Am acasă un Moulinex OW3000 vechi de pe vremea războiului, care își face treaba, face pâine, are vreo 12 programe diferite, face aluat, face chiar și un fel de pandișpan, numit în cartea lui brioșă. Singurul lucru de care sunt nemulțumit este că are un singur tirbușon de ăla în cuvă, central și, dacă nu ești atent, te trezești cu un sfert din făină strâns în colțuri și neangrenat în aluat.

Mă uitam puțin pe emag după modele de mașină, fiind ușor plictisit de actuala, dar nu prea văd vreun mare avans tehnologic în domeniu, cam tot la fel arată toate, aceeași cuvă, același tirbușon central, nimic diferit. Am văzut una cu 2 tirbușoane de alea și una cu o tavă supraetajată unde pui pâinea și faci baghete. Dar o pui manual, ceea ce nu intră în calculele mele.

Aveți vreun model care rupe norii sau e ok și să stau liniștit? Ah, și vreo rețetă de pâine care să iasă afânată cum ieșea pâinea aia turcească imediat după revoluție, de o strângeai toată în pumn dacă voiai?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.