Raciturile sunt mâncarea mea preferata. Și nimeni nu îmi face în alta perioada a anului decât de Crăciun.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

29 comentarii Adaugă comentariu

  1. Have u ever heard about Toba?

    • #2

      imi place toba, dar doar daca e cu carne, eu nu mananc organe, epiderma de porc si alte chestii de astea scarboase

    • #3

      Credeam ca sunt singura dubioasa care nu mananca sorici/epiderma de porc =)))
      URASC cu pasiune acea “delicatesa”

    • #4

      thank you!

  2. #5

    Sigur, e perioada cu porc, dar in restul anului mergi la Mega, la raionul cu chestii de la Angst si cere o caserola cu piftie de curcan. Mai sunt chestii misto acolo, de exemplu fasolea batuta.
    Poate ca stiai, zic si eu.

    • #6

      o stiu, dar nu e chiar cea mai buna. e foarte iute si, in plus, e foarte tare, are o consistenta gresita

    • #7

      E semi OK aia de curcan de la mega, e cu gelatina. In schimb au bagat la un moment dat la lidl, de la aia cu ceva romanesc. Am ras-o instant si am ascuns si caserola de rusine, pana a venit doamna. Nu mai gasesc, si ma tot duc cu gandul la piftia aia si stau ca pensionarul si ma holbez, poate poate o mai fi ascunse pe vreun raft. Cred ca a fost sezonier.

    • #8

      E apa cu praf de gelatina+carne de curcan crescut pe bază de pastile

    • Bună aia de la lidl, când am prins-o a doua oară în toamnă, am făcut stoc 🙂

  3. #10

    Și la Carrefour am văzut, acum nu bag mâna în foc că fac și în altă perioadă, dar arăta chiar ok!

  4. #11

    socru meu e cam renumit printre vecinii lui ca face coliva buna. Azi a facut una pentru un tip care si-a dorit coliva in loc de tort de ziua lui. Deci familia lui va sta la masa cu ala si va manca coliva de craciun si de ziua lui.
    Beat this Bro!

  5. #12

    Stii cum imparti o piftie in doua?

    Pifti / pifti.

  6. #14

    Eu ti-am mai zis sa te muti in Oradea, dar nu m-ai bagat in seama asa ca-ti dau inca un motiv: maica-mea imi face “cocioane” de cate ori vreau. Anul asta a facut de vreo 5 ori si, acum, inca o data. 😀 Daca vii, iti promit c-o sa mananci mai des. 😉

    • #15

      Maicuta, cat de Pornhub-ish suna asta: “maica-mea imi face „cocioane” de cate ori vreau”

      Ce iti face ma???

    • #16

      “Racituri” aka piftie. 😀 😀 😀

    • #17

      Dumitrelu, s-a trezit miticul din tine? Am un singur cuvant pentru tine: “regionalisme”. Get over it. Cand o sa folosesti “doar”, ” numai” si “decat” cum trebuie mai vorbim.

  7. #18

    La socrii in Moldova racitura se mănâncă tot timpul anului. Mai de găină, mai de porc, cum ai norocul. Acasă, în Ardeal, doar de boboteaza vad răcituri, cred că de aia vine și popa cu crucea.

  8. #19

    i see that you are a man of culture as well :))

  9. #20

    Răcitură adevărată e doar aia de cocoș sau găina, aia de porc nu se face la ai mei in Bucovina

    • #21

      da ma, inventatorii gaurii din covrig. si e de curcan ce vezi, nu de porc. sa ii zici ma-sii lui ion creanga ca nu se face racitura de porc. stii tu, aia de inchega apa cu 2 picioare de porc

    • #22

      @Arhi, ma-sa lui I.C. era din Neamt, care nu conteaza in marea schema a bucatariei universale. In Bucovina s-au inventat produsele traditionale. Si eu, de cate ori incep un bol cu racituri si constat ca sunt de porc, mor putin pe dinauntru.

    • #23

      eu nu mananc de porc din cauza ca mi e scarba de chestiile alea din care sunt facute

    • #24

      “închega apa numai cu două picioare de vacă”

  10. #25

    Cocioane-piftie
    din maghiarul Kocsonya care se citeste Co-cio-nioa.
    Cocioane din caparaua?

  11. #27

    Raciturile si piftia sunt niste oribilitati sinistre. Mai bine mananc suși sau fructe de mare. Cand vezi pe lumea asta ca exista atatea retete gustoase cu aspect apetisant, tu in continuare sa mananci saraciile astea…..

  12. #29

    Auzi, nu crezi ca e rost de un post pe tatigateste? Ce poate fi asa complicat, e carne fiarta si rasfiarta cu niste condimente. Scapă si niste soric mai slab la fiert, daca nu iti place il scoți la final.