Pentru că toate problemele presante ale lumii se terminaseră, globul pământesc discută decizia incredibilă de a desemna o actriță metisă drept Albă ca Zăpada. Pentru că așa ceva nu se face, scrie clar în poveste că avea tenul ALB CA ZĂPADĂ și gura roșie ca focul.

Sunt primul care să facă scandal când se bagă PC-ul în artă și am scris de numărate ori pe tema asta. Refuz să urmăresc, de exemplu, Iron Woman. Refuz să văd orice film sau serial istoric Netflix care se pișă pe orice realitate istorică și ne arată negri în diverse roluri prin europa, în perioada când negrii nu existau pe aici decât dacă erau deținuți de cineva. Pentru că mizeriile astea afectează educația și nu diferă cu nimic de cancel culture, nazism sau rescrierea comunistă a istoriei, sperând că în 2 generații nu mai ține minte nimeni nimic.

Dar să facă scandal pe tema unei povești deja e sărită de pe șină. E o fucking poveste și atât. Poate fi metisă, negresă, japoneză, este irelevant pentru conținutul poveștii. Este relevant pentru copiii voștri să vadă și alte genotipuri umane și să înțeleagă că e absolut ok că există și că fac parte din lumea lor. De aia e aiuristic să te enervezi că vai, în Loki sunt prea mulți negri și latinos. Pentru că sunt povești. Cu cât mai diverse, cu cât mai mulți actori diverși, cu atât mai bine pentru poveste și pentru educație.

Sunt o grămadă de probleme reale pentru care ar trebui să existe dezbateri reale. Dar Snow White nu e una din ele.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.