Urmăresc cu fericire, zi de zi, evoluţiile mirobolante ale minunatului breloc al lui Băsescu, Traian Poc, Hopa Mitică sau domnul Răzgândescu.

Ultima găselniţă a minunatului?

Scoaterea tuturor sporurilor personalului de la jandarmi şi poliţie. Nu tu spor de periculozitate, de stres, de expuneri şi altele. Doar sporul de noapte, pentru că ăla e trecut în Codul Muncii.

Bineînţeles, ţugulanului de rromân i-a tresăltat pipota de fericire. Huoo cu ei! Jos, la sapă.

Aşa, ca o mică idee, ştiţi cât are salariu, fără sporuri, un căpitan în Ministerul de Interne?

Exact 1030 lei noi. Adică 10 300 000 lei vechi. Cam cât are un paznic prost plătit de la un hypermarket. Cu sporuri cu tot ajunge un pic peste 2000 lei noi. Iar asta deja e funcţie de conducere. Gândiţi-vă cât are un grad inferior.

Cine va mai sta angajat în condiţiile astea? Cine ar fi tâmpit să iasă să se bată cu un infractor sau cu un golan pe stadion, când salariul lui nu îi ajunge nici de transport de la muncă şi-napoi? Nu că acum i-ar ajunge.

De ce oare nu se limitează salariile parlamentarilor? De ce nu li se limitează achiziţiile de limuzine? De ce nu li se limitează cheltuielile de protocol? De ce avem ţâşpe miniştri şi o ministră paraşutistă?

De ce există în rromânia 1,5 milioane de bugetari, din care minim jumătate sunt ţoapele nesimţite care te înjură prin primării şi administraţii financiare?

Cum poţi cere celui care este expus cel mai tare la şpagă, omului din ministerul de interne, să nu ia şpagă, atâta timp cât tu îi dai salariu unui măturător de la Prigoană de la firmă?

Râd eu râd, da`  parcă mâine mă văd că îi dau mail canadianului să mă ţină în gazdă prin găoaza urşilor polari pe la el.