Articol scris de Marius Tudor

Una dintre ele scrie despre negarea originii de roman, despre a lasa la o parte pe teren faptul ca cei unsprezece gladiatori s-au nascut pe pamant dac. Trebuie sa luptam ca fiind o natie de necunoscuti, trebuie sa luptam ca fiind ai nimanui. Oare cei 10000 de romani prezenti pe Letzigrund au fost in asentimentul tau draga reporter sportiv ? Ar trebui sa lasam la o parte, mai degraba, faptul ca am fost cuceriti de romani, si mai departe am devenit o natie libera pentru ca am meritat statutul asta! De ce sa uite adulatii pe teren ca sunt romani ? De cand gloria noastra fotbalistica n-are nicio treaba cu suporterul ? Noi, adica noi ce iesim in strada, ce mergem pe stadion sa incurajam, suntem cei care nu dau un imbold ? De cand sunt cei prezenti acolo in Austria si Elvetia, cantitate neglijabila ? Sunt de parere ca Mutu si Chivu ar trebui sa se gandeasca, lasand la o parte pe Consuelo si Adelina, ca fotbalul este cel care i-a propulsat pe scena vedetismului.

Ura mea fata de acesti jurnalisti e nemarginita si nu se datoreaza frustrarii, ci doar unor cuvinte puse nepotrivit pe o foaie de hartie. Daca ei, cei care ar trebui sa ne bucure si sa imbogateasca “vitrina” sportului romanesc, nu se gandesc la noi cei care-i sustinem … ce rol mai avem ? Suntem niste nimicuri, si ei ar trebui sa joace doar pentru o galeata de galbeni si familiile lor. De maine o sa refuz sa-i mai privesc, la fel cum ei or sa refuze sa mai gandeasca faptul ca joaca pentru o tara intreaga. Tu, ca sportiv de performanta, cum te-ai simti sa nu ai in spate un suport moral ? Sa stii ca pleci la o competitie fara sa ai sustinatori ?

Dar ne-am nascut sa fim romani, sa carcotim pentru bani, sa ne cacam pe noi de cate ori avem ocazia si sa nu punem in lumina ca exista sansa … ca dupa 8 ani, sa trecem de 3 somitati mondiale in lumea fotbalului, desi nimeni nu ne dadea nicio sansa! Daca suntem egalii Frantei (dubla campioana europeana si campioana mondiala), de ce nu putem fi si noi cei mai smecheri ? Pentru ca suntem romani, si azi o sa o sugem italienilor in cel mai barbar stil! Suntem niste scursuri!


Cea mai mare oferta de pariuri pentru Euro cu peste 1,000 de evenimente, plus 2 promotii exclusive pentru clientii romani, cu premii de peste 2,000€.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.