Înainte de orice, eu am mai lucrat pe iOS, pe alt device, dar în urmă cu ceva ani. Prin urmare, trecerea la macbook pro nu a fost chiar spectaculoasă, pentru că știam ecosistemul, știam să lucrez cu el, știu scurtăturile.

Și, sincer să fiu, nu este niciun fel de mare diferență, dacă e să o iei așa. Chiar nu găsesc ceva ce ar fi diferit complet la macbook pro față de un pc normal. Ba chiar, orice instalare de soft este mult mai simplă, se face cu drag and drop în folderul aplicații. Și atât.

Ce îmi place mult, mult de tot, este integrarea pe care încearcă să o facă cu dispozitivele mobile. Bara aceasta multifuncțională, touchbarul care vine cu sugestii de cuvinte, de pe care reglezi volumul cu touch, inserezi emoticoane, reglezi intensitatea luminoasă și tot felul de chestii, este super mișto și chiar cred că o să încep să o adopt, acum uit destul de des de existența ei când scriu.

Ecranul retina este…pfiu, nu există comparație cu nimic. Este unul din motivele pentru care l-am ales și nu mă dezamăgește deloc. Este perfect, impecabil, totul se vede superb și mă face să mă bucur că l-am ales.

Deja m-am învățat cu touch ID, care funcționează instant, la cea mai mică atingere, nu trebuie să freci degetul înainte și înapoi, ca la alte modele.

Touchpadul este cât o pălărie. Poate fin enervant pentru cei ce scriu și își sprijină palmele de laptop. Momentan, observ că nu am această problemă, iar toată gestica aia cu flip, swype și restul încă le am în cap și o pot folosi decent fără maus. E posibil ca, în timp, cine știe.

Băi, și faptul că nu am de instalat drivere mă face să mă simt foarte, foarte bine.

Dacă ai bani, ți-l permiți și nu e doar un moft, faci bani din laptop, ți-l recomand cu 2 mâini. Dacă îl iei doar ca să te dai șmecher, mai bine ia-ți un telefon, ceva, chestia asta e o sculă mult prea bună și deșteaptă ca să te chinui să o scoți la starbuxks.