Am fost vineri după masă în zona Bibliotecii Naționale Samsung, să îl sărbătorim pe Bufnițoiul, și am rămas extrem de uimit de masele mari de oameni care stăteau la cozi pentru vaccinare. Mulți, foarte mulți, rânduri de sute de oameni (și chinezi printre ei) întinși pe mai multe rânduri pe toată fațada bibliotecii. Și știți de ce m-am mirat?

Pentru că există o tendință în media de a subaprecia intenția de vaccinare a populației. Pentru tot auzi despre cât sunt oamenii de reticenți și cum nu vor ei să se vaccineze, dar, de fapt, când e de mers la vaccinare, sunt cozi peste cozi.

Și am discutat și eu cu niște prieteni mai deștepți decât mine și ușor mai înfipți în piață, care mi-au explicat unul din motive.
Piața de teste PCR este una de zeci de milioane de euro, iar felia este împărțită de un conglomerat de unități sanitare, care fac testările în doar câteva rețele de laboratoare. Mulți, foarte mulți bani, nici nu vă imaginați cât de mulți.

Dacă lumea s-ar vaccina așa cum trebuie și am atinge acel 70% din populație, testările ar fi inutile. De aici și lupta și banii care se pompează în fițuici ca digi, hoțnews, ziare și restul. Oamenii trebuie convinși să stea acasă și, dacă au de ieșit din țară, pac, 1000+ per familie (mai mult chiar, am înțeles că s-au scumpit)

Aceleași rețele pompează bani în Cîțu, cel care se împotrivește, ca să vezi, singurul din UE, să apară pașaportul de vaccinare. Nu e nevoie de pașaport, oamenii trebuie să meargă să se testeze, INDIFERENT dacă sunt vaccinați sau nu, pentru că VIRUSUL SE POATE TRANSMITE ȘI AȘA.

Acum înțelegeți de ce toată bătaia asta de joc?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.