Am acasă un Moulinex OW3000 vechi de pe vremea războiului, care își face treaba, face pâine, are vreo 12 programe diferite, face aluat, face chiar și un fel de pandișpan, numit în cartea lui brioșă. Singurul lucru de care sunt nemulțumit este că are un singur tirbușon de ăla în cuvă, central și, dacă nu ești atent, te trezești cu un sfert din făină strâns în colțuri și neangrenat în aluat.

Mă uitam puțin pe emag după modele de mașină, fiind ușor plictisit de actuala, dar nu prea văd vreun mare avans tehnologic în domeniu, cam tot la fel arată toate, aceeași cuvă, același tirbușon central, nimic diferit. Am văzut una cu 2 tirbușoane de alea și una cu o tavă supraetajată unde pui pâinea și faci baghete. Dar o pui manual, ceea ce nu intră în calculele mele.

Aveți vreun model care rupe norii sau e ok și să stau liniștit? Ah, și vreo rețetă de pâine care să iasă afânată cum ieșea pâinea aia turcească imediat după revoluție, de o strângeai toată în pumn dacă voiai?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

62 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Tefal Pain & Délices PF240 – are tot o singura paleta dar nu mi s-a intamplat niciodata ce zici tu, chiar si cand am facut aluaturi dupe retete nestandard.

    • #2

      Acelasi lucru am si eu, foarte ok. E drept, se mai intampla ce spune Arhi, eu o ajut un pic la inceput cu o spatula din silicon.

    • #3

      Aceeasi masina, confrm ca folosesc si eu o spatula de silicon sa aduc faina din colturi spre centru

    • #4

      Dar daca o lasati fara sa o ajutati, sunteti siguri ca nu merge? Adica la cum arunca bolul de aluat peste tot, dupa ce se formeaza, nu vad cum ar putea ramane faina pe colutri, chiar daca la inceput poate parea ca o sa ramana?

  2. #5

    Salut.
    Vezi ca au pana la finalul anului la OMV produse Moulinex in promotie, printre care si o masina de facut paine. Poate are pret bun. Eu am fost multumit pana acum de toate electrocasnicele luate de la OMV in promotii astea de toamna.

  3. #7

    Eu am un Moulinex Bread of the World PF6118 . Acum i-a preluat Tefal, dar tot asa ii zice. Foarte buna, faci paine de pana la 1.5 kg, mai lunga, asa, nu patrata cum zici ca iti iese tie. Are 2 palete, intr-adevar. Face si baghete, dar nu e mare smecherie, dupa cum ai zis, le pui manual. Am facut si aluat de pizza, de cozonac, pana si paine fara gluten am facut (faina e dubioasa rau, mai lipicioasa decat faina normala de grau). Ce sa zic, nu stiu daca merita diferenta de pret, ca e destul de scumpa, dar eu sunt multumit de ea.

  4. #8

    Model identic cu al tau – functioneaza perfect.
    Eu ridic capacul si mai dau cu o spatula pe margini. Dar fac asta relativ rar, in general aluatul se incorporeaza complet. Daca ramane ceva pe margini se va transforma la final intr-o coaja coapta pe care in general o arunc.
    Sfatul meu e sa o pastrezi. Cea cu 2 palete e utila in cazul in care vrei o paine mai mare si atat (are un prieten si facand des paine au trecut la cea cu 2 amestecatoare).

    • Panasonic. Relativ clasică ca și funcții noi, are dozator automat de semințe și drojdia se pune în compartiment separat. Pâinea este bestiala, mult peste ce scot Tefal și Moulinex,coaja adevărata, crocanta, miezul e ceea ce trebuie. Prima mașina a leșinat după 8 ani, varianta noua e și mai buna. Recomand

  5. #10

    Salutari. Noi avem Moulinex OW210130 Pain dore. Tot cu o singura paleta de amestecat, dar nu am avut pana acum niciodata problema sa se aglomereze aluatul in colturi. Cu ce am avut insa probleme: cu gasitul unei faini decente. 🙂 Modelul asta stie sa faca si gem, care iese chiar delicios. Mai ales cel de prune.

  6. #12

    TEFAL Bread of the World PF6118 – are 2 palete, amesteca cum trebuie chiar daca faci un aluat mai “tare”…. mai face baghete, briose, aluat pizza, etc (cam ce fac si celelalte). Momentan suntem multumiti de ea ( dupa 1 luna)…
    Momentan e la “oferta” pe la diferiti vanzatori…

  7. #13

    Posesor de Tefal Pain and Delices (creca PF240E38) – are vreo 20 de programe din care folosesc 2 – coca/aluat pentru pizza si aluat pentru paste. Primul pentru ca mi-e lene (nu prea am chef de manjit, framantat, umplut bucataria cu faina, cautat loc cald sa creasca… la inceput), al doilea pentru ca in 15 minute ma apuc de facut paste ;))) Si primavara, cand nu mai am ce face cu capsunele, programul de dulceata.

    Paine mai fac dar prefer oala Senior de la Ikea ;))

  8. #14

    Merci. Pana la urma am gasit, dar erau mai multe variante de 650, acolo era buba.

    • #15

      care o folosesti?

    • #16

      @arhi: m-am uitat acum, e 630, nu 650. Dinkelmehl 630.

    • #17

      Abia am inceput si eu sa fac paine in casa , posibil ca Weizenmehl 550 sa fie echivalentul la faina 650 .

  9. #18

    Noi avem un Tefal Home Bread Baguette, intr-adevar, ideal e o masina de paine care sa aiba cuva cat mai dreptunghiulara, si cu 2 palete.

    Atasez cartea de retete (scanata cu telefonul), cu care a venit masina de paine.

    Recomand painea cu ceapa (ceapa o pun de la inceput in cuva, deasupra tuturor ingredientelor, si doar verific dupa 10-15 minute daca mai adaug faina sau nu – depinde de umiditatea cepei), reteta rustica si painea traditionala.

    we.tl/t-RiqOhoLT6m

  10. #20

    Am cumparat aparatul de facut paine din Lidl acum cateva luni. E model cu 2 brate. Aparatul e simplu, nu e fancy sa aiba tavi si alte grozavii, dar painea pe care o scoate e buna. Depinde mult de reteta, dar a mea iese cam ca a ta din poza – pt paine de 1.5 kg folosesc asa: apa 400 ml, un sfert de varf de lingurita de zahar, 2 lingurite de-ale lui de plastic de sare, putin ulei de masline, faina 750 g si 1 plic de drojdie.

  11. TEFAL Mașină de pâine Bread Of The World. 2 tirbusoane. Daca vrei sa faci baghete chestii, da, tre sa umbli cu tavite, mai mare deranjul. In rest n-ai treaba, am eu de vreo 4 ani, ai mei de nici nu mai stiu cand.

    Faza dura: acum cand au schimbat ownershipul de la Mulinex la Tefal, au schimbat si culoarea, din alb in negru. Partea proasta e ca au umblat si la dimensiuni interiaore ceva, ca paletele cu care venea masina nu se potriveau in ștuțul ala . Practic, aveau gaura prea mica :). Am returnat 2 maisni la emag pana m-am desteptat si am luat legatura direct cu tefal. In 2 zile mi-a venit un nene la usa care mi-a adus 2 palete care se potriveau 😀

    • #22

      incredibil ce ma enerveaza practicile astea de monopol

    • Eh, au motivat ca au avut un lot prost….dar nervii mei time de o saptamana jumate cand tot returnam masini…
      Si acum am paletele alea proaste, nici nu stiu de ce..probabil din categoria: uite sarma asta, o sa o iau ca cine stie cand am nevoie de ea 😀

    • #24

      Confirm. Am aceeași mașină, comandată în 2017. am tot folosit-o, mai ales în ultimii 2 ani, de când cu pandemia. După atâtea pâini, cam trebuie să iau alte palete, s-au cam zgâriat. La fel și cuva, s-a zgâriat pe exterior, că se mișcă în timpul frământării.
      Dar în rest, recomand și eu, până acum nu am avut vreo pâine “ratată”, folosesc 99% programul 4.
      Am mai făcut un fel de chec cu fructe, pâinea cu ceapă, aluat pt. pizza.

  12. #25

    As putea sa recomand masina mea, Gorenje, cu doua ”amestecatoare” dar reteta ei de paine nu corespunde, se ”lasa” capacul la paine, asa ca am gasit eu reteta corecta prin trial and error. Dupa ce am aruncat vreo zece paini.

    Dar vreau sa-ti recomand reteta de paine a lui Muntele, am facut-o de zeci de ori, (cine nu a devenit specialist in paine pe timpul starii de urgenta?) consuma cel mai putin timp:

    ciprianmuntele.ro/paine-fara-framantare/

    Datorita retetei lui Muntele am renuntat la painea cu maia, dura prea mult sa hranesc maiaua, sa cantaresc la gram etc.

    photos.app.goo.gl/21UuqAYeMHYNPE6TA

    • #26

      nu, paine de aia stiu sa fac mai buna decat muntele, eu vreau o automatizare

  13. #27

    Sa scriu ce ai găsit. Am fix aceași mașină si aceași problemă. Eu pentru că sunt bărbat am luat-o la mâna folosind nenumăratele clipuri explicative. Dar cand nu sunt acasă soția preferă tot dispozitivul electric

  14. #28

    Bre, eu am uitat gustul painii ca Gollum…dar am impresia ca pentru aia turceasca de care zici, de la inceputul anilor ’90, ai nevoie de ceva ingrediente interzise de orice tara civilizata.

    Nu de alta, dar cum a aparut asa a si disparut si n-am mai vazut-o pe nicaieri.
    Singura chestie care se apropia am gasit in zonele alea unde lumea inca mai da in holera mai ceva ca-n Garcia Marquez…

    Chiar sunt curios daca stie cineva de pe-aici care era treaba cu ea, ca era coada de ( sa-mi fie iertat ca-l parafrazez pe Amza Pellea) o taia in doua 335-u’ daca nu era data dupa colt.

    • #29

      dude, am trecut prin tone de Tec si paine de aia. Daca nu m-a omorat, o sa ma conserv ca sfantul Pafnutie Jidoveanul

    • #30

      Acu na, dupa Cernobal si “dozatorul este rege” sunt sigur ca o sa fim o generatie intreaga de sfinti. O sa ne pastram de la chimicale mai ceva ca Vladimir Ilici.

      Din pacate, ca ma mananca limba… cadem prada Chestiunii 80 , Articolul 5 din “Summa Theologiae” :

      “It would seem that whatever was materially in a man’s members will all rise again. For the hair, seemingly, is less concerned in the resurrection than the other members.”

      # Toma din Aquino facand misto de chei inca de acu’ 800 de ani:)))

  15. #31

    Eu o am pe asta www.emag.ro/masina-de-paine-panasonic-1200-g-17-programe-negru-inox-sd-zb2512kxe/pd/D4V3ZYBBM/. In doi ani am avut foarte putine rateuri la painea facuta in casa.
    Iti recomand sa incerci si faina integrala de la Molisana www.emag.ro/faina-integrala-1-kg-la-molisana-mols55/pd/D009R7MBM/, se impaca bine cu masina mea de paine.

    • #32

      Confirm. Am același model de prin 2017 luat de la pcgarage cu ~850 lei.
      Face de atunci 3 pâini pe săptămână fără întrerupere.
      Faptul că are compartiment separat de drojdie m-a determinat să o cumpăr la vremea respectivă. Singurele rateuri pe care le-a dat au fost atunci când problema era cauzată de mine (gen când am uitat sa pun amestecatoarea)

  16. #33

    Asta cu reteta bună… Trebuie sa faci încercări pana brodesti reteta. Vezi și tu la gospodinele alea Teo, giamila..
    Când foloseam masina de făcut pâine prinsesem vreo 3 rețete pe care le făceam belea. Am renunțat de când au deschis astia lidl lână bloc.

  17. #34

    “și vreo rețetă de pâine care să iasă afânată cum ieșea pâinea aia turcească imediat după revoluție, de o strângeai toată în pumn dacă voiai?” – he he he, urasc din strafundurile inimii mele consistenta aia de paine.
    Dar am facut odata niste chifle cica de origine japoneza, cu lapte, si au iesit cam asa, cum descrii tu. Eu nu am masina de paine, am facut clasic: www.theflavorbender.com/japanese-milk-bread-recipe-hokkaido-milk-bread/ , dar exista retete si pt masina de paine: bakeomaniac.com/hokkaido-milk-loaf-breadmaker-recipe/

    • #35

      Traiesc de aproape patruj’ de ani pe pamantul asta si nu stiam ca intre “japoneza” aia comunista dubioasa si tara soarelui-rasare e si alta legatura inafara de forma impletita ca’n Shogun…..
      #mikutzocekurai

    • #36

      apai nu stiu daca e vreo legatura au ba, doar ca am facut respectova reteta odata si au iesit asa, super-pufoase, gen painea aia turceasca din anii 90. Mie personal nu mi-au placut, prefer painea densa si elastica. Cred ca si Irish soda bread are potential de a fi super-pufoasa facuta in masina de paine.

  18. #37

    am asta: www.youtube.com/watch?v=KVEPepoGX28
    O gasesti pe amazon. Am schimbat 2 pana am ajuns la asta si este cea mai performanta de pana acum, plus ca scoate paine de calitate de bulangerie pariziana.

  19. Cred ca “buna” la painea aia era faptul ca venea dupa ani de “franzela”

    Dar da. Atunci bagam cateva bucati

    • #39

      totusi stau sa ma gandesc ce mizerie de paine aveam pe la inceputul anilor ’90 cand erau si cozi mari la paine, de ne trimiteau parintii sa tinem loc sau sa cumparam noi ca dura vreo ora sau mai mult pana venea randul:
      – era “franzela”, care, da, era o mizerie de paine alba fara vreun gust si probabil si nutritional era nasoala
      – era si ceva paine intermediara sau neagra, dar nu o lua nici dracul ca asa eram educati ca aia alba e buna si aia neagra e pentru #saraki
      – eventual mai era si painea fara sare, cam astea erau toate optiunile de pe piata

      Cand au venit primele brutarii turcesti cu painea lor gen burete (nutritional cred ca era o mizerie mai mare decat franzela) se mai rarise din cozi (cel putin la mine la Sushiava), dar tot era bataie, mai ales cand era calda.

  20. #40

    Singura masina de paine care merita numele de masina de paine e Panasonic SD-ZX2522KXG (sau ceva tot pe acolo, daca au mai scos modele ulterior).

    Fost proprietar de tefal bread of the world, moulinex.

    Nu dormi cu ea in camera, ca sistemul automat de distribuire a drojdiei te scoala si din mormant. Si e singura masina de paine care chiar reuseste sa faca o paine de secara buna.

    • #41

      Sunt curios ce plusuri aduce fata de cea mentionata.
      Din cate observ Panasonicul asta, are cuva inspre patrata si o singura paleta, fata de Tefal care e mai mult spre dreptunghi. (Eu am facut trecerea invers, de la cuva patratoasa spre dreptunghiulara, si parerea mea e exact opusa).

      Faptul ca dozeaza drojdia si semintele automat nu mi se pare suficient (eu prefer sa folosesc drojdie proaspata, pe care o fac firimituri deasupra ingredientelor, si iese mult mai ok painea fata de drojdia uscata), iar painea cu secara mi se pare ca o scoate foarte bine cea pe care o folosesc.

    • #42

      Stiu de unde vii, si te inteleg. Am evitat masinile de paine cu o singura paleta, care cresc pe verticala, cu o si gura spira de incalzire. Imi pare enorm de rau ca nu am luat panasonicul asta in loc de tefal bread of the world acu ceva timp.

      Pentru o masina automata full, conteaza cand baga drojdia sau semintele. De exemplu pe programul normal lasa ingredientele 1 ora, apoi baga drojdia, si cand trebuie toarna semintele. Da, si la tefal te bipaie cand tre sa arunci semintele in ea, dar asta inseamna ca tre sa stai pe langa. Daca tot stau pe langa mai bine framant la electrolux aluatul si il bibilesc pana ajunge in cuptor. Daca pui semintele de la inceput, ies meh.

      Painea de secara iese relativ buna in tefal. Nu am cum sa iti explic cum iese in panasonic, iese mult mai buna. Eu fac de obicei paine cu % de secara, incepand cu 30%. Are si paleta speciala pentru painea de secara care face o diferenta mare.

      Ah, cuva de la panasonic are vreo 2 mm grosime, nu e tabla subtirica.

      Si paleta ramane in curva, nu am sapat niciodata dupa ea in paine. Nu exista colturi moarte.

      Pana nu incerci o masinuta de genul nu iti dai seama de diferente.

      Faina folosesc de la harmopan, 650 + secara.

    • #43

      hmm… mersi de parere, pacat ca nu au conceput o tava dreptunghi… In formele astea “patrate” painea rezultata are un raport miez/coaja foarte necastigator, ceea ce se resimte dupa 1-2 zile cand vrei sa tai painea… nu mai e ce trebuie.

  21. #44

    Voua nu va iese coaja foarte groasa si tare (da, am auzit si eu) cand faceti paine la masina ? Ati intampinat problema? Ati reusit sa ajutati ceva sa nu mai iasa asa? Eu am incercat mai multe retete si mai multe tipuri de faina si tot asa iese. Help!

  22. Nu înțeleg la ce îți trebuie mașină când poți mult mai ușor să zămislești o pâine dintr-un aluat simplu și bun, plămădit cu dragoste cu maia naturală, plăsmuită chiar de tine, cu mâinile tale. Deloc nu mai ții la valorile tradiționale.

  23. #47

    Am un starlight, luat pe sarakie :)) dar pe wishlist, din cate am inteles, Tefal – bread of the world – pare the absolute best. Aflasem ca e si un grup pe facebookncu retete de paine tefal, acolo ai mai mari sanse sa gasesti reteta dorita.

  24. #48

    Singura masina de paine pe care o tin minte e aia de la “Transcom”.

  25. #49

    Am avut o mașină de pâine cu 2 palete, am avut și cu o paletă, până la urmă cea mai bună chestie a fost un robot de bucătărie care știe să frământe aluat, am luat un Tefal MasterChef Gourmet, dar mai sunt și altele, face coca și o pui la cuptor, ai număr infinit de rețete pe net. Masina aia de pâine am dat-o, strângea praf degeaba. Nu se compară.

  26. #50

    Din cauza faptului ca nu voiam sa dau multi bani pe o masina de brand cu super mega functii ca sa o folosesc de 2 ori si apoi sa o duc in pod, am zis sa iau una mai no-name, sa-mi dau corigenta pe ea.
    Am luat un Studiocasa, pana in 300 RON la momentul achizitiei. Acum e in pod, evident.
    Tehnic insa face acelasi lucru ca toate celelalte, incazeste cu rezistenta electrica o incinta, foloseste niste motoare/actuatoare pentru framantare. Restul e cancan.
    Ce vreau sa spun este ca functioneaza perfect, are o gramada de functii la care nu te astepti la un no-name, de la pornire intarziata/programata ca sa savurezi produsele la trezire de exemplu, pana la optiunea de a face gem. La fel am procedat si cu masina de facut inghetata (e in pod de 2 ani) cu air fryerul (tot in pod). Luate no-name ca sa iti faci o idee. Daca te prinde si nu te mai poti lipsi de ele poti sa le faci giveaway si iti iei una brand, ca sa moara dusmanii…

  27. #51

    Am un Tefal cu 2 invartitoare de alea, face si baghete si prajituri si paine si gem si pe dracu` sa ma ia. Totusi, singura chestie pe care o face acum este sa prinda praf in pod. La fel ca si grataru` Tefal Grill XL sau friteuza nu stiu ce rahat de super brand sau asa mai departe.
    Le-am folosit de cateva ori, in rest long live Glovo si Tazz care m-au ajutat sa gasesc niste localuri care chiar servesc mancare foarte aproape de cea “facuta acasa” (bine si pretul este in alta liga fata de mizeriile clasice, gen burger sau shaorme dar asta e alta discutie).

  28. #52

    Zic si eu, nu dau cu parul, carpeala tipic romaneasca, daca fixezi in interior un cilindru metalic astfel incat sa nu mai fie problema cu colturile, nu iese treaba shtoc?

  29. Kitchen Aid+ un cuptor bun si am scapat de coca de sub unghii/framanatat manual.
    Critica e o reteta BUNA si EXACTA de paine, nu “faina cat incape”, “drojdie cat o nuca” si “o cana de apa” cu “un praf de sare”.

    Pot sa o las pe a mea cea clasica daca te ajuta- 500 g faina, 300-350 g apa (daca se framanta automatizat, merge si mai multa, pana la 400g), 25 g drojdie proaspata /8-10 drojdie uscata – in functie de brand, unii recomanda 8 altii 10; 10 g de sare.

    EDIT: merge orice robot mai modern pentru framantat, nu-i musai Kitchen Aid sau Kenwood. Pt cineva din familie am luat un model de la Heinner, mai scria cineva mai sus si de Tefal

    • #54

      🙂 intre “faina cat incape” si 300-350, haai 400 g de apa care e diferenta?
      eu cred ca seniorul baga batul prin gard si rade in barba de noi

      on topic: am avut o singura masina de paine pe care am urat-o ca pe firea. nu as recomanda nimanui sa-si ia pe dracu’ in casa.
      tip: ori nu mai mancati paine ori gasiti-va o sursa buna, lasati dracu’ tirbusoanele.

    • 300 de grame de apa pui cand framanti manuai si ori esti la inceput si nu stii sa framanti ori ai o faina de proasta calitate, care nu dezvolta bine gluten. De tipul asta e majoritatea care se gaseste in comert, indiferent ce scrie pe pachet (“de paine”, “de cozonac”, “000” etc).
      Daca mergi tot pe framantat manual si nu mai esti la inceput SAU ai o faina buna, poti pune cu incredere 350.
      La o faina cu procentaj mare de proteine (cum e ce tip manitoba, care are pe undeva la 13-14 %) poti lucra cu un aluat foarte umed (400g de apa). Personal nu am incercat sa framant la mana genul asta de aluat, doar framanatat la robot si cu timpi de asteptare maricei intre pasii intermediari ca sa se formeze/ stabilizeze bine glutenul.
      Cantitatea de apa mai depinde (zic profesionistii, n-am verificat) si de anotimp. Iarna aerul e mai uscat si deci si faina e mai uscata, primeste mai multa apa.

      Mai sunt niste indicatori despre calitatea fainii (nu-i mai retin acum), care arata ceva legat de elasticitate. Nu doar procentajul de proteina e critic cat si valoarea acestor indicatori.

      Teoria cu maiaua nu o stiu, am reusit sa stric o cultura pana acum iar rezultatele finale au fost cam ca masina de politie: da-nu, da-nu

    • “merge orice robot mai modern pentru framantat, nu-i musai Kitchen Aid sau Kenwood.”

      io uitandu-ma la “vai, uite ce aparat misto am” rad in Ankarsrum

      venisem ba sa iti zic ca plm, de ce sa dai niste bani pe masina de paine cand poti da de 3 ori mai mult pe un robot, dar macar muncesti la el mult mai mult, dar mi-a luat-o cineva inainte. Dupa care am ras ca se lauda cu plastiul de la KA

    • Tefal home bread baguette (mentionat de altcineva mai sus ): 699 RON la Flanco, redus de la 849
      Heinner mixer cu bol – mentionat de mine: 719, redus de la 949.

      Nu-mi amintesc sa fi scris “fara KA viata e pustiu, nu are sens sa iti iei altceva” .
      Preturile sunt de la Flanco de pe site. Pe scurt esti hater pt 20 de lei diferenta de pret.

  30. #59

    Salut,
    Dupa vreo 3 sau 4 aventuri cu tot felul de branduri (de altfel foarte cunoscute) am plecat urechea la un amic si am luat-o pe cea din poza.
    Alta viata. Nu exista materii prime neincorporate sau probleme pe nici unul dintre pasii fabricatiei. O am de 2 ani sau ceva mai mult, sint mai mult decit multumit de ea.
    Gustul este mai bun, desi ingredientele sint absolut aceleasi, chestie verificata si cu altii care au gustat.
    Ca sa fie treaba pina la capat, despre asta povestesc: www.emag.ro/masina-de-paine-panasonic-1200-g-17-programe-negru-inox-sd-zb2512kxe/pd/D4V3ZYBBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android

  31. #61

    Daca ai OW3000 si vrei pufoasa si treburi, recomand calduros reteta aia “de baza” (care numai de baza nu e, cu lapte praf si alte alea, reteta 1 in cartea ei) sau piinea cu lapte (reteta 2). Si pe mine m-a batut gindul de citeva ori sa o schimb, dar ramin cu ea in continuare. Legat de partea cu problema designului “monomalaxor”, putina atentie in primele citeva minute si o interventie in cuva cu o lingura de lemn,spatula pentru redirectionat faina stinghera SAU adaugi 10-15 ml de apa/lapte in plus. No biggie. Inca un pont bun pe care l-am vazut la altii – adauga minim 10% drojdie in plus.

  32. Am un Moulinex cu 2 palete vechi de vreo 8 ani. Am fost nevoit la un moment dat sa desfac paletele sa curat bine si le-am montat inapoi cu 2 saibe de siguranta noi. Am renuntat sa facem in masina painea, mergem pe framantare in malaxor si apoi in cuptorul electric, astfel pot obtine forme diferite si coaja extra subtire – ce nu am reusit nici cum in Moulinex. Modelul actual ar fi Moulinex OW610110 cred, a mea e fara suportul cu 2 tavite.