TP-Link, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, propune pentru piața din România o gamă variată de soluții personalizate, care contribuie la digitalizarea și eficientizarea activității business-urilor locale. De la afaceri care necesită rețele cu maximum 100 de dispozitive conectate, până la business-uri care au nevoie de conexiuni complexe, cu sute de terminale care să funcționeze simultan, gama Omada oferă soluții personalizate, pentru eficiență crescută și siguranță maximă.

Gestionarea unei afaceri este un proces complex, iar odată cu apariția pandemiei importanța mediului online și a conexiunii a crescut considerabil. Multe business-uri au depins de o gestionare eficientă de la distanță pentru a putea merge mai departe, iar soluțiile alese au reprezentat un factor esențial.

„Gama Omada SDN de la TP-Link este alegerea optimă pentru toți cei care își doresc o rețea de business performantă și un management eficient, datorită gradului mare de personalizare care oferă soluții adaptate fiecărui tip de business. De la administrarea centralizată în cloud la implementarea Zero-Touch*, tehnologia bazată pe algoritmi de inteligență artificială și securitatea avansată, toate sunt elemente care pot face diferența la nivelul infrastructurii online a unui brand.

Calitatea garantată de expertiza specialiștilor TP-Link, 5 ani garanție alături de suportul local înainte și post vânzare, dar și bugetele avantajoase de la care pleacă ofertele noastre, ne-au ajutat ca, în timp, să devenim partenerii de încredere ai multor companii din multiple sectoare de business”, a declarat Simona Nijnic, Head of Sales TP-Link România.

Omada SDN – tehnologii de top pentru orice business 

Bazată pe o nouă tehnologie, gama Omada SDN integrează controllere în cloud, access point-uri, switch-uri, gateway-uri și multe altele, oferindu-le partenerilor o soluție de tip Software-Defined Networking (SDN), ce asigură management centralizat via cloud, pentru dezvoltarea unei rețele scalabile, ce poate fi controlată dintr-o singură interfață.

O rețea SDN este construită în jurul unui sistem de control software ce realizează automat distribuția serviciilor de rețea și a datelor. Automatizarea soluției de rețea SDN se bazează pe separarea fluxurilor de date transmise în rețea, prin intermediul unui punct de control centralizat și al funcțiilor speciale care vin la pachet cu dispozitivele TP-Link.

 

La baza performanței oferite de gama Omada SDN stau trei tehnologii principale:

  • algoritmii bazați pe inteligență artificială (AI-driven*), care asigură o performanță wireless de top, prin ajustarea automată a setărilor canalelor de transmisie și a nivelurilor de încărcare a access point-urilor (AP) din aceeași rețea. Aceștia analizează potențialele probleme de rețea, îi avertizează pe utilizatori cu privire la ele și oferă soluții personalizate relevante. Astfel, nu va mai fi nevoie să vă îngrijorați în legătură cu interferența semnalului Wi-Fi provenit de la diferite AP-uri și puteți preîntâmpina problemele de rețea într-un mod eficient.
  • implementarea Zero-Touch* – atunci când utilizatorii sunt gata să achiziționeze soluția Omada, nu vor avea nevoie de o echipă costisitoare care configureze cloud-ul Omada. Datorită activității realizate de specialiștii TP-Link chiar înainte ca partenerii să primească, efectiv produsele, implementarea Zero-Touch* oferă posibilitatea configurării unor rețele complexe de la distanță, care să se plieze perfect pe nevoile și dorințele utilizatorilor.
  • fiabilitate sporită în ceea ce privește conexiunea Wi-Fi în medii de mare densitate – echipate cu antene dedicate, funcții avansate precum selectarea automată a canalului*, dar și ajustarea puterii de transmisie a semnalului, access point-urile Omada Wi-Fi 5 și Omada Wi-Fi 6 se asigură că fiecare dispozitiv beneficiază de o conexiune stabilă chiar și într-un mediu foarte complex.

Dincolo de performanța rețelei, un factor foarte important este eficiența acesteia, dată în special de tipul de management compatibil. Omada SDN oferă două tipuri de controllere SDN: un controller pe bază de cloud (cu gestionare completă în cloud) și un controller hibrid (local), cu acces complet via cloud. În funcție de nevoile lor de business, partenerii pot alege soluția cea mai potrivită pentru control total asupra rețelei, rapid și ușor.

 

Utilizare în domenii variate, cu eficiență maximă  

Omada SDN cuprinde câteva game de produse care, împreună, formează soluții complexe și complete, în funcție de nevoile de conexiune ale fiecărui partener. Routerele și Access Point-urile Omada SDN și controllerele Omada (hardware și software) sunt produse de top care se pot plia pe diverse scenarii de implementare, în multe industrii diferite. În ultimul an, TP-Link a implementat soluții în diverse campusuri, şcoli, instituții de învățământ, dar și în hoteluri, sedii administrative, lanțuri de benzinării, sectorul bancar, HoReCa, retail, Office și multe altele.

De asemenea, soluțiile Omada sunt potrivite și pentru companiile mari, întrucât configurarea rețelei și conlucrarea echipamentelor oferite permit realizarea unor structuri care să suporte sute de clienți conectați, fără probleme atunci când vine vorba de managementul rețelelor.

În funcție de nevoile de conexiune ale clienților, există mai multe configurații (scenarii de utilizare). Un factor important în configurarea soluției ideale este numărul de dispozitive conectate. Astfel, TP-Link România oferă configurații personalizate, atât pentru o rețea în care regăsim maximum 100 de dispozitive Omada care pot deservi sute de terminale, cât și pentru rețele foarte complexe, cu până la 500 de dispozitive Omada pot deservimii de terminale.

 

Soluție generică pentru maximum 100 de dispozitive Omada 

Tip echipament

Model

Router

ER605 (TL-ER605)

Controller

OC200

Switch Agregare

TL-SG3428

TL-SG3210

Switch Acces

Non-PoE

TL-SG3428

TL-SG2218

TL-SG2008

PoE

TL-SG2428P

TL-SG2210MP

TL-SG2210P

TL-SG2008P

Access Point

Indoor

EAP225

EAP245

EAP620 HD

Outdoor

EAP225-Outdoor

Wall-Plate

EAP225-Wall

EAP230-Wall

EAP235-Wall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soluție generică pentru maximum 500 de dispozitive Omada

Tip echipament

Model

Router

ER7206 (TL-ER7206)

Controller

OC300

Switch Agregare

TL-SG3428X

Switch Acces

Non-PoE

TL-SG3428X

TL-SG3452

PoE

TL-SG3428XMP

TL-SG3428MP

TL-SG3210XHP-M2

TL-SG2210MP

Access Point

Indoor

EAP225

EAP265 HD

EAP660 HD

Outdoor

EAP225-Outdoor

Wall-Plate

EAP225-Wall

EAP230-Wall

EAP235-Wall

 

 

Ambele configurații sunt disponibile în oferta distribuitorilor oficiali TP-Link Romania, dar și în oferta partenerilor specializați (VAR Omada SDN).

De asemenea, TP-Link pune la dispoziția partenerilor un tool pentru testarea soluției Omada SDN: emulatorul Omada SDN.

Mai multe despre soluția Omada SDN: www.tp-link.com/ro/omada-sdn/

Află mai multe despre Omada Wi-Fi 6: www.tp-link.com/ro/omada-wifi6/

Dispozitive compatibile cu soluția Omada SDN: www.tp-link.com/ro/business-networking/all-omada/  

Studii de caz: www.tp-link.com/ro/business-networking/case-study/

Comunitatea TP-Link Business: community.tp-link.com/en/business

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.