Nu te mai poţi caza la mânăstire fără binecuvântarea Patriarhiei.

“În fiecare eparhie, pentru grupurile de pelerini, cazarea sau masa se va oferi de mănăstiri sau parohii doar după ce conducătorul grupului face dovada că respectivul pelerinaj se desfăşoară cu binecuvântarea autorităţilor bisericeşti abilitate […] mănăstirile, fără a solicita grupurilor documente justificative referitoare la relaţia cu Biserica Ortodoxă Română, onorează toate solicitările pentru masă ori cazare, eliminând, în acest fel, diferenţele dintre un grup organizat cu binecuvântarea Bisericii şi cel de la o societate/asociaţie privată“

Eu personal nu înțeleg problema. E clubul lor SF, cu regulile lor. Vrei să faci parte din el, le respecți regulile. Nu vrei, drum bun și fii binevenit în sfânta religia pastafariană, unde vei primi viața veșnică la dreapta tatălui.

Asta e o mare problemă la români. Zic români, pentru că nu știu care sunt reacțiile în celelalte țări vizavi de desenele astea animate cu doamne-doamne.

Românul nostru voios, vajnic și verde e ortodox, antihomosexual, antițigani, nu vrea cip în buletin, detestă vineri 13 și numărul 666.
Ortodoxul nostru e credincios, dar nu vrea să dea bani pentru biserica din care face parte.

De aceea se duc bani de la buget pentru ctitoriile demente ale prefericitului Daniel. Pentru că, dacă ar fi ca în germania și ortodocșii să plătească o cotă parte din veniturile anuale pentru biserică, ai vedea cum din 90% ortodocși, am deveni o țară de atei, cu cele mai ferme convingeri nietzchiene.

Ortodocsul nostru e credincios, dar nu ține postul. Lasă, dumnezeu e bun și drept, nu e atent la un asemenea mizilic. Ortodoxul nostru înjură, violează, fură, dar nu uită să zică un doamne-ajută apăsat, înainte de a-și introduce scârbavnicul mădular învârtoșat în părțile fătătoare ale ortodoaxei violate.

Ortodoxul nostru vrea să meargă în pelerinaj cu grup organizat la mănăstiri, dar nu vrea ca biserica să aibă vreun ban din chestia asta, pentru că biserica fură. Da clar, biserica fură și există doar pentru bani, dar cum te-ai simți tu, ortodox vajnic, dacă la tine acasă ar veni și s-a caza moka diverși, pentru că ai o casă frumoasă, ce îndeamnă la visare? Iar tu nu ai primi nici un leu, pentru că e libertate.

Așa că, tinere ortodox, încearcă să înveți regulile jocului. Vrei să joci la ei, joci cum vor ei.
Nu vrei, mirare, ai devenit un om liber și poți râde fără să te gândești în sinele tău: Dar dacă doamne doamne există și o să mă pedepsească pentru gândurile mele păcătoase?