După cum bine ştie o ţară întreagă, acum 2 luni am lăsat ochelarii şi am trecut pe lentile de contact, culmea şmecheriei :mrgreen:

Aşa că poate vreţi să ştiţi nişte impresii de purtător, cine ştie, dacă renunţaţi la aragazuri şi puneţi lentila-n ochi.

  • Nu mai suport ochelarii pe nas o zi întreagă. Zilele trecute am stat aproape 10 ore cu ei pe nas, desigur din cauză că iau lecitină pentru memorie şi seara m-a luat o durere de ochi infernală,, ochi, în spatele urechilor, fruntea, totul mă durea. Am pus imediat lentilele, parcă mi-a luat cu mâna.
  • Faza cu lentilele care ţin doar 2 săptămâni e o vrajă. Pe toate le-am ţinut câte o lună în ochi, nu am avut nici pe naiba. Poate pe final să zicem că ai o uşoară, foarte uşoară senzaţie de corp străin în ochi. Dar am dubii legat de asta.
  • La fel şi alea cu spălatul fin în podul palmei înainte de a le pune în cutie. Reţeta ultimei luni? Smuls din ochi, aruncată în cutiuţă, eventual împăturită, turnat zeamă de aia de curăţat deasupra şi cam atât. Funcţionează foarte bine şi aşa.
  • Poţi dormi degajat cu lentilele în ochi, dar dimineaţa o să ţi se strângă nişte chestii galbene la ochi de o să poţi hrăni porumbei cu ele, plus că o să ai o senzaţie uşoară de corp străin, până începe ochiul să se umecteze (BTW, aţi remarcat că ochi e unul din puţinele substantive de gen masculin care se umezesc?)
  • A început să îmi placă să port ochelari de soare, eu care nu am purtat niciodată aşa ceva, din motive evidente. Desigur, asta nu m-a împiedicat să stau în Radisson cu ochelari de soare pe nas, ca ultimul cocalar. Îmi mai lipsea treningul şi adidaşii albi. Eventual un parpalac, să creadă lumea că sunt Don `The Dragon` Wilson.
  • Nu mai iau înjurături în trafic. Înainte, fiecare taximetrist care avea o problemă cu mine, aproape că se simţea obligat să îşi insereze ceva în mama `de ochelarist`. Spre mirarea mea, acum sunt chiar politicoşi câteodată.
  • Băgându-mi de atâtea ori degetele în ochi, ba chiar odată m-am ciupit de pupilă cu unghiile, de am zis că se sparge şi curge supă din ochi, am început să mă obişnuiesc şi să privesc cu alţi ochi o eventuală operaţie cu laserul de corectare a miopiei. Cine ştie, poate chiar o să mi-o fac

Concluzionând, nu văd absolut nici un fel de punct contra purtării de lentile de contact. A fost o alegere inspirată şi o recomand tuturor ochelariştilor.