V-am scris de țafandache ăla care certa plebul vulgar că nu știe să se comporte la concert. Dar domnișoara din imagine este miezul dodoaștei culturale, gaura covrigului intelectual, Mons Venus al pistei de aterizare cognitive.

basini

Pentru că știți cum e, copiii, mai ales când sunt în grupuri, sunt cei mai cuminți și mai educați posibil. Cum, nu știați? Dar vai, pe vremea noastră, era incredibil, ne țineam de mânuțe și făceam hore ale bucuriei educaționale, țâșneam spre orice urmă de hârtiuță aruncată inconștient pe jos, strângeam frunzele din copaci cu mâna, ca să nu stricăm prețiosul trotuar.

Vă zic cu sinceritate, nu reușesc să înțeleg cum de adulții uită, atât de ușor, cum erau când erau copii. Bine, sunt sigur că, la mijloc, sunt mai multe lucruri. Una ar fi că majoritatea au luat bătaie, în copilărie, prin urmare creierul lor dorește să uite și, în plus,e mai simplu să te lauzi cât de tari erau lucrurile pe vremea ta, acea vreme fiind fix la latitudinea emitentului.

Și, în continuare, nu înțeleg de ce românii își urăsc copiii, femeile, bolnavii și bătrânii. Femeile urăsc copiii, bolnavii și bătrânii și, selectiv, între ele. O societate spartană, alcătuită din analfabeți religioși, habotnici, lipsiți de spiritualitate sau respect față de orice și oricine.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

66 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Si din nou te duci in extreme. “O societate spartană, alcătuită din analfabeți religioși, habotnici, lipsiți de spiritualitate sau respect față de orice și oricine.” Nu, o societate needucata, o societate in care parintele este doar “provider” care considera ca scoala educa.

    “Vă zic cu sinceritate, nu reușesc să înțeleg cum de adulții uită, atât de ușor, cum erau când erau copii.” Nu am cum sa uit. Prima data cand am mers la teatru, mama m-a imbracat la costum. I shit you not, am avut si cravata. Si mi-a tinut o prelegere, ce am voie sa fac, ce nu am voie sa fac. Daca ma gandesc bine, esenta educatiei mele din copilarie era sa nu deranjez pe altii. Si ce e rau in asta? Romanii isi urasc copiii? Romanii urasc parinitii care nu isi educa copiii.

    I’ll show myself out.

    172
    • #2

      pai…nu faci decat sa fii exemplu pentru textul meu. literal. tks.

    • #3

      @Arhi ba nu prea.

      81
    • #4

      conteaza si cui

    • Adevărul supără dar asta nu îl face mai puțin adevăr. “Copiii” ce au comportamentul descris în public trebuie trimiși la concert la gheboasa, nu la teatru.

      57
  2. #6

    Eu am crescut la sat, la coada vacii cum ar zice unii. Dosr ca nu aveam vaci. Aveam doar gaini in curte. Am fscut liceul tot intr un fel de sat, cu numele doar era oras. Prima data cand am fost la teatru am fost la ditamai opera nationala din orasul care chiar era oras. Am fost la vestita scrisoare pierduta, multumim la doamna profa de romana ca ne-a dus! Sa i dea Dumnezo sanatate! Aveam telefoane dar nu smart, dar puteam sa ne dam bipuri. Nu s a pus problema sa mancam in sala ca ne gandeam noi cu mintea noastra ca nu e voie. Ne am imbracat cel mai frumoa posibil, cu hainele de mers la oras. Profa ne a zis sa fim cuminti, sa privim spectacolul si sa nu deranjam cu nimic. Cum a zis, asa am facut. Clasa a 9-a.

    113
    • #7

      Pai zi-ne mai cu nume si prenume, in ce oras ai copilarit si in ce oras te-ai dus la teatru. De ce plm romanii sunt atat de lasi sau ignoranti incat nu sunt in stare sa spuna pana la capat o informatie? De rusine? De prostie? Te da in judecata primaru’ pe baza de GDPR? Ti-i rusine tie ca ai copilarit in orasul ala? Zi-i pe nume!

      4
    • #8

      Velu, nu are relevanta. Cred ca lumea a inteles clar situatia si paralela cu articolul chiar si fara detaliile astea. Nu e ca si cum as fi denuntat pe cineva la DNA. Daca pentru tine sunt foarte importante numele si locurile, poti sa ti le imaginezi sau sa le ghicesti, nu e ca si cum Romania e un fel de Brazilie…

      14
  3. #9

    Să ziceam că doamna are draptate, elevii sunt nişte orătănii agitate şi fac rău teatrului, deci mai bine stau în wc şi fumează. Să zicem. Dar peste 2-3 decenii, când doamna cu patru nume se va fi uscat şi va bântui tramvaiele cu mintea liniştită de un perpetuu şi placid senin, care va fi publicul plătitor de bilete la teatru?

    8
    • Oamenii educați. Cunosc copil de 4 ani care a stat liniștit pe scaun la teatru, la o piesă ce ține peste o oră. Știa de acasă ce nu are voie să facă și de asemenea știa că dacă nu mai are răbdare să urmărească liniștită, vom ieși din sală; locurile erau mai în spate, să deranjăm cât mai puțin actorii dacă s-ar fi întâmplat asta. Nu a fost cazul. A băut doar apă din când în când.
      Eu una îmi doresc să văd sălile de teatru/operă/cinema/muzeu pline de astfel de copii și permite-mi să fiu convinsă că nu se vor comporta cum este descris în articol nici la 14, 16 sau 60 de ani.

      Am avut și eu “anturaj” în generală și liceu, golăneala se făcea discret, și până și ultimul repetent al școlii venea la cămașă când era vorba de ieșit în astfel de locuri. Nu am fost un copil bătut, m-am născut după căderea comunismului, pur și simplu am fost educată să am bune maniere și să nu deranjez, fix cum spunea cineva mai sus. Nu mai proiectați propriile traume pe cei care sunt de altă părere despre care e limita dintre un copil cu personalitate și unul nesimțit.

      35
    • #11

      O sa se mearga la teatre d-alea de hipsteri unde stai la masa si bei si fumezi. Asta aia cultii. Restul o sa mearga la Nostalgia cu gheboasa si alti tigani. Ce cacat ne intereseaza cat teatru o sa consume boratii unor borati (adica copii astora de-s tineri acum)

      10
    • #12

      Si de unde vor veni acei oameni educati? Mai marisori, nu la 4 ani. Educatii aia care vor plati bilet la tnb in anul 2048 nu tot din scoli, tot din randul celor care merg acum “cu clasa” se vor alege? Sau iti imaginezi publicul anului 2048 un produs perfect al homeschooling?
      Decat sa ii dojenesti pe parinti, sa-i indemni sa-si tina copiii acasa, nu mai bine ii oferi clientului ceva ce isi doreste? Clientul tau de acum care va fi si clientul tau din 2048, spre deosebire de doamna cu patru nume. Dar fii pe placul lui, fa-te interesant, nu joci Titanic Vals pentru un public format din liceeni, ca iti lesina in tenisi de plictiseala. Ar fi fost mai bine daca rabdau si se uitau la tavan (in tăcere) decat daca se uitau la telefoane? Asta a fost prostia organizatorilor; nu amesteci public de 16 ani cu public de 40+ si le joci Titanic Vals…
      Putem sa ne infoiem aroganta cat vrem, ca doar sunt copii, ce-ar putea sa ne raspunda? Dar 2048-ul teatrului va fi 2023-ul literaturii: Oare de ce nu mai exista public? Unde sunt romanii de altadata?…

    • Să îți răspund punctual, mersul la teatru nu este o activitate pentru mase. De aceea o sală mare de teatru are ~1000 de locuri și Arena Națională 50000. Da, whatever, e snobism și aroganță faptul că eu consider că cineva care aruncă sticle de plastic pe jos, oriunde s-ar afla, n-are ce căuta acolo. De asemenea nici cineva care nu are cultură suficientă să judece că Titanic Vals nu este o piesă pentru adolescenți (când sunt atât de multe altele adresate vârstei lor, de actualitate) nu are ce căuta acolo.

      Pun pariu că cine a fost “responsabil” a ales această piesă pentru că era singura de care a auzit cât de cât. Dintr-un grup atât de numeros de profesori, părinți și copii niciunul nu a găsit nimic de obiectat, deși informația e pe toate gardurile. Acum scuză-mă, dar oamenii de genul ăsta nu pot da vina doar pe societate când sunt marginalizați și arătați cu degetul; nu știu de alții, dar mie nu a fost nevoie să îmi spună părinții cu subiect și predicat că nu mănânci shaorma la teatru. E ridicol să consideri că ăsta e un semn de rebeliune, și nu unul de primitivism intelectual. Cinematografia este o artă care s-a adaptat la public, nu vă văd să fiți încântați de asta.

      12
    • #14

      Dani, o sa vina de unde vin si aia de azi. Ca si acu 20 de ani tot o societate de tigani manelizati eram. Unii au iesit altfel. Legat de “Asta a fost prostia organizatorilor; nu amesteci public de 16 ani cu public de 40+ si le joci Titanic Vals…”… ce pot sa faca? Sa interzica accesul sub 18 ani. Probabil peste 18 ani e si ilegal sa puna alta prag. Ce ai senzatia ca boracii aia la 18 ani ar fi fost altfel decat la 16.
      Si la schimb ce pierzi, nu mai intra nimeni la teatru pana nu e adult?

      Prostia e a oricui ii duce la un spectacol care nu e “pentru ei” (poate era spectacolul pt. alta varsta, poate ei nu sunt buni decat de stadion), dar pana la urma asta zice si duduia din printscreen.
      Am vazut un spectacol in weekend, “totul sau nimic” se cheama, sala mica de cartier in Titan la Gloria.
      In primele105 minute Monica Odagiu a zis de 5 ori, “sugeti pula” ca asa era piesa. In rest o gramada de vulgaritati, dar piesa buna, si actorii decenti. Poate aia trebuiau dusi acolo, nu stiu, dar asta e alegerea parintilor lor, adica fix ce zice tanti aia.

      4
  4. #15

    profele sunt de vina, i-au amagit ca-i duc la o carciuma cu stand-up!

    43
  5. #16

    Initial am citit ”Mons Venus al pizdei de aterizare cognitive”, dar am vazut ca este scris altfel dar pe final am ramas la varianta inteleasa de mine initial.
    Am si eu in grupul de parinti de pe Whatsapp de la scoala niste MILF-uri de astea periculoase si elitiste.
    Copil cuminte si baba frumoasa nu ai sa vezi !

    5
  6. #17

    Man in fiecare clasă pe vremuri existau câteva excepții de la regulă. Fiecare avea câte un grup de “rebeli”. Acum sunt majoritari.
    Poate la voi e altfel. Dar misoginismul ăsta nu exista în gimnaziu și nici în liceu. Toate mizeriile sunt permise iar cenzura este la ea acasă în școli.
    Da-mi place totuși că mereu se dă vina pe prunci.
    Nu sistemul este infect că permite oricărui părinte oligofren sa se implice în educația unei generații. Nuuuu. Pruncii. Bată-i vina.
    Nu sistemul este de vină că directorii de școli sunt așa cum sunt sau că, cei de la catedră sunt vai mama lor majoritatea. Nope. Pruncii. Ei poarta toată vina.
    Minunată nație.

    10
    • #18

      copiii asa trebuie sa fie. sa fie rebeli, sa faca prostii, sa puna la indoiala ordinea si regulile. pe vremuri se numeau exceptii de la regula pentru ca restul luam bataie si ne era frica. uite ce societate misto am facut, fiind asa educati

    • M-a lovit in mod neplacut URA fata de fetele alea de liceu “cu unghii de plastic, gene false si fardate violent”. la final fetele alea-s niste copii… atata stiu, atata au fost educate etc.

      9
    • #20

      ca o femeie ce a fost fata in anii 90-2000, tin sa precizez ca ne-am fi pus si cacat pe noi daca ar fi mirosit frumos si ar fi aratat si mai frumos. Nu ma machiam “violent” ziua pt ca mi-era frica de reactiile “bagabontilor”, dar cand mergeam in discoteca eram sorcova vesela plina de sclipici. ca mine o intreaga generatie.

      29
    • #21

      imi dadeam parul cu apa cu zahar, daca nu aveam gel…

    • #22

      ”prunci” care dau la buci!

      12
    • #23

      Oooo, domnu’ Fabio, chiar cu zahar?

      8
    • #24

      daca miere nu avea …
      uite-asa ajungi la diabet!

      12
    • #25

      Am si eu o părere mai nepopulara. Daca poți sa te puiești, apoi ai si ceva responsabilități pentru faptele tale. Nu poți da vina pe altcineva ca tu ești la 16 ani un căcat de om sau o curveta cu aspirații de prințesă. Copil ești pana pe la 10-12 ani. Dupa aia mai pune la lucru si bila aia care iti tine loc de cap.

      8
  7. #26

    cand i-am vazut pe aia cu chips-uri si saorme la teatru, de nervi mi-am stins tigara in bere si am plecat

    62
    • #27

      Da man groaznic nu puteam sa inteleg nimic de pe tiktok de galagia lor si a alora de pe scena.

      26
  8. #28

    Eu sunt de acord cu tine. Desi ma enerveaza uneori tupeul juniorilor din dotare, imi amintesc ca nici eu nu eram cel mai ascutit creion din penar…

    Pe aceeasi tema, insa, lu vasilescu i se pare ca mergem din ce in ce mai rau, parol!

    3
    • #29

      stiu eu ce sa zic? fiecare dintre noi e diferit.
      cat despre copii, prefer copiii mei, tupeisti si cu gura mare, carora nu le vine sa creada ca luam bataie cand eram mic. Cum adica te lovea, asa, gen ia o caastana? Nu, te dezbracai de pantaloni si luai bataie cu cureaua la fund. N-are cum, fugi d-aici. cum sa faca bunica asa ceva?

    • #30

      unde da mama creste. deci nu cred ca doar la fund ti-a dat

      18
    • #31

      ai vazut ce cap mare am?

    • #32

      Io chiar n-am vazut parinti sa-si bata copiii pe burta.

      37
    • #33

      Cât să țină și BitDefender?

      7
    • Motoraș zăpadă, pe tine te-a bătut la degetele de la picioare, că altfel nu-mi explic cum de-ai ajuns așa deșirat.

      3
    • #35

      bă, da’ un șut între inghinali nu mi-ar fi dat și mie cineva!

      19
  9. #36

    Bai chiar am avut un “debate” in weekend cu cineva, tot incerca sa imi spuna cat de tare era industria romaneasca pe vremea lui Ceasca, ce retele de distributie aveam si ce bine era atunci.
    L-am contrazis pana s-a enervat si a inceput sa urle, eram la el acasa. L-am intrebat daca maine poate sa meraga cu masina, daca are numar cu sot sau fara. Si daca sufla des in jiclor la Passatul B8. Apoi i-am deschis frigiderul si l-am intrebat daca in vremurile alea bune avea ce are acum inauntru. Si l-am mai intrebat daca mergea la mare in Grecia atunci. Si de ce nu s-a luat lumina cat am fost in vizita… S-a calmat si a schimbat subiectul.

    52
    • #37

      rehehehehetele de distribuție:))))) se produceau rebuturi in dementa, pe care nu le cumpara nimeni si se plimbau lei. in rest, se exporta mancare

    • #38

      De apa calda si caldura nu l-ai intrebat nimic?
      Toata viata am fost convins ca e “jigler”. Sau in cel mai rau caz ca e “jigleur”.
      Acum aflu ca nu am avut dreptate si ca sunt un pic analfabet…

      9
    • #39

      Eu ziceam jiglor – analfabet? Nu man, ca nu am studiat mecanica auto, am invatat de nevoie de la altii si termenii s-au transmis dupa ureche. Pentru ca daca nu stiau sa sufli in … dumnealui sau sa usuci delcoul la oltcit sau sa schimbi pompa de benzina nu mai ajungeai acasa.

      Nu cred ca noua generatie poate sa-si inchipuie cat de proaste erau chestiile facute in Romania pana spre mijlocul anilor 2000.

      14
    • #40

      iata cum s-a lansat ”debate”-ul despre ”j-clor”!

      3
    • #41

      Nu zic ca nu ai dreptate, dar sa-mi bag daca nu ai bifat toate argumentele stupide pe care cineva le poate folosi pentru a preamari vremurile noastre. “D-aia au murit unii la revolutie” sa iti poti lua pasat second cu 700.000 de km aruncat de nemti la noi ca la rebuturi, sa ai frigideru plin de produse ultra procesate pline de rahaturi in ele care iti cauzeaza numai boli pe termen lung, ca te poti plimba aiurea fara rost cu masina aruncand o gramada de bani pe benzina, sa lucrezi un an de zile sa strangi bani sa mergi in grecia o saptamana unde nu faci nimic altceva decat ai face si acasa. Tot pe telefon stai, tot pe bloguri comentezi etc. Dap…o lume de vis. Merita fiecare banut imprumutat de la banca pt care platesti triplu 30 de ani.
      Nu, nu vreau sa ma intorc in comunism. Doar vreau sa fim mai luminati la cap cand aplaudam “beneficiile” pe care le avem si care cam doar arata a beneficii, ele fiind majoritatea niste porcarii ce ne distrug vietile, ne fac zi de zi mai stresati, disperati, in depresii etc.

      12
    • #42

      @Ioan: de unde stii tu ce passat avea ala sau ce rahaturi in frigider?
      Daca tu ai o viata de rahat, si nu te bucuri de nimic, nu inseamna ca pentru toti trebuie sa fie la fel.
      Ba, aveam 19 ani cand a cazut comunismul. Nu o duceam rau, si aici ma refer strict la familia mea, dar nici bine nu ne era. Am prins partea aia nasoala de comunism exact in perioada cea mai critica a vietii mele. Si nu vad uitandu-ma in urma cu ce “beneficii” am ramas de pe urma comunismului… Eu personal, de altii nu ma intereseaza.
      Si mai incetati cu: “dom’le, pe vremea aia mancarea era mancare, sanatoasa, nu porcariile astea procesate de acum…”. Habar n-aveti, pentru ca nu-i obliga nimeni sa declare ce bagau in salamul de vara si parizerul ala minunat. Dar nah, cand vorbesti din amintirile altora….
      P.S. Am iesit prima oara din tara la 20 de ani. In Ungaria. Cu bani imprumutati de la parinti, intr-un pelerinaj organizat de o organizatie catolica. Varul meu cel mare, care traia intr-o tara civilizata, la varsta aia vazuse jumatate de Europa. Cu scoala.

      21
    • #43

      referitor la jigleur, joglor, etc
      santeti toti anal fabeti
      se scrie j-klor si sa ceteste: gei-klor
      mea spus unu de e inginer mecanic, a cazut la un control anaf cu evaziune masiva, vindea causugiuri resapate ca find noi
      a luat 7 ani
      deci ieste gei-klor, asa zice Mecanicu zis si Cauciuc

      4
    • #44

      @dufu
      Multe neologisme sint adaptate. De pilda, lucram cu un coleg si îi spuneam sa pregateasca bormașina, să ia un bomfaier si sa taie un colț, să dea un aft cu sudura si șeful mecanic era tare bucuros ca lucram în stil german…

      1
  10. #45

    am fost si noi la teatru acu fo 3 saptmanai, nea dus obersturmbahnfuhrerul puscariei, i sa facut mila da noi ca ne plictiseam an fiecare seara jucand continuu barbut
    bai fratiwear! minunatie ce am vazutara noi acolo la piesa aia! actorii si costumele si decorurili alea frumoase, plm mai vrem!
    l-am batut mar la pauzza pa prapure ca sa apucat sa fure de pan posetili la femeile de pa scaune! pai ba, prostule! cum mm vrei ma sa te civilililzezi si tu?
    la loat salvarea la pauza, am vazut piesa an liniste!
    la plecare diamant a furat o peruca da la o actrita, bine ia dato aia cand ia vazut fatza da geac spintecatoru!
    acu o poarta butelie tot timpu, e mai sexi asa cand al pune faraonu capra!
    misto la teartu sa moara stalin!
    cine-mi da manutza rosie si ma baga an depresie sa ma pupe!

    11
  11. #46

    Da, rebeli de nu se mai poate. Orice mocofan se crede James Dean.

    Sunt doar niște țopârlani cărora le lipsește educația și e limpede că cine îi aduce la teatru ( probabil mai de silă așa) ca să vadă și ei cum arată lumea civilizată, nu reușește să-i facă să înțeleagă că la teatru și publicul joacă un rol, o trăsătură altfel utilă pentru a reuși în viață. Cum ar fi, că trebuie să îmbraci haina potrivită situației, iar la teatru haina potrivită nu este cea a mojicului, sau a cocalarului.

    Doamna face ce trebuie că atrage atenția asupra educației precare.
    Dacă pe vremea ta raportul între animale / tineri civilizați era covârșitor – lucru care se vede în societate acum, că aia pe care-i arăți cu degetul nu-s cei ce mergeau la teatru, nu-nseamnă că asta-i bine și s-o ținem tot așa.

    55
  12. #47

    nu am înțeles dacă doamna comentatore pe FB era o simpla iubitoare de teatru sau profesoara însoțitoare. Sper/cred ca profesorii au multă înțelegere și afectiune pt elevi, nu as înțelege de ce i-ar duce la teatru ca apoi sa ii arate cu degetul. Asta e și scopul scolii, sa te apropie de cultura, sa te educe acolo unde părinții nu pot. Ca nici pe mine nu m-au dus ai mei la teatru, tot cu școala am învățat una alta. La fel ca și concertele de muzica clasica, tot în afara familiei am învățat sa ma comport.
    @arhi nu e o rușine sa nu știi sa te comporți la spectacol, nu e o rușine nici sa știi despre ce e vorba. E jenant în schimb, și aici iti dau dreptate, sa te erijezi in instanță morală și educațională cu reproșuri pe net.

    1
  13. Ati prins culturalizare fortata pe cand erati in armata? Ce vremuri domne, cand am ajuns in iarna aia in sala operei din Bacau si am dat de caldura dupa mult timp am adormit toti instantaneu. Uite ca tin minte si numele operei dupa 3x ani, Aida de Verdi!

    12
    • #50

      plm, eu am facut armata in camp, la mihai bravu, ne culturalizam doar la saritura prin gard.

      9
  14. Cu grupul de copii care face și drege, am rămas dat pe spate la uzbeci.
    Normal, am umblat pe la o droaie de obiective turistice, moștenite de la Timur sau cine o mai fi fost. Evident, grupuri de elevi, vizitând aceleași chestii, istorie, artă, înaintașii lor, plm. Dacă bagi o gașcă de românași în muzeu, se lasă cu telefoane, selfie-uri, gargară, o țigară la locul de fumat, poate un perete zgâriat. La uzbeci, nimic. Stăteam și mă uitam cum beleau ochii la profesoară, citeau pe pereți, studiau planșe și hărți.
    Copii, 10-12 ani, cămașă, cravată, nu uniformă dar cămașă, cravată și pantalon lung. Fetele, pe același calapod dacă era clasă mixtă, unele cu parul liber, altele cu ciorap de ăla dubios în cap, să nu se vadă părul.
    Afară în curte, după vizită, toți zâmbind, strigând, thumbs up la turiști (am prins câteva cadre faine cu ei), cu telefonul în mână…
    Ăia cum pot?

    23
    • #52

      tanjiti toti dupa comunism, este? hai, nu tot, doar asa, in partile esentiale:)) si in general, pentru ceilalti

    • #53

      uzbeci vs. zevzeci

      3
    • Populația nu prea e către comunism metrî. Guvernul cam fwte meciu dar populația trage în toate direcțiile după posibilități. Anyway, ăștia erau copii, la muzeu. Înțeleg că bătaia nu e opțiune la ei.

      22
  15. #55

    Acum vreo 25 de ani, elev fiind, clasa 7-8 (nu mai stiu), primeam note de 10 la “Muzica” daca mergeam cu clasa la Teatru. Avea profa o combinatie. Am fost la ceva Opereta la Teatrul Dramatic Galati, totul frumos pana la prima pauza cand unul din colegi a aruncat o petarda in mijlocul orchestrei.

    17
  16. #56

    Ummm… oare nu mai eu nu înțeleg unde e problema? Este din cauză că nu le-a dat m*ie părinților că nu și-au educat copii? Pen’ c-așa ar fi trebuit.

    Orice mediu public are niște reguli de-ale lui – teatru, operă, muzică clasică, cinema… astea-s locuri în care ne comportăm civilizat. Da, o gașcă de copii va fi mereu gălăgioasă și pusă pe prostii (asta știu încă din liceu de când făceam parte dintr-o gașcă d-asta), dar asta nu justifică “hai să ne căcăm în respectul pentru ceilalți”. Pune-te în locul ăluia care a venit la teatru chiar să vadă piesa, dar în schimb îi hăhăie în cap o droaie de nesimțiți. Pune-te în locul actorilor care au o treabă de făcut acolo, replici de recitat, teatru de jucat, dar nu… sună telefonul în continuu și se fac live-uri pe TikTok.

    …sau ceva mai aproape de pasiunile tale – du-te să vezi un meci de tenis, dar în juru tău se hăhăie, se scuipă semințe și se râgâie a bere. Plus un ringtone cu manea.

    39
    • #57

      Subscriu.

      Si asa e si la cinema, unde vezi doamne au mers mai des decat la teatru sau opera nationala, evident. Am fost cu fiu-meu cel mare la cinema sa ii tin ziua. I-am zis sa-si invite cativa prieteni. Zis si facut, ajungem in sala, film pentru copii de maxim 8 ani. In spate langa ei se hahaiau 4 adolescente de 15 ani. Ce cautau in sala daca nu erau curioase de film de bebe (conform spuselor lor)? Nu stiu nici eu. Juma de ora printre blitz-uri si rasete am stat ce am stat dar vazand ca deja intrec masura cu poze si tik-tok-uri live m-am dus si le-am cerut sa inceteze sau daca nu-s curioase, sa iasa afara ca mai sunt si altii care vor sa vada un film in liniste. Daca eu am ajuns sa le zic asta unor adolescente, care sunt super chill de felul meu, e clar ca nu-s singura care are o problema cu asta.

      12
  17. #58

    Cam lejer verdictul, critici ceva înseamnă că urăști; la “românii urăsc” include-te și pe tine, ai criticat doamna aia deci urăști femeile românce, include-ți copiii “cu gura mare”.

    24
    • #59

      John, este vizibil ca, de-alungul carierei universitare, ai urmarit logica cu indarjire dar, din pacate, a reusit sa te eludeze. dar aplauze pentru efort

  18. #60

    Ăia au fost duși la teatru cu forța și nu înțeleg de ce.

    6
  19. #61

    ”fetele cu unghii și gene de plastic, fardate violent”
    Am citit un articol, mai de mult, cu o fătucă care a terminat o facultate tehnică, ceva robotică… și după absolvire și-a deschis salon de beuty unde monta unghii și gene de plastic.
    Acuma nu știu dacă ea este de vină dar sunt femei care arată ca niște roboți 🙂

    12
  20. #62

    uite aici ba fratiwear ce ascultam noi pa camera la rahova sa moara iliescu

    www.youtube.com/watch?v=QikKRwUHGHo&list=RDQikKRwUHGHo&start_radio=1

    mistar markus asta e za best sanebunesc!

    6
    • #63

      daca dai – la link-ul cu markus k, la o asemenea performanta incredibila insemna ca esti ori manelist, ori idiot! ori amandoua!
      te-n …. de i—-t! sau i——a!
      omu asta face un misto incredibil scriind povestioarele alea tembele, va mai da si link-uri cu muzica super tare si voi, hateri retardati
      astia sunteti, ba! romani care urasc tot ce misca, mustiti de frustrare si de basini in cap!

      8
  21. #64

    Ah, să moară Savetuța cum ne mai perpelim noi că tineretul nu apreciază teatrul și nu achiesează la frumosul artistic. La multiplex e dezastru după fiecare difuzare de film dar wow, la teatru tre să fie fiecare curat, parfumat și cu etichetă. Băbăieți, vorbim de același demografic. Demografic pe care îl îmbrățișați și susțineți ampulea cu reduceri și bilete la bulk.

    Toate spectacolele din București, până și alea underground, experimentale, se joacă cu sala plină, nu există “grupuri de elevi” decât dacă doamna dirigă a luat bilete din timp ca să meargă cu clasa pentru că așa e cool, pentru că are interese comerciale, pentru că, pentru că. La reprezentația de pe 8 decembrie mai sunt 5 fucking bilete, efectiv nu poți să te sincronizezi să ieși cu grupul dacă nu știi să iei biletela volum direct de la sursă. Nu mai duceți elevii cu forța la teatru.

    6
  22. Tanti voia de fapt sa spuna “băi parinți, aduceți copiii la teatru, nu lăsați să ajungă forțat, cu școala, că nu le place să facă ceva obligați. Dacă îi aduceți voi, poate învață că e fain, că e cool, cum să se comporte etc.”

    2
  23. #66

    Problema nu este ca ii duce la teatru, problema e ca nu ii duc la teatru de mici. Macar la ala de papusi sa se obisnuiasca. Si apoi cand ies in lume ca sa zic asa si ii duce scoala la teatru sau la opera nu stiu ce sa faca copiii si cum sa se comporte. Iar profesorii au putine drepturi in ziua de azi, ce sa le faca mai exact?

    Asa ca normal ca nu stiu cum sa se comporte in situatii de genul, ce sa faca si ce sa nu faca. Educarea clar porneste de acasa si continua si-n scoala. Dar daca si scoala face astfel de activitati o data la 5 ani, clar ca o sa-i vezi ca niste salbatici, needucati

    4