Am impresia că marile lanțuri de magazine au făcut comenzi prea mari cu ocazia covidului și au fost prinse, cumva, pe picior greșit.

Am luat de 2 ori, în 2 zile diferite, de la Carrefour, inimi, pipote și gâturi, ca să îi fac lui Yuri o mermeleală cu orez, de gust. În ambele cazuri, le-a pus î frigider, unde am 2 grade și am vrut să le fac a 2 a zi. Când le-am deschis, cea mai mare duhoare de mort posibilă, și acum, când mă gândesc, îmi vine să vomit.

Am luat de la Kaufland de 3 ori (trei) carne gată făcută pentru hamburgeri. Același scenariu, pus în frigider maxim 10 ore, că le pun seara, când mă întorc de la shopping, a doua zi, gust de acru și lapte brânzit.

Nu înțeleg ce se întâmplă, nu mi s-a mai întâmplat așa ceva decât când luam produse de la Cora, cu muște moarte în interior. Carnea normală nu are nimic, e ok, chiar gustoasă. Dar astea…praf.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

36 comentarii Adaugă comentariu

  1. băgăm și noi frigiderul ăla în priză?

  2. #2

    @cetin mai cumpără cineva carne tocată? Sau carne gata băițuită? Mai ales din Carrefour?
    Mi s-a întâmplat de mai multe ori sa iau carne proaspătă din supermarket si mirosea a pipi (vier/scroafa în călduri).
    Problema e ca doar eu simțeam asta. Câțiva din ceilalți doar cand ajungea pe grătar.

    • #3

      Toata lumea cumpara carne tocata din supermarket. Dar nu luati la intamplare. Cumparati numai cand e la oferta, pentru ca atunci, pe langa pretul mic, se aduc cantitati mari si carnea e proaspata.

      La oua la fel: nu iau niciodata oua de la cutare avicola sau nu stiu ce ferma, cumpar numai oua aduse de supermarket sub marca proprie, ca se vand rapid si nu au cand sa se invecheasca. Singurele tepe au fost acum niste ani, cu oua de la bunica, din ograda, de la ferma cu dor, etc.. de atunci m-am potolit cu balariile alea care ramaneau pe raft pana se imputeau.

    • #4

      @kopa_kopan asa e ca n-ai vazut o ferma avicola sau vreun abator pe la interior?

    • Poti sa distingi mirosul de scroafa in calduri fata de cel de scroafa in racori?

    • #6

      @w nu știu cum e la scroafe, dar la țapi, cu siguranță, poți distinge.

  3. #7

    Nu stiu care e exeplicatia, dar si eu cand iau de la supermarketul de vizavi (in Germania, supermaketul, nu vizavi de Germania) carne din galantar chiar daca o pun in congelator dupa 30-45 de minute de cand am luat-o de la magazin, totdeauna are un miros pregnant can o decongelez sa o folosesc (decongelat lent in frigider, cum e recomandat). Daca iau de la acelasi supermarket acelasi fel de carne dar din frigiderul cu caserole sigilate nu are niciodata miros. Am intrebat daca e proaspata cea din galantar si mi-au raspuns usor ofensati “Normal!”.

    • #8

      iau de la supermarket german in caserole sigilate si din galantar de la turci ( au rulaj mare, mereu e coada) . N am avut probleme.

      Asta e semn ca trebuie sa mai bagati si voi un post, ca nu strica :))

    • #9

      Carnea refrigerata nu se congeleaza. Nu stii de cate zile e in vitrina, si chiar daca stii, o eventuala bacterie care se dezvolta in ea, nu moare la congelator.

      Daca vrei sa iei carne pe care vrei sa o pastrezi in congelator, e mai safe sa o iei gata congelata.

      la fel si cu pestele, prefer sa iau peste oceanic congelat, ca stiu ca e congelat pe vaporul unde a fost prins, decat sa iau peste oceanic ”proaspat” care a fost decongelat cinestie cand.

    • #10

      Carnea refrigerata poti s-o arunci dupa 72 de ore, ca să nu te ia pântecarița. Iar aia cu decongelatul lent, in frigider, cale de 20-30 de ore, iarasi duce la imputiciune.
      Despre pește oceanic, doar merluciu, ca traieste la minus 200 metri in ocean si nu poate fi crescut in creșe ca tonul, pangasius, macroul, etc.

  4. #11

    E un frigider d’ala ieftin, sub 2000 euro.

  5. #12

    carne tocata. din comert. de ce te urasti?

  6. #13

    Carne tocată, din comerț?
    strigară chefii de pe interneți

  7. #14

    Carnea refrigerata din galantare expirata ajunge carnati sau pasta de mici. Mezelurile din care iese smacolina aia alba, se sterg cu spirt in prima faza, dupa aia cred/sper totusi ca se arunca.

  8. #15

    Lasand gluma la o parte – de unde stii ca sunt 2 grade in frigider? Fara misto – pune un termometru calibrat ca lumea ( imprumuta daca e )peste noapte si vezi exact cat ai dimineata ( ca peste zi – mai deschizi frigiderul etc).

  9. #17

    Si eu sar gardul la profi ca vanzatoarele ma anunta cand au reduceri. Vecineeeeee avemmmm reeeduceriiii. Si au reduceri ca au 6 vanzatoare pe schimb si ciuciu vanzare. Carne de porc la 15 lei kg zahar un leu cafea moka etc

    • #18

      Profi e cel mai imputit supermarket, iar la carne e jale.

  10. #19

    s-au facut filme, distopii sf, in care eroii descopera la un moment dat cum si din ce se fabrica alimentele destinate pulimii!

    • #20

      Poate ca ai dreptate dar ceva adevar tot exista .un pui de ferma e bun de taiat la 40 de zile pe cand unul de curte la aceeasi varsta are o greutate de 3-400 de grame chiar hranit cu cereale .

  11. #21

    Apropo de mancare imputita, care ati copilarit pe la tara stiti ca in cuibaru unde se ouau gainile era fie ceva ce semana cu un ou fie chiar un ou vechi. Lasat acolo chipurile ca sa se oua gainile mai cu pofta sau sa stie unde sa se oo. Copchil fiind am avut pofta de omleta. Si-am cules 2 oo d-alea. N-am apucat sa sparg decat 1 si apoi am vomat juma de zi. Si mi-am luat si 2 maturi pa ceafa ca i-am spurcat tigaia lu a batrana.

    • #22

      la bunicii mei acasă (ambele seturi) acel ou era însemnat cu creionul chimic și mi se predase lecția cu ”oul-cuibar” (parcă așa se numea), n-am spurcat nicio tigaie. 🙂

    • #23

      Nu fi fraier, acele oua erau marcate cu creionul…

    • #24

      @DanV inca sunt
      @Ady-P sau un creion normal in lipsa. Ori un marker permanent

    • #25

      Eu am dresat gainile cu mingi de pingpong de multi multi ani. In felul asta nu risc sa fie vreun ou vechi.

  12. #26

    La fel am patit cu niste refrigerate (piept si pulpe de pui) de la 2 marci diferite (cunoscute).
    Aparent aratau bine, in ambalaj. Practic, cand a vrut sa pregateasca Natalia (sotia) o mancare, m-a trimis sa iau altceva, de la alt magazin. Pana la urma am reusit sa gasesc ceva decent.

  13. #27

    Am observat si eu la pui chestia asta, cumparat de la Lidl in Polonia. Deci se intampla si la altii. Expira in doua zile, cand am deschis casoleta aproape sa vomit. Aveam si congelata, pusa in congelator cand inca era termenul valabil, la fel un miros de imi vine sa vomit acum cand imi amintesc.

  14. #28

    Noi luam carne doar de la Selgros dupa ce am avut experiente horror la Carrefour si Kaufland. Nu mai zic Auchan si Cora, la ei pute tot magazinul a carne stricata. ☹️

    • #29

      Idem. Nu mai cumpar carne de ani de zile din alte parti, in afara de Selgros. Din pacate, sunt dedesubturi multe, cu ce magarii se fac in alte supermarketuri, cu carne spalata cu otet si altele, ca sa mai poata fi pusa la vanzare.
      De scarba nu mai cumpar.

      Selgros au fost intotdeauna cei mai curati si cei mai ok. Sper sa nu inceapa sa faca si ei magarii.
      Ar mai fi si Metro, dar ma duc mai rar pe acolo.

      Cat despre carnea tocata, eu o toc la robot. Sau, ii pun sa mi-o toace pe loc.
      Nu iau carne gata tocata, pentru ca procentul de grasime este prea mare.

  15. #30

    De ce nu va aprovizionati oameni buni de la tirgurile sătești? De pilda (in CT) eu iau de la G-ral Scarisoreanu cîte 3-4 gaini (plus ouă, brînză veche de oaie), rațe sau ce păsări se mai vînd pe acolo, le bucațesc acasă și le aranjez pe căprării și 4-5 saptamîni nu mă ating de rafturile cu carne din marketuri.

    • #31

      pentru ca taranii indoapa gainile cu chimicale de la vet, de aia. si nu sunt controlati de nimeni. nu, nu e legenda urbana, asa fac toti

    • #32

      @Arhi
      Si rosiile la fel. Daca te uiti in piete, majoritatea nici n-au seminte, sau niste seminte miiici de tot. Da-ti seama cat de “dopate” sunt, daca n-au apucat sa li se formeze semintele ca lumea si cat de fortat au fost coapte.

  16. #33

    Pai ia si tu carne normala si ti-o toci singur pentru hamburgeri si ce mai vrea muschiulezul tau. Pentru Yuri nu stiu ce solutie sa-ti dau.

  17. #34

    Carnea se impute la exterior din cauza rezidurilor de sange/plasma, dai cu niste apa si e ok dar doar carnea ne procesata. Bacterii nu ar trebui sa existe daca o gatesti cum trebuie (cel putin 80c in cea mai groasa parte la carnea de pui/porc etc). Vita e mai sigura ca e mai densa de aia se poate manca mai nefacuta. Carnea tocata trebuie sa mergi foarte la sigur, aia e cea mai periculoasa mai ales daca nu e gatita calumea. Cea mai ok reteta daca nu esti sigur e un meatloaf. Maruntaiele de pui se imput cel mai rapid si nu prea ai ce sa le faci. Burgeri, ia carne de la o carmangerie si fa-i singur.

  18. #36

    Da-i un restart frigiderului.