Și mai multă pasiune, și mai multă dramă.
De data asta, cu curmale în bacon și Jamon Serrano.
Vă zic, dacă nu ați mâncat curmale în bacon, nu ați mâncat nimic. Cât despre Jamon Serrano, bănuiesc că toată lumea a gustat, măcar la o sindrofie ceva.

Știu, focusul s-a dus naibii. Aia e, din păcate, obiectivul nou a cedat după nici 100 de fotografii. Calitate Nikoniană…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

38 comentarii Adaugă comentariu

  1. Chiar jamon serrano nu, dar mozzarella invelita in jamon serrano si lasate vreo 10 minute in cuptor, mai adineauri. 😀

  2. #2

    :):) nu esti cu toate tiglele pe casa

  3. #3

    Daca citeste vreun sef,sefulet,sefut., om cu minte de la lidl…. tare mi-ar placea sa ia in considerare sa bage COSURI DE MANAAAAA ca m-am saturat sa tot iau carut pentru 10 produse. Poate seficii cred ca daca iti baga carut pe gat te apuci sa il si umpli.

    Ma duc pe la lidl odata pe saptamana din motiv de inghetata bunicica si niciodata cand au avut saptamani d-astea nebune nu am gasit ceva ok. Si acum mai au priduse de la saptamana americana

    • #4

      +1 la cosurile de mana. E unul din motivele pentru care de destule ori cand trec pe langa Lidl prefer sa nu intru, mi-e sila sa ma ciocnesc de altii pe culoarele alea stramte.

      Pai in general cam au produse de la toate “saptamanile”, doar ca nu-s asa vizibile. Tin minte ca am mai luat halva de la saptamana greceasca si cand in magazin era cu mexicani sau ceva.

    • #5

      La saptamana americana au avut produse ok cu toate ca gasesc produse de import din usa la quick deli: pop tarts, hersey’s, cola vanilla, pepsi chery,jif, jell-o etc. Gama de produse in cazul acestor saptamani e destul de limitata(cca 15-20 de sortimente). Inteleg ca lidl nu are spatiu pentru mai mult insa ar merita o selectie mai riguroasa(daca tot dau bani in plus).

    • Official doar PR-ul companiei îți poate răspunde la întrebarea asta.
      Neoficial îți zic: NU VREM SĂ BĂGĂM COȘURI DE MÂNĂ PENTRU CĂ NU VREM SĂ ÎNCURAJĂM CUMPĂRĂTURILE MICI.

      Toată compania e bazată pe un sistem de eficiență, inclusiv scanări pe minut la casă. Dacă tu vii și cumperi puțin, tragi valoarea coșului mediu în jos. În toate magazinele care au coșul mic eficiența se atinge făcând sacrificii. Și da, eficiența contează, că la urma urmei business-ul se face pe bani.

      La prima vedere o să ai impresia că avem de pierdut, dar de fapt avem de câștigat chiar dacă tu decizi să te revolți și nu mai vii pe la noi pentru că într-un final o să te educăm să-ți faci cumpărăturile mai rar, dai mai mult. Dă-ne timp.

    • #7

      @D: Stii cum mi se intampla mie? Daca intru la Lidl ori iau carut din ala si iau mult ori nu iau nimic si cumpar ce pot duce in mana – astfel cumpar mai putin decat as cumpara daca as fi avut un cos. De cele mai multe ori insa nu iau carut – deci o iau in mana ca sa zic asa.

      Adica Lidl merge pe principiul ca ori cumperi mult ori deloc. Nu ar fi mai ok daca business-ul s-ar face prin niste preturi mai bune decat concurenta? Nu de alta, dar sa zici in anul 2014 ca strategia ta de vanzare este sa nu dai cosuri de mana e cam strategie de clasa a 2-a maxim.

      Daca preturile sunt cam aceleasi cu Cora/Carrefour/MegaImage de peste drum de ce sa ma duc la Lidl si sa nu ma duc la ailalti pentru ca au si cosuri de mana?

      Si da, sunt destul de putine zonele in care Lidl nu are concurenta in apropiere.

    • #8

      In olanda ai băgat coșulețe în urmă cu vreo 4 luni.

      Urmează și on ro presupun

    • #9

      @D>> educati olae. Tocmai din motivul ala nu mai intru in Lidl decat cand ma trece greata sa imping un carut in care am pus 2 caserole de inghetata

      Si asta foarte rar

    • #10

      @D: La lidl nu exista eficienta la casa. Inca de pe vremea Plus stateam cu produsele in mana si cate 10-15 minute pentru ca ei tin maxim 3 case deschise iar casierii de la celelalte case mai aranjeaza niste marfa pe raft.

      Un mega de cartier are cosul mediu de 26-30 de lei pe zi si vand cam 2700 de cosuri pe zi, daca eu ma duc la Lildl si iau 5 chifle cu susan, o cutie de inghetata si niste legume s-ar face fix cat as da la mega sau profi(care au cosuri).

      Poate managerii se umezesc cand vad CARUTUL MEDIU=45 de lei…wow

      In fine, ma duc pana la profi sa imi iau o inghetata pirulo cu pepene verde.

    • #11

      Trebuie să înțelegi că formatul magazinul e de așa natură încât să evite coșurile de mână. Există de exemplu în Constanța un magazin cu așa ceva, dar ăla e o particularitate din foarte multe motive logice.

      Ce vrei tu e APROAPE ca și cum ai cere Metro să bagă cărucioare mici.

      Ia în considerare că poate nu ești în target. Nu poți să-mi satisfaci pe toți și nici nu-și dorește nimeni asta.

    • #12

      @D: pentru ca pana la urma market-ul de cartier Lidl e cam tot dracu ala cu engros-ul Metro. Bine ca nu ai comparat cu fabrica Dacia. Eu stiam ca exista ca target persoane fizice/juridice, oameni sub/peste o anumita varsta, femei/barbati. Dar despre targe-tul “oameni care nu folosesc carucior de mana” nu am auzit.

      In fine, afacerea lor, treaba lor dar apoi sa nu se mire daca pierd clienti.

    • #13

      As completa ca in Romania nu exista eficienta la casa. indiferent de magazin. Totul se misca foarte incet si de multe ori persoana de la casa are altceva de facut decit sa serveasca clientii.

      P.S. Produsele alimentare americane sint groaznice.

  4. #14

    Ai un mod foarte interesant de a-ti purta verigheta.

    • #15

      Asa mi-o tin si eu pe motiv de slabit dupa nunta… si pierdut (si regasit din fericire) de 2 ori de pe destu inelar…

    • #16

      eu am pierdut-o pe aia originala de pe inelar. de atunci, ma feresc ca de foc, nu vreti sa stiti prin ce am trecut…

    • #17

      Eu prima data cand am pierdut-o am cautat vreo 2 ore prin zapada…noroc ca am auzit un zbang cum zburase de pe masina …. si pentru mine nu e asa importanta valoarea materiala…

  5. Berbereste-te de tot.
    N-am putut sa imi iau ochii de la polii Sud si Nord

  6. #19

    este cuci-cuci. nu ma satur de partea aia.

  7. #21

    Ce curmale,bacon fiert si alte labareli.Jamon serrano de pata negra sau bellota cu migdale prajite si queso manchego.Gustul suprem!

    • #22

      Bre, nu confunda jamon serrano cu jamon iberico(de pana negra), primul este un jamon comun si mai ieftin ;).

    • #23

      @Alexandru.Dragul meu,nu amesteca modul de elaborare si denominare a jamon-ului cu calitatea acestuia care se imparte in 3 mari categorii:jamon bodega,jamon reserva si jamon gran reserva.Marci de prestigiu precum jamonul de Jabugo ,Valderado sau Pata Negra poate fi serrano atata timp cat este uscat la fric si rece.

    • #24

      carrera: eu stiam ca serrano e: reserva, curado,extra si ca iberico e :bellota, recebo si campo.

      Serrano e din porc alb(danish white) si iberico din porc negru(iberic).

      dar na, poate tu stii mai bine

    • #25

      Alexandru: Nu vreau sa par un atotcunoscator intr-ale jamonului,vorbesc doar din putina mea experienta capatata pe meleagurile lui Don Quijote.
      Bellota in castilliana inseamna ghinda iar despre jamonul de bellota se spune ca aroma si gustul difera in functie de cantitatea de ghinde consumata de guitator .Serrano reprezinta modul de preparare a respectivului jamon care de regula e uscat in anumite conditii de clima.Serrano e facut intradevar in mare parte din porci albi care,daca provin din rasa iberica,jamonul capata denominare de jamon iberico.
      Cel mai important lucru atunci cand degusti un jamon,este sa fie taiat proaspat in fasii subtiri.Jamonul din market-uri ,ambalat in plastic isi schimba gustul si mare parte din aroma.

    • #26

      Votez cu Alexandru la faza asta:

      JAMÓN DE CERDO BLANCO – Denominación: Jamón serrano, jamón curado. – Curación: 7-16 meses

      JAMÓN DE CERDO IBÉRICO – Denominación: Jamón ibérico de bellota, recebo, cebo, cebo de campo. – Curación: 14-36 meses

      (www.lopezortega.es/es/wikijamon/jamon/clasificacion)

      www.jamonlovers.es/blog/jamon/nueva-normativa-de-calidad-del-jamon-iberico/ – cu denumirile noi pentru varietatile jamon iberico.

    • #27

      @mm.Eu ii repicam lui Alexandru diferenta de calitati a jamonului nu de modul in care isi denomineaza nenea Lopez asta al tau jamoanele.Ma doare-n basca daca el in fabricuta lui are chef sa tina jamonul 6 luni la uscat si ca porcul lui e alb sau verde.Am spus mai sus ca EU prefer bellota datorita aromei carnii si pata negra pentru ca jamonul e de regula mai uscat.

  8. #28

    Que hora es?

  9. #29

    Si zi-i cu obiectivul… L-ai dus la reparat? Era in garantie? 😀

    • #30

      banuiesc ca este. nu l-am dus, mi-e lene, mai am unul

  10. #31

    tot mai buni is chiquitos con cerveza autohtoni 🙂

  11. #32

    arhi, mai fa o portie si cand prajesti (curmale in bacon zic) adauga niste cubulete de branza albastra, cat te lasa inima.
    mai vorbim dupa aia.

  12. #33

    Ieri am luat 3 bucati de somon de la LIDL, chipurile proaspat, pe care l-am aruncat la gunoi – mirosea…

    N-ar fi prima oara, am mai aruncat in trecut cate o bucata aleator( din 3-4) . M-am gandit ca s-o fi intamplat sa fie una ne-refrigerata corespunzator… asta e, ghinionul meu…

    Insa ieri le-am aruncat pe toate 3…

  13. Ce mi-aș dori ca reclamele la TV sa fie asa!!!

  14. #35

    Pablo Francisco sau ma insel?

  15. Şi totuşi. având în vedere ce background ai cu electronicele, ceva din mine îi ţine partea lui Nikon.

  16. #38

    LE-AM MANCAT DIRECT. DELICIOASE!