gps tracker

Firmele care instalează pe propriile mașini sisteme de geolocalizare GPS, ca apărare față de un eventual furt, trebuie să găsească alte variante de protejare a bunului sau să aibă acordul celor care susțin drepturile angajaților, un astfel de sistem de localizare fiind considerat că încalcă Legea datelor personale.

Îmi este foarte clar că această lege se adresează angajaților simpli, oamenilor normali, agenților comerciali sau celor ce au mașina de la firmă pentru că îndeplinesc și alte comisioane etc. În mod absolut normal, oamenii vor avea libertatea de a refuza instalarea de sisteme de monitorizare pe mașini pentru că nu li se va condiționa asta de rămânerea pe post.

Și în mod foarte clar nu se adresează doar managerilor din toate instituțiile și companiile, care vor profita la maximd e asta pentru a putea rupe mașinile și mai bine în weekend, pe toate coclaurile. Fără legătură, ați observat cât de plin e pe DN1 în weekend de BMW-uri cu numere BMW și JOY? Adică numere de la reprezentanță și de la importatorul autorizat.

În altă ordine de idei, știu un tip care avea un passat de la firmă pe care îl rupea la maxim când era la muncă. Gropi, bumpere, nu conta, offroad la maxim, turată numai în 5000 de ture etc. Pentru că nu era a lui.

Acum a cumpărat-o de la firmă. I-a luat prelată și are și perie de aia cu peri lungi de 1 metru, ca să o scuture de praf înainte de a pune prelata.

Bine, mie întotdeauna mi s-a părut o idee de naivitate extremă să îți pui pe mașină abțibild cu Auto monitorizat prin GPS, eventual și firma care îl monitorizează. Pentru că nu faci decât să îl atenționezi pe cel care ți-o fură că trebuie să caute gps-ul. Și cum nu există decât câteva locuri clasice de instalat, iată cât de mult te ajută acel anunț.