logan-accident

Citeam despre declarațiile aiurea ale pensionarului care a provocat accidentul de pe A2, citeam și comentariile, perfect egal de belicoase și pline de ură și scandal și mă gândeam că acesta va fi încă un accident în care nimeni nu va păți nimic, toată lumea va fi vinovată de nerespectarea distanței de mers blabla lumini, blabla condus preventiv blabla.

Între timp, ultimul participant la accident a intrat în carambol având viteza de 118 km pe oră. PE CEAȚĂ. Și nu, asta nu era viteza lui reală cu care mergea, că doar nu a intrat ca vaca în grajd, a avut minim o secundă în care a călcat frâna, reducând probabil de la clasicul 140-150, viteza medie de croazieră cu care se merge pe autostradă în românia.

Am venit ieri seară de la Brăila, de unde am recuperat copiii de la bunici. Normal, întuneric și ceață. De curiozitate, m-am băgat, la un moment dat, în coloana nesfârșită de mașini de pe banda a 2 a, care trecea vâjâind pe lângă noi. Viteza varia între 160-170. Repet, întuneric și ceață. Flashuri date să te miști mai repede inclusiv pe porțiunea de câțiva km de la Drajna, unde se circulă pe o singură bandă. SUV-uri care depășeau pe contrasens inclusiv pe porțiunea aceea.

Știți ce făcea poliția? Nimic, că nu era nicăieri nicio poliție, nici vizibilă, nici pe waze.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.