have backup

Updraft e plugin foarte drăguț pentru un site hostat pe wordpress. Singura lui funcție, pe care o face foarte bine, este să facă periodic backup sitului. Baza de date, teme, pluginuri, cam tot ce dorești. Desigur, mai sunt și altele care fac asta. Updraft mai face ceva drăguț. Îți trimite baza de date într-un remote storage la alegerea ta (Google Drive în cazul meu).

Având în vedere că baza de date de pe arhiblog are 150MB, majoritatea comentarii, e un feature foarte bun, care mă scutește de multe bătăi de cap.
Din nefericire pentru cei de la Updraft, deși au un plugin free foarte bun, oferă și varianta premium. Problema nu ar fi că e premium, eram pregătit să dau un 20 de dolari, cadou de crăciun, pentru că e un plugin util mie, ieri am dat 16 pe un plugin de vot in comentarii pe care l-am aruncat, măcar cei de care mă folosesc să primească ceva.

Din nefericire, varianta premium costă peste 80 de dolari. Oamenii pierd din vedere faptul că pluginul lor e folosit strict pentru backup. Cine are bani să dea 87 de dolari pe un plugin, în principiu are bani și de un admin de server care să îi facă asta local, fără să mai cumpere acel plugin.

În fine, nu aia e ideea.
Recomandare de backup pentru situl tău: Updraft.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.