Ca fost consumator de iarba, pot sa afirm cu mana pe inima ca nu are nici o treaba cu drogul. Adica, senzatiile oferite nu sunt la nivelul cocainei, mescalinei, LSD-ului, heroinei sau alte droguri de conceptie. Pur si simplu marijuana iti da o stare de euforie deplina si de liniste. Desigur, daca o combini cu putina vodca, deja trecem la alte stari.

Deci, efectul marijuanei este aproximativ echivalent cu cel al tigarilor normale. Si atunci, de ce marijuana e interzisa iar tigarile nu?
Tigarile creeaza dependenta. Tigarile omoara zeci de milioane de oameni anual, prin cancerele si bolile de inima asociate consumului de nicotina. Tigarile omoara anual milioane de fumatori pasivi.

Si totusi, tigarile sunt legale, iar marijuana nu.
Cati oameni ati auzit sa fi murit de marijuana?
Cine castiga din mentinerea ilegalitatii “ierbii”? Pai, fabricile de tigarete, pentru ca nu au competitor la droguri.
Vamesii, ca na, intri cu doua pungi, una o lasi la poarta, ca sa manance si gura lui.

Si, in principal, castiga traficantii, cei care merg la licee si scoli generale si ofera gratuit, doar de test, copiilor, droguri. Ia sa vedem, daca s-ar gasi de cumparat in magazine specializate, care vand numai persoanelor majore, ar mai face atatia bani astia de vand cu tonele? Indoielnic.

Deci, ilegalitatea marijuanei e oarecum la fel cu prohibitia la alcool din anii ’30, din USA. Unii au facut averi uriase vanzand pe sub mana alcool, iar cand si-au facut planul la incasari, s-a dat din nou drumul la liber.
Oare cand isi fac stocul si baietii cu iarba?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.