Niciodată nu am avut atenţie distributivă. De multe ori, când scriu, nevastă-mea are plăcerea deosebită de a vorbi singură şi de a primi la sfârşit inevitabilul `Da dragă`. Desigur, acest Da dragă vine şi cu riscuri, pentru că e posibil să fiu de acord cu cine ştie ce chestie.

Dar să revin. De ce zic de atenţie distributivă.
Sunt pline intersecţiile de ei. Băieţii şmecheri, care cu o mână pe volan şi alta pe telefon, întorc în mijlocul străzii fără nici o urmă de atenţie la ce se întâmplă în jurul lor. E treaba ta să îi fereşti pe ei. Şi măcar dacă ar fi clasicii cu jipane, dar nu. Vorbim în general de agenţi comerciali, de maşini de firmă.

De oameni care practic trăiesc din volan. Adică, clar dacă îşi pierde permisul, la revedere. Nu mai zic de existenţa posibilităţii unui accident. Dar dacă te vede un cap de cretă, o păţeşti? O păţeşti.
Şi totuşi nici unul nu se înghesuie să îşi ia un handsfree, bluetooth ceva. Nu, pentru că e de râs, e naşpa, e de cocalar. Cum adică să vorbeşti prin bluetooth? Dacă te vede cineva? Te crezi şmecher??

Eu mi-am luat, acum vreun an un bluetooth, care părea mişto, la vremea lui. Din nefericire, a crăpat cu intensitate şi nu se mai conecta la nici un telefon, în afară de telefonul la care a fost setat prima oară. Aşa că l-am făcut cadou. Se pare că acum merge…

Nişte recomandări, ceva?

În plină vară, când ne pregătim cu toţii să plecăm în concediu, Germanos, cea mai mare reţea de magazine telecom, îndeamnă conducătorii auto să îşi ţină viaţa în propriile mâini şi să nu dea drumul volanului pentru telefonul mobil.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.