După cum bine ştie o ţară întreagă, acum 2 luni am lăsat ochelarii şi am trecut pe lentile de contact, culmea şmecheriei :mrgreen:

Aşa că poate vreţi să ştiţi nişte impresii de purtător, cine ştie, dacă renunţaţi la aragazuri şi puneţi lentila-n ochi.

  • Nu mai suport ochelarii pe nas o zi întreagă. Zilele trecute am stat aproape 10 ore cu ei pe nas, desigur din cauză că iau lecitină pentru memorie şi seara m-a luat o durere de ochi infernală,, ochi, în spatele urechilor, fruntea, totul mă durea. Am pus imediat lentilele, parcă mi-a luat cu mâna.
  • Faza cu lentilele care ţin doar 2 săptămâni e o vrajă. Pe toate le-am ţinut câte o lună în ochi, nu am avut nici pe naiba. Poate pe final să zicem că ai o uşoară, foarte uşoară senzaţie de corp străin în ochi. Dar am dubii legat de asta.
  • La fel şi alea cu spălatul fin în podul palmei înainte de a le pune în cutie. Reţeta ultimei luni? Smuls din ochi, aruncată în cutiuţă, eventual împăturită, turnat zeamă de aia de curăţat deasupra şi cam atât. Funcţionează foarte bine şi aşa.
  • Poţi dormi degajat cu lentilele în ochi, dar dimineaţa o să ţi se strângă nişte chestii galbene la ochi de o să poţi hrăni porumbei cu ele, plus că o să ai o senzaţie uşoară de corp străin, până începe ochiul să se umecteze (BTW, aţi remarcat că ochi e unul din puţinele substantive de gen masculin care se umezesc?)
  • A început să îmi placă să port ochelari de soare, eu care nu am purtat niciodată aşa ceva, din motive evidente. Desigur, asta nu m-a împiedicat să stau în Radisson cu ochelari de soare pe nas, ca ultimul cocalar. Îmi mai lipsea treningul şi adidaşii albi. Eventual un parpalac, să creadă lumea că sunt Don `The Dragon` Wilson.
  • Nu mai iau înjurături în trafic. Înainte, fiecare taximetrist care avea o problemă cu mine, aproape că se simţea obligat să îşi insereze ceva în mama `de ochelarist`. Spre mirarea mea, acum sunt chiar politicoşi câteodată.
  • Băgându-mi de atâtea ori degetele în ochi, ba chiar odată m-am ciupit de pupilă cu unghiile, de am zis că se sparge şi curge supă din ochi, am început să mă obişnuiesc şi să privesc cu alţi ochi o eventuală operaţie cu laserul de corectare a miopiei. Cine ştie, poate chiar o să mi-o fac

Concluzionând, nu văd absolut nici un fel de punct contra purtării de lentile de contact. A fost o alegere inspirată şi o recomand tuturor ochelariştilor.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.