De DreamElf

Aţi observat că în spitale, mai exact în saloanele bolnavilor, personalul medical nu are nici cea mai vagă urmă de jenă să urle în gura mare, indiferent de ceasul din zi sau noapte? Adică e 2 noaptea, pacienţii din salon dorm, bolnavi, cu dureri, obosiţi, când brusc intră o fufilină de asta de asistentă, care începe să urle ‑ Domnu` Marcoci, tratameentuuu. Maaaaari, ai luaaat cafeaaa? Urlet din fundal: Nu, iau? Daaaa, ia că termin şi la 3 şi vin la tine.

Ei, gândiţi-vă că asta se întâmplă într-un salon de copii mici, bolnavi şi slăbiţi. Care şi aşa abia apucă să doarmă, din cauza de boală, de plânsul propriu sau al celorlalţi, de căldura infernală din saloane, de faptul că într-o cameră de 6 mp, în care intră doar 2 pătuţuri de bebeluş şi 2 scaune, stau 4 persoane, eventual mamele încrovrigate în pătuţuri, încercând să adoarmă măcar o oră.

Oare unde s-a ascuns umanitatea din inimile acestor femei? Ok, ceri şpagă pentru orice acţiune o intreprinzi, deşi eşti plătită pentru asta. Pot înţelege, ai familie, trăieşti în lumea lui Boc, deşi tu la fel te manifestai şi înainte de Boc. Dar de ce te porţi cu copiii de parcă ar fi câini, când tu ar trebui să vindeci şi să ai grijă de nişte omuleţi care de-abia stau în fund, mult mai sensibili şi mai delicaţi decât oamenii mari?

Ştiţi că în spitale este carantină? Este epidemie de gripă şi de rotavirus. Toţi blesteamă sistemul sanitar şi cum intră viruşii şi cum medicii şi cum…
Cine aduce viruşii? Rudele pacienţilor. TOŢI sunt absolut sănătoşi. TOŢI sunt de părere că nu ar trebui să îşi pună mască pe bot. TOŢI sunt incomodaţi de halate şi de şoşoni. Dar ce e mai grav, toţi vor să intre în saloane şi la pacienţi, deşi e interzis. Hai mă, doar câteva minute, că nu moare nimeni. O să râdeţi, dar se moare.

Dar cu cine să vorbeşti? Spitalul pune paznici la poartă. 5 lei costă să treci de paznicul de la poartă. Şi asta însemnând intrare cu maşina, că pe jos intră oricine.
Spitalul pune paznic şi la intrarea în corpul spitalului. Tot 5 lei costă să treci şi de el. Eventual mai prestezi 5 lei la vreo infirmieră mai inteligentă, care iese pe hol şi începe să ţipe `Ce e nesimţirea asta aici? Ce căutaţi aici?` O şuşoteală scurtă, 5 lei îşi schimbă rapid stăpânul şi dintr-odată locul tău e chiar acolo.
Dar veţi grijă, da? Mască şi halat!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.