Pentru că domnii aşa-zis secui, deşi în teorie secuii nu au nici o treabă cu bozgorimea, au lansat proiectul prin care maghiara devine limba oficială în zona respectivă.

Proiectul are patru puncte, dintre care primul prevede că “limba maghiară este limbă oficială în Ţinutul Secuiesc, având un statut identic cu limba oficială a statului”.

Punctul al doilea menţionează că orice cetăţean cu domiciliul în secuime are dreptul să folosească liber şi în aceleaşi condiţii ambele limbi, atât în scris, cât şi oral.

La punctul al treilea se arată că autorităţile publice din regiune vor asigura folosirea oficială a ambelor limbi, adoptând actele normative şi creând condiţiile care asigură deplina egalitate a celor două limbi.

În fine, punctul patru solicită ca anumite funcţii publice din regiune să fie ocupate numai de persoane care cunosc ambele limbi, iar lista cu aceste funcţii să fie stabilită de Comisa Permanentă a Adunării Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc, împreună cu specialiştii autorităţilor publice.

E bine, nu? Deşi în constituţie scrie clar că rromânia e stat unitar, cu limba oficială limbă rromână, unii se învârt pe ici şi colo şi decretează chestii.
Asta în timp ce justiţia, nu-i aşa, e pe val, procurorii anchetează, judecătorii condamnă, ce mai, un adevărat stat de drept, nu?

Sursa: @corina drăgotescu

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.