Știți că deputaților mitralieră, Bădălău și Rădulescu, li s-au ridicat armele și nu mai au voie să dețină arme de foc vreo 5 ani, nu?

Lasă, că au rezolvat.

Senatorii au adoptat, miercuri, o serie de modificări la regimul armelor și munițiilor, prin care sunt relaxate condițiile generale de procurare, deținere, păstrare și folosire a armelor, precum și privind cantitatea de muniție permisă, dar și condițiile de prelungire a permisului de armă. Astfel, armele letale vor putea fi cumpărate fără curs de instruire, inclusiv de condamnați la închisoare pentru nerespectarea regimului armelor, refuzul examinării psihologice sau contravențiile nu vor mai anula dreptul de deținere a armelor, iar cantitatea de muniție permisă va fi majorată.

Totodată, a fost eliminată condiția ca deținătorul armei să nu fi suferit o condamnare cu închisoare mai mare de un an, cu executare, pentru infracțiuni comise cu intenție sau pentru infracțiuni prevăzute de regimul armelor și munițiilor. Prin urmare, din noua formulare, rezultă că toți cei care au suferit condamnări la închisoare cu executare pentru astfel de fapte, inclusiv pentru încălcarea regimului armelor, vor putea azhiționa din nou arme. Nici anularea în ultimii 2 ani a dreptului de procurare, deținere sau, după caz, port și folosire a armelor letale ori a armelor neletale nu va mai constitui impediment pentru deținerea de arme și nici faptul că deținătorului i-au fost sustrase astfel de arme.

La sublinierea cu negru e Rădulescu, la cea cu roșu e Bădălău.
Cât de frumos este să poți da legi în interesul tău personal, pentru că pur și simplu poți. Nu?