Mă uitam ieri la o postare de facebook, un tip pusese un link cu creșterea petrolului și încerca să le explice oamenilor de ce companiile de combustibili ridică prețul benzinei din momentul în care crește la furnizor, dar îl scad doar la o lună după micșorare. În esență, redusese la minim, prin extrapolarea la un chioșc, care dacă vinde ceva produs care, de mâine, se scumpește la furnizor, e obligat să crească prețul, altfel iese în pagubă la următoarea achiziție. Economie simplă, pentru copii de clasa a 5 a, fiică-mea a înșeles asta singură, nu a trebuit să îi explice cineva.

Nu vă imaginați ce haos era în comentarii, cum oameni evident analfabeți, care își numără banii din portofel pe degete, îi explicau că habar nu are de nimic, că nu înțelege economia, ca pierderile trebuie preluate de companie, pentru că așa e legea pieței, câștigi, pierzi, tot felul de argumente de îți explodează capul.

Și asta la o discuție de tipul 2+2*2/2=x. (în paranteză fie spus, jumătate dintre voi nu știu din prima rezultatul la chestia asta. Și nu e de râs, nu e vina voastră, e vina celor ce au distrus școala românească, care și așa era distrusă.

Cum dracu să poți avea o discuție la subiecte mai dificile, mai interesante, mai complicate, când majoritatea dintre noi sunt așa? De asta orice discuție în contradictoriu, ORICE DISCUȚIE de pe net are maxim 3 schimburi de replici până la mă-ta-i proastă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.