La voi cum sunt făcute flatulențele, la foc domol sau așa, mai iute? O răsfățați la ceaun? Puneți parmezanul ăla bunu, de la bunici sau folosiți ementhaler mai de joasă calitate?
Vă zic, au mutut ăștia chestiile astea așa zis tradiționale, de îți plânge calul. Oameni faini, cuhnii unde se gătește în tihnă, cu mâini trudite. 💩
NOU
Papara nu-i ou cu ce-ai prin casa, daca ti-e lene sa faci omleta?
NOU
DEXu’ zice-n 3 feluri. Deci poate fi și ce zic ăia-n anunț. (Nu sună rău deloc).
NOU
Așa știam și eu. Da, și bacon-ul e tradițional românesc.
NOU
Cred ca ei confunda papara cu tocanita.
NOU
si parmezanul, bineinteles. aveau toți boierii din Ardeal roti mari prin beci.
bunicii mei erau mai pe sărăcie așa și mai mult de saracie din aia albastra daneza nu puneau. si putzea rau!
NOU
@Andi: bunicii tăi n-aveau parmezan-n pivniță? C-ai mei exportau în Italia și Olanda cu tonele.
@Vetuța: bacon spun ăia care nu știu să pronunțe corect “kaiser”.
NOU
@7, da, tocanita din aia buna cu telemea, ou, parmezan…
NOU
bre, că io nu-s dup’aci, deci în Tei colț cu Plumbuita s-or mutat năsăudeni, brașoveni sau bănățeni? da’ pintru moldovieni, nica-nica?
NOU
Is parfumate cu leustean, ca borsul ala de peste….parca tot la tine am citit despre el.
NOU
Prima dată am auzit mizeriile astea la emisiunile lui Radu Anton Roman, cand o voce de femeie personifica niste mâncăruri banale de zici că erau sfințite de zei. In fiecare emisiune o auzeam și schimbam pe loc.
NOU
Mno, tre să găsesc un năsăudean care mănâncă la cină așa ceva (evident, dacă nu mi iau câte două peste bot de la 99 % dintre năsăudeni care s ar putea să se simtă înjurați de afirmația “mănânci papară diseară?”)
Tocmai m am uitat ce e aia papară în context, să și vadă de treabă ceaunu’ plii, nu există așa ceva în zonă. Poate către Suceava/Moldova s o fi mâncând așa ceva da’ în zonă, categoric nu.
NOU
Ce descriu aia se numeste tochitura in horeca (nu discut daca e corect sau nu) si i-au f’tut ei o denumire mai mestesugita ca sa zic asa. Papara se face cu oua batute in tigaia cu untura si jumari sau carne la garnita.
NOU
Aaa, eu am mancat doar bataie :)))), nu am stiut ca e si mancare, ma scuzat.
Papara=bataie
NOU
Pfua ! Dacă mănânci niște găigane făcute cu simt de răspundere ‘a la Gugulania’, nu te mai uiți la papară.
NOU
Papara e ce si-a luat mircea badea de la motociclistu’ ala.
NOU
Nu, știu, întreb și io. Eu ca și consumator de papară boierască by chef Ioana nu ar trebui să știu ce sunt acele ingrediente secrete?. sunt secrețiile lu by chef Ioana?
NOU
Apropo, bunicii vostri puneau si ei tomahawku la maturat in single malt wiskey cel putin o saptamana, asa cum e traditia la noi, sau nu?
NOU
@Diego: numa’ de Crăciun și Revelion. În rest, îl punea la maturat în coniac Rémy Martin Louis XIII Magnum Old Presentation.
NOU
ca saracii
NOU
Hmm…așa zici? La mine se face cu Ribeye in Whiskey
youtube.com/shorts/HTpzWqMD45o?feature=share