Vom vedea cum va fi în continuare. Pentru că sindicaliștii sunt muncitori, nu sunt cool. Nu au pălăriuțe hip și fulărașe, nu au plăcuțe cu protestatoare simpatică, doresc sex cu un jandarm.

În schimb sunt foarte mulți și, spre deosebire de protestatarul clasic, care iese la protest după ora 17.30, când poate bifa cartela la ieșirea din clădire și duminica, pentru că sâmbăta e destinată ieșirii la munte sau la mare, depinde de sezon și nu votează dacă e în weekend votul, ăștia muncitorii chiar ies la vot. Și votează. Și dacă e să vorbim de presiunea maselor, vom vedea la final cine va ieși câștigător la alegeri.

Trăim vremuri simpatice.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.