de aici

Costel privi, cu tristețe, la deșertul ce îl înconjura și care, înainte cu câțiva ani, era un ocean viu, albastru, populat cu tot felul de pești și vegetație. Ar fi tras aer în piept, dar câmpul magnetic, din ce în ce mai slab, nu reușea să rețină atmosfera din jurul său, care se rarefia văzând cu ochii, fuioare alburii se ondulau în sus, de parcă un dumnezeu uriaș ar fi absobit niște linii subțiri de coca, din deșert.

Desigur, tristețea a fost doar de moment. Reușiseră ca, în doar câteva generații, să extragă toate bogățiile solului, aerului, apei. Erau, efectiv, cea mai bogată și mai prosperă generație din toată istoria planetei Marte, acum numită, subtil, pe la colțuri, Moarte. Știința și tehnica erau la cele mai înalte niveluri și, cu ajutorul ei, reușiseră ca cei mai bogați oameni ai lumii să se mute pe cealaltă planetă care putea susținea viața, cea de-a treia, Terra Incognita.

Cu un semn către fiul său, Costel urcă rampa navei interplanetare ce îl va duce către Terra:
– Hai, Elon, să mergem, sunt sătul de peisajul ăsta dezolant, ne așteaptă aventuri nemaiîntâlnite.

Cu o ultimă arsură pe solul marțian, nava plecă direct spre Terra. Terra, pământul făgăduinței, locul unde ei, câștigătorii de pe Marte, își făcuseră cartierul general. Sub platoul numit, încă de atunci, Bucegi. Aveau sarcina de a săpa tuneluri, dinspre cartierul general, către toate punctele cu viață de pe noua planetă. Viitorul suna bine.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

25 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Dialogul ala putea avea loc pe marte sau in Militari. Tot aia e.

    1
    • #2

      Diferenta e ca pestii din Militari sunt inca in viata.

      5
  2. #3

    Sunt chinezării pietrele alea.

    2
  3. #4

    Intotdeauna m-am intrebat de ce vrea Elon ca oamenii sa locuiasca pe Marte in viitorul apropiat, acum am inteles, sigur are acolo niste terenuri pe care vrea sa le inchirieze pe bani grei la fraieri!

    1
  4. #5

    Eftimie ?

    • #6

      Ametcea

    • #7

      @Cris: Seniorului ii place sa citeasca SF, nu sa-l si scrie. El nareaza numai amintiri, mai intai “The fireman”, acum vad ca s-a apucat sa povesteasca si alte patanii din tinerete.

      5
    • #8

      Poate odata se pune sa-si astearna memoriile sub forma de roman si ne delecteaza cu niste proza de calitate

  5. #9

    Actiunea se petrece pe Marte sau in Chiajna, nu mi-e clar

  6. #10

    Buna ziua, frumos, iar Pompierul e si mai frumos.

    2
    • #11

      ce oameni

    • #12

      N-ai cu cine, ba, n-ai cu cine! Niste ironici!

      1
    • #13

      sefu, nu are cine sa o publice, nu cunosc pe nimeni in domeniu

    • #14

      Cunosc eu niste baieti :))

      2
    • #15

      mai bine ii dau foc, cu mine combustibil

    • #16

      Serios acum, trebuie doar sa o termini, atat. Cu siguranta vor fi multe edituri interesate, inclusiv dintre cele mari. Gandeste-te ce beneficiu le aduci: nu isi mai bat capul cu promovarea, au garantat macar cateva sute de exemplare vandute in prima saptamana (asta inseamna prezenta pe raftul Bestsellers in Carturesti), isi fac indirect reclama atunci cand ii pomenesti cu ocazia cartii tale, reusesc sa isi adune public in online (visul umed al tuturor marilor edituri romanesti, disperate ca au ramas in urma cu prezenta online). Plus prezenta fizica la lansare! Am fost prezent la toate marile bookfests din ultimii ani; prezentele de peste 100 ppl sunt rarisime. La Bookfest Bucuresti, luna trecuta, Humanitas nici macar n-a mai inchiriat scenele principale la multe dintre lansari. Le-au facut acolo, in fata standului lor, cu maximum 50-60 persoane inghesuite peste niste scaunele. Au venit Liiceanu, Carturescu, Patapievici, Paraschivescu, toti greucenii. Au strans public ca o coada la Covriluca. Toate editurile romanesti sunt in criza, mai vand ceva autori straini tradusi, dar nu fac nimic al lor, au ramas in epoca masinii de batut. La ce comunitate ai tu, vei aduce lejer cea mai numeroasa prezenta la o lansare de carte. Cum adica “nu are cine sa o publice”? :)) Toata lumea va dori sa o publice, doar scrie-o.

      3
    • #17

      Cetin, termina cartea, exista Editura Gri (Viorel Ilisoi) Hyperliteratura (Andrei Ruse de la Zaiafet), si-a gasit George Burcea editura si nu iti gasim tie..?

      Cu Witcher m-ai lamurit, o abandonam, dar eu ce mai citesc?
      Joke aside, daca iti face placere, scrie!

    • #18

      cartea e terminata de 6 ani

    • #19

      „cartea e terminata de 6 ani”

      Urmează să auzim că alt june condeier în formă bună a terminat de scris „ A Dream of Spring” dinainte de pandemie și acum trolează pe seama cititorilor ocupându-și timpul cu proiecte secundare.

    • #20

      Da? Citisem vreo 10-15 pagini doar, credeam ca doar ai inceput-o. Pai trimite-o editurilor. De unde sa stie oamenii ca ai cartea gata? Cele mai adaptate mi se par Trei si Bookzone, astia s-au organizat cel mai bine in ultimii ani.

      3
    • #21

      parc-o si vad pe Esca: “buna seara, Bucuresti! buna seara Romania! Incepem jurnalul cu o stire incendiara: cel mai bloger de succes s-a imolat in piata publica, dandu-si foc cu bere Terapia. Nu se stiu inca motivele gestului si nici de ce Pompierii n-au intervenit in ciuda multelor apeluri.”

      1
    • #22

      nu o sa zica aia niciodata la protv cuvantul imolat, din simplul motiv ca 99% din target nu stiu ce e:)))

    • #23

      Mea pulpa.

  7. #25

    Guest writer: Piticigratis 🙂