La voi cum sunt făcute flatulențele, la foc domol sau așa, mai iute? O răsfățați la ceaun? Puneți parmezanul ăla bunu, de la bunici sau folosiți ementhaler mai de joasă calitate?
Vă zic, au mutut ăștia chestiile astea așa zis tradiționale, de îți plânge calul. Oameni faini, cuhnii unde se gătește în tihnă, cu mâini trudite. 💩

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

20 comentarii Adaugă comentariu

  1. Papara nu-i ou cu ce-ai prin casa, daca ti-e lene sa faci omleta?

    1
    • #2

      DEXu’ zice-n 3 feluri. Deci poate fi și ce zic ăia-n anunț. (Nu sună rău deloc).

    • #3

      Așa știam și eu. Da, și bacon-ul e tradițional românesc.

      1
    • Cred ca ei confunda papara cu tocanita.

    • #5

      si parmezanul, bineinteles. aveau toți boierii din Ardeal roti mari prin beci.
      bunicii mei erau mai pe sărăcie așa și mai mult de saracie din aia albastra daneza nu puneau. si putzea rau!

    • #6

      @Andi: bunicii tăi n-aveau parmezan-n pivniță? C-ai mei exportau în Italia și Olanda cu tonele.

      @Vetuța: bacon spun ăia care nu știu să pronunțe corect “kaiser”.

      3
    • #7

      @7, da, tocanita din aia buna cu telemea, ou, parmezan…

      2
  2. #8

    bre, că io nu-s dup’aci, deci în Tei colț cu Plumbuita s-or mutat năsăudeni, brașoveni sau bănățeni? da’ pintru moldovieni, nica-nica?

    1
  3. #9

    Is parfumate cu leustean, ca borsul ala de peste….parca tot la tine am citit despre el.

  4. #10

    Prima dată am auzit mizeriile astea la emisiunile lui Radu Anton Roman, cand o voce de femeie personifica niste mâncăruri banale de zici că erau sfințite de zei. In fiecare emisiune o auzeam și schimbam pe loc.

  5. Mno, tre să găsesc un năsăudean care mănâncă la cină așa ceva (evident, dacă nu mi iau câte două peste bot de la 99 % dintre năsăudeni care s ar putea să se simtă înjurați de afirmația “mănânci papară diseară?”)
    Tocmai m am uitat ce e aia papară în context, să și vadă de treabă ceaunu’ plii, nu există așa ceva în zonă. Poate către Suceava/Moldova s o fi mâncând așa ceva da’ în zonă, categoric nu.

    2
  6. #12

    Ce descriu aia se numeste tochitura in horeca (nu discut daca e corect sau nu) si i-au f’tut ei o denumire mai mestesugita ca sa zic asa. Papara se face cu oua batute in tigaia cu untura si jumari sau carne la garnita.

  7. #13

    Aaa, eu am mancat doar bataie :)))), nu am stiut ca e si mancare, ma scuzat.
    Papara=bataie

    4
  8. #14

    Pfua ! Dacă mănânci niște găigane făcute cu simt de răspundere ‘a la Gugulania’, nu te mai uiți la papară.

    1
  9. #15

    Papara e ce si-a luat mircea badea de la motociclistu’ ala.

    5
  10. #16

    Nu, știu, întreb și io. Eu ca și consumator de papară boierască by chef Ioana nu ar trebui să știu ce sunt acele ingrediente secrete?. sunt secrețiile lu by chef Ioana?

  11. #17

    Apropo, bunicii vostri puneau si ei tomahawku la maturat in single malt wiskey cel putin o saptamana, asa cum e traditia la noi, sau nu?