Ați auzit vreodată de genocidul populației Rohingya? Sigur că nu, pentru că la tv se dau doar ce a făcut Gigi, Arahat sau Trump. Rohingya sunt niște musulmani din Myanmar, care au fost uciși de către guvern, sute de mii, în cele mai barbare, sunt mărturii despre mii de femei violate de trupele guvernamentale, ulterior ucise, sute de copii aruncați simultan în flăcări, morți care mai de care mai ingenioase, toate făcute de către guvern și aparatul să de stat. Nivelul crimelor a fost aproximat, ca violența, la acela al holocaustului.

Ați auzit ceva, undeva, vreo reacție dură?
Nu. Nimănui nu îi pasă, nu e în curtea noastră, nu știm noi de ei, fie la ei acolo, ce ne pasă de oameni nevinovați uciși cum nici pe câinii care au mușcat-o pe Săftoiu nu i-ai ucide.

Alt exemplu. Belarus. Zi de zi, sute de oameni sunt arestați pentru că protestează împotriva criminalului ăla de la LUkashenko. Reacții? Nu neapărat. UE a zis că nu îi recunoaște drept președinte, Lukashenko a zis ok, bine și cam aia e.

Alt exemplu. Turcia, cu așa zisa lovitură de stat orchestrată de Erdogan ca să poate aresta tot personalul armatei care nu îi era favorabil. Sute de mii de oameni arestați, judecători, avocați, militari, toți aparținând de o așa zisă rețea conspirativă împotriva lui Erdogan. Mandate de arestare prin interpol pentru sportivi și profesori din toate țările lumii, pentru că, vezi doamne, conspiratori. Un gunoi din moldova a arestat și trimis în Turcia 2 profesori atunci, zilele trecute a fost condamnat la închisoare. Cu suspendare.

Ce voiam să spun.
Nu mai așteptați să vă salveze cineva, în toate situațiile, inclusiv la vor. Vreți să iasă Firea cu un șut în cur din primărie? Ieșiți la vot, nu mai blamați pe alții că nu își fac flotant ca să poată să vă acopere vouă ieșitul la munte. Acum 4 ani, Firea a ieșit primar cu 200 000 de voturi. Dacă iese și acum, e doar vina voastră. Nu a lui Băsesc u că candidează, a lui Ponta, a studenților fără flotant etc.

DOAR A VOASTRĂ.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.