…în zece idei simple

1. Trăiește clipa. Dă-le naibii de consecințe ale acțiunilor tale. Clipa este tot ce contează. În fond, prezentul este singurul real. Trecutul e un vis, viitorul e o ceață.

2. Identifică exact vinovații pentru eșecurile tale: părinții nu te-au iubit suficient, ai fost rănit până în fundul sufletului de prima iubire, școala românească nu te-a pregătit pentru viață, șefii nu te apreciază, berea e prea caldă și apa e udă.

3. Ascunde-te de responsabilitate după teorii antropologice. Știm cu toții că Homo Sapiens are vreo 350.000 de ani, iar monogamia maxim 20.000. Plus că din peste 1.200 de tipuri de societăți existente astăzi în lume, doar vreo 180 sunt monogame. Bărbații se pot reproduce la fiecare 5-10 minute cu partenere multiple, iar femeile doar maxim odată la 40 de săptămâni. Știința e clară: e datoria ta față de umanitate să-ți înșeli soția.

4. Când antropologia nu are un răspuns care să te coafeze pe moment, arde-o filosofic. Oricum lumea e sub nivelul tău de sofisticare intelectuală. Omul superior nu este cel care se adaptează cutumelor sociale, ci acela care le contestă și le remodelează. Nu e lipsă de educație – este superioritate morală.

5. Colecționează diplome. Cu cât faci mai multă școală, cu atât ești mai inteligent. Fă 1-2-3 mastere, eventual și un doctorat. În timpul ăsta locuiește la părinți. Nu trebuie să muncești să te întreții – tu ești intelectual, ai de învățat, nu e ușor să iei examenul de economie  politică cu 10.

6. Cultivă-ți ignoranța cu mândrie: ai idei puține, dar fixe. Prezintă-le drept principii și sumețește-te cu ele. Dacă te împiedici de vreun concept care contravine ideilor tale, strivește-i fără milă și pe el, conceptul, și pe emițătorul lui.

7. Dezvoltă orgolii regionale, mai ales dacă provii dintr-o zonă geografică mai privilegiată. Este meritul tău și al părinților tăi că te-ai născut în cea mai bună dintre lumile posibile. Restul sunt niște țărani săraci și needucați.

8. Refuză să îți însusești deprinderi sub nivelul tău intelectual și social. Orice ciorbă făcută partenerului este o bătălie pierdută în războiul feminist. Mai bine umbli cu cămașa necălcată decât cu orgoliul șifonat.

9. Numai oamenii slabi ascultă. Oamenii puternici vorbesc.

10. Nu lăsa realitatea să întrevină între tine și convingerile tale. 95% din oamenii din toate timpurile au fost maxim mediocri și au trăit în anonimitate? Nu și tu! Tu ești speciaaaaaal.