Bine, trecând peste clasicele Sindicatele aparțin unor grupuri mafiote, așa cum era și la Molea, și la Rădoi și la Petrariu, grupuri mafiote create tot de către politicieni, ca mase de manevră pentru voturi. Astea deja sunt glumițe.

Am înțeles faptul că, spre deosebire de trecut, greva STB nu prea a paralizat nimic. Oamenii s-au mobilizat și s-au dus cu mașinile proprii, majoritar spre garniturile de metrou, corporatriștii, cei care erau, de obicei, cei mai gălăgioși, ori lucrează de acasă, ori folosesc Uber și Bolt decontat de firmă sau nu le pasă de bani, pentru că au salarii foarte mari și cam aia a fost.

Orașul chiar a fost decent de circulat, traficul a fost aglomerat dar, surprinzător, fără autobuzele care blocau câte o bandă pe fiecare arteră, totul a fost mai fluid și mai rapid. M-am mirat că nu am văzut hoarde de bicicliști pe străzi, dar mi-am amintit că vorba lungă e ușoară și colanții îngheață.

Oare cum ar fi dacă s-ar desființa STB așa, vreo 2 luni, cât timp ar dura interviuri de angajare pentru personal nou, la altă regie de transport în comun, cu același obiect de activitate?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.