Ieri au avut loc încă niște scheme prin parlamentul româniei, din care s-au detașat trei dintre ele.
În sfârșit, age of consent a fost ridicat la 16 ani, nu la 14, cum era înainte, că zici că eram Papua Noua Guinee, iar sexul cu persoane sub 16 ani va fi considerat viol, nemaiexistînd acea scuză cum că minora și-a dat consimțământul, modul preferat în care judecătoarele române scuză violatori de 50 de ani al unor fetițe de 10.

Sigur, există o excepție, ca în toate legile, vedeți mai încolo. Dar excepția aceasta, cum că e considerat automat viol dacă violatorul are cu 5 ani mai mult decât victima, este ok. Pentru că altfel toți adolescenții care fac sex la vârsta asta ar ajunge la pușcărie, ori acolo nu e vorba de viol, ci de hormoni în fierbere și, poate, lipsă de educație, cine știe, nu am idee.

Ce mi-a atras, totuși atenția, negativ este asta.

Deci cum? Dacă, în urma violului, victima moare, pedeapsa e de 9 ani? Gen hai coaie, că nu a vrut, a fost ea slabă? În continuare, viața unui copil, în românia, este o bătaie de joc pentru români și pentru autorități.

Aaaaanyway.
Cealaltă chestie frumoasă este alta. Mai țineți minte legea inițiată de Bode, în care manifestanții de la mitinguri vor fi direct condamnați la pușcărie?

Dacă nu ați aflat, aflați acum că a fost considerată constituțională și că merge la promulgare.

Citiți cu atenție. Muie Johannis, strigat în public, de către 2 oameni, este pușcărie 7 ani. Este o atingere gravă a demnității persoanei. Dacă strigă un singur fraier, face doar 5.

Dar ultima, vagi amici, e cea mai haioasă.
Aleșii noștri au votat interzicerea completă a cumulului pensie salariu! Ura! Doar că cu unele excepții.

Astfel, printre categoriile exceptate care vor putea cumula salariu cu pensia sunt parlamentarii, profesorii, medicii, asistenţii maternali, membrii Academiei Române, membrii BNR, ANAF, ASF și ANCOM.

Pentru că da, eu eram foarte îngrijorat că tanti Stăncuța, femeia de serviciu de la bloc, își rotunjește pensia mizeră cu niște bani câștigați cinstit, prin muncă. Eram devastat de faptul că domnul Ionuț de la parter, proaspăt pensionar, mai face un Uber, din când în când, să aibă bani de medicamente.

În schimb, sunt foarte fericit că toți parlamentarii și boșimanii care au pensii de zeci de mii de euro vor putea lua și salarii de zeci de mii de euro, pentru că altfel ar fi anticonstituțional. La fel si medicii care vor capusa, in continuare si facultăți, si spitale, si clinici pana la 80 de ani.

Felicitări că ați fost la alegeri și ați votat schimbarea!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.