Pentru că tot am vorbit despre joburi, am găsit aseară, pe reddit, capodopera asta de anunț de angajare. Din păcate, e cenzurat numele și nu știu sereleul sau domnul care a lansat acest minunat anunț.

Trec peste formulările ghiolbănistice, care vin din anii 90, când era celebră acea Mai sunt 100 ca tine la usă, lucru care nu cred că mai e valabil astăzi, când un programator poate lucra și de pe tronul de acasă, iar un programator bun în Java (fie-i numele blestemat) și Angular are în standy 3-4 oferte în orice moment al zilei.

Mă opresc la acea ultimă frază, cu prima ta grijă e salariul.
Aici am rămas blocat. Cât de înapoiat să fii încât să ai impresia că, pentru un angajat, prima grijă nu ar fi salariul? De ce crede oare spartanul ăsta că lumea merge la muncă de dragul de a-i plăti lui rata la Cayenne și nu ca să își susțină familia? Cât de rupt de realitate să fii încât să ai impresia că spartanismul tău este tot ce visează un angajat?

Aroganțele astea de vechil sunt motivul, sau unul din motivele pentru care evoluția noastră, a românilor, ca societate, este frânată. Țăranii ăștia obosiți, care au dat de bani în ultimii ani, nu concep și nu înțeleg că salariul, munca, este un schimb și o negociere, bani versus muncă. Pur și simplu ei au impresia că acel salariu este o pomană pe care angajatorul și-o face cu angajatul, un semn de bunăvoință la adresa sărmanului care îi bate la ușă, pentru un codru de pâine și o cană de apă.

Dacă știe cineva numele firmei, ar fi minunat să îl lase în comentarii, să vedem și noi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

79 comentarii Adaugă comentariu

    • #2

      Jur că m-aș duce la interviu doar să mă răcoresc, deși eu sunt mai pe C++ , Python din astea.
      “Știi Angular”?
      “Nu, dar am venit sa ne jucam amândoi cu coana mare de mămică-ta”.

    • #3

      Ai o bere de la mine :))

    • #4

      cred ca omu e frizer sau barman, maxim, si s-a gandit el sa faca un biznis angajand programatori ‘spartani’ pe capace de bere

    • #5

      Va rog, sa nu uitam de ipocritul care i-a si comentat:

    • #6

      Dacă aș fi unul bun în categoria cerută de el aș trimite un e-mail cu CV-ul și următorul mesaj: “Dacă nu ești Midas, regele Midas, nu te obosi să răspunzi la acest mesaj”.

    • #10

      Ooooh, dar omul are nu mai putin de 108 followeri pe YouTube! Mdah…

  1. #11

    Nu e DrCarmen firma? Eu asa am inteles din anunt.
    “DrCarmen cauta Spartani”

  2. #21

    Sunt donsoare de la HR din corporatii care in 2022 inca te intreaba daca esti casatorita si daca nu esti cand ai de gand sa o faci. Apoi ajungem la copii. Aveti copii? Da? Ce varste au? Nu aveti? Cand doriti sa faceti? Mars!

    • #22

      uoou. pai e ilegal

    • Iti pot explica de ce. Anumiti antreprenori nu doresc sa angajeze doamne/domnisoare care sunt gravide in 1 luna sau doresc sa se casatoreasca si sa faca un copil la 1 an de la angajare. Zic ei, ca pierd bani in training si iarasi o iau de la capat, iar nu doresc sa tina postul blocat pana doamna revine la lucru etc.

      Am vreo cateva cunostiinte care gandesc asa.

    • #24

      cand doriti sa faceti?
      acum?

    • #25

      @Arhi, cu siguranta este discriminatoriu, insa se practica. Ori nu te angajeaza, ori ti se spune voalat ca in primii 2 ani dupa angajare ar fi indicat sa nu ramai insarcinata daca vrei sa-ti mai pastrezi postul si dupa ce te intorci din concediu postnatal.

    • #26

      La multinaționala la care am prestat în ultimii 14 ani era la un moment dat o glumă internă, ziceam ca e pepiniera de bebeluși. Cele mai multe angajate intre 25 si 35 de ani faceau un copil in primul an după angajare. N-a fost niciodata vazută ca o problema această situație și nu am auzit niciodată vreun șef să se plânga de asta.
      Sunt, într-adevăr, corporații care fac măgării din astea, din fericire nu e cazul la toate companiile.

    • #27

      @Di: unde lucrează doamna mea…au angajat la începutul anului o doamnă. I-au făcut training…După nici două luni, stimabila îi anunță că e gravidă și merge in prenatal peste câteva luni. Tu ca angajator ce faci? Angajezi alta, care la fel face…pe urmă ce faci? Training iar? Ceilalți angajați te tot freacă că au nevoie de încă doi angajați, că nu se mai pot împărți…Ce pârghii legale ai? Ai un post care nu se poate ocupa din cauză că niște neserioase habar n-au ce e ăla respect.

      Nu e chiar discriminare. Numa’ eu cunosc vreo 3 care înainte de a naște vânau posturi bine plătite pt ca apoi să anunțe că în 7 luni nasc.

      Nimic nu e imposibil in Romania.

    • #28

      Eu cunosc un caz în Germania, unde firma cred că s-a dat cu capul de pereți și sper că au scăpat de duduie între timp.
      Angajată de 2 ani. În ianuarie 2016 anunță că e gravidă, lucrează până prin luna a șaptea, în iunie pleacă să nască. Ar fi trebuit să revină la muncă în ianuarie 2018. Între timp, e angajată o persoană pe postul ei, ca înlocuitor (contract de 18 luni).
      Fast forward, aprilie 2017. Anunță că e gravidă cu al doilea. Nu se întoarce din postnatal, ci folosește absolut toate pârghiile imaginabile, forțând și forțând, și i se aprobă să rămână în postnatal până în ianuarie 2020. Practic, termina un postnatal pentru a începe imediat altul.
      Înlocuitorul ei își găsește un post fix între timp, în altă parte. Se caută alt înlocuitor, nu se găsește (profilul postului presupunea p specializare strictă și experiență în domeniu; or, oamenii școliți și cu experiență nu prea se aruncă la contracte pe perioadă determinată), firma se chinuie cu angajați de la companii de intermediere să acopere volumul de muncă. Nu e deloc un caz ideal, dar pe sistemul ”mai bine decât deloc, până revine aia”.
      Ianuarie 2020 – cu surle și trâmbițe se întoarce la muncă, după câteva săptămâni cere să renunțe la niște proiecte complexe, că ar fi prea mult și ”sunt mamă!”.
      Firma ridică din umeri, ăsta e postul. Ea face scandal la HR și amenință cu proces pentru discriminare că e mamă și iote ce-i face firma, ea are copii!!!
      Firma înghite gălușca, vrând probabil să evite publicitatea negativă. Sunt toate șansele să fi câștigat, dar ăsta e genul de proces pe care și dacă-l câștigi, ca firmă rămâi cu o anume etichetă că urgisești mamele.
      Februarie 2021. Anunță că e gravidă cu al treilea…
      Am pierdut legătura, nu mai știu ce face acum.
      Sincer, eu știu că multe firme sunt de spanac la faza asta, dar în cazul de mai sus firma ce vină avea că era obligată să țină postul uneia care nu mai face altceva decât că se reproduce (și încasează ajutoare de la stat)?
      Și da, e nemțoaică, din moși-strămoși. Dacă prezintă vreo relevanță aspectul….

    • #29

      Ce ireal pare ca in 2020+ inca sunt oameni care sustin sus si tare ca o femeie trebuie sa dea socoteala bossului cand daca si cati copii vrea sa faca.. Si spun asta ca barbat

      In timp ce la plantatia la care dau cu sapa au plecat simultan 4 project managerite in concediul de maternitate, mai ramasese una singura pe departament. So what? au felicitat, au facut un plan, au angajat alte persoane, au adus interni, s-a rezolvat. Plus ca mamele care revin (si nu doar) au program super flexibil. Unii lucreaza 4 ore pe zi, altii 3 sau 4 zile pe saptamana, fiecare cum ii este ok pt viata lui.

      Da, stiu ca americanii, nemtii si japonezii (si aparent romanii??) vor sa te trezesti si sa adormi la serviciu, dar bine ca mai exista si nordici, irlandezi, australieni

      1
    • #30

      În exemplul dat de mine, ”program flexibil” înseamnă să nu lucrezi vreo 4 ani, timp în care firma e obligată să-ți țină postul și să tot recruteze pe măsură ce înlocuitorii temporari își găsesc servicii fixe și pleacă. Cheltuielile cu recrutarea și cu instruirea noilor veniți nu se pun, că doar ce naiba, ne doare-n pix, noi avem drepturi că suntem femei și mame. Presiunea suplimentară pusă pe umerii colegilor care ba îți fac munca ani de zile, ba se ocupă să-i instruiască pe cei nou-veniți, nu se pune nici aia.
      Iar după ce te întorci faci scandal că vrei mai puțină muncă, pe aceiași bani, altfel îi dai în judecată că ești mamă și ai drepturi.
      Deci când e vorba de drepturi urlăm, când se ajunge la partea cu responsabilitățile, ups…
      Da, atâta nesimțire pare într-adevăr ireală.

  3. #31

    Cand am vazut treaba cu salariul am ramas si eu perplex. Cat de rupt in cur esti sa scrii asa ceva si cat de flamand sa fii sa aplici la jegul asta de “angajator”?

  4. #32

    “Cei interesati, mesaj in privat. ” , zici ca e samsar.
    Adevarul e ca chiar iti doresti sa lucrezi pentru un om care a scris aberatiile alea.
    Ar fi interesant rezultatul iq al celui care a postat asta.

  5. #34

    Fac parte din cei 99 % pentru care banii conteaza !

    • #35

      De asta nu vei avea niciodată un loc de muncă în România, fiindcă pentru angajatori salariul tău nu contează și ar trebui să nu conteze nici pentru tine că altfel e conflict de interese.

    • #36

      ceilalti de 1% n-au inteles intrebarea =))

  6. #39

    Acum, raspunzand la intrebarea ta, cel mai important lucru pentru mine la job este sa lucrez de acasa. Si sa fac nimic. Sunt insa si colaborari care m-au frecat la melodie de genul de ce am raportat doar 7 ore din 8 (bine, alea uflate)

    Revenind, daca nu e posibil sa lucrez de acasa, maxim hybrid mode 2 zile pe saptamana maxim de la birou insa as evita compromisul asta. Pentru salariu am o marja de flexibilitate de 10% cat timp pot lucra de acasa si sa nu fac mare branza.

    Iar cu nenea care a pus anuntul, la modul cum l-a postat si la ce foame de programatori e, sa zica merci daca ii raspunde cineva.

  7. #40

    Programatorul ungurean
    Si cu cel vrancean
    Vor sa il omoare
    Pe ala spartan
    Ca are IQ mare
    Si sulita tare

  8. nu numa ca are grija la salariu, dar are impresia si ca i se cuvine.

  9. #44

    Cere IQ minim 120 si n-a fost in stare sa scrie un text corect dpdv gramatical…

  10. #45

    ce plm e ala ”harware”?!

    • #46

      Este o cerinta de la alt job, a incurcat…
      Era pe postul de clopotar la biserica din sat, si vroia sa stie daca e cuprins de har oare?

    • #47

      Misspelled “harneala”

  11. #48

    Daca prima grija a angajatului este salariul va pleca prima data cand nu i se va da cat doreste. Nu il intereseaza de situatia economiei mondiale, a ramurei de industrie in care activeaza, de conditiile pietei, de cat lucreaza…el va cere o marire ori de cate ori crede ca e cazul si daca nu i se va da, va pleca. Genul asta de angajati nu sunt loiali si nu inteleg firma, deci nici firma nu ar trebui sa ii inteleaga. Daca firma ar spue ca pe primul loc pentru ea este profitul si daca te ridici sa te duci la baie ai 1 minut sa te intorci pt ca time is money si firma pierde bani ca te pisi prea des?!

    • #49

      pentru loialitate, ia-ti un caine. in rest trebuie sa oferi mixt-ul perfect pentru angajatul perfect pentru acel job. Asta inseamna bani, posibilitati de dezvoltare, mediu ok, corectitudine, echilibru intre viata profesionala si persoanala, beneficii extra-salariale, training-uri, omenie, compasiune si multe altele.
      Mereu mi-am dorit sa lucrez in HR, dar cu viziunea mea de mai sus nu ma vrea nicio companie 🙂

    • #50

      Zi-mi o firma care e loiala angajatilor si la primul semn de “vreme rea” nu le-ar da un sut in fund? Si firma nu e nevoie sa spuna, toata lumea STIE ca pentru ea pe primul loc e profitul. Iar minutul de baie e socotit si el in salariu. Nu asta conteaza. Conteaza cat produce angajatul de banii cu care e platit. Atat. Las aici un citat relevant:

    • #51

      @Lucifer, nu nu ti-ai dori! Stiu persoane care gandesc ca tine si lucreaza in HR. Ar implementa tot felul de solutii sa faca angajatii mai fericiti, inclusiv ce zici tu. Dar se lovesc de un zid format din manageri rupti de realitate care se cred stapani pe o plantatie.

    • Prima grija e salariul. Da, cum primesti oferta cu un salariu mai mare in alta parte, anunti ca ti s-a facut oferta, daca nu iti dau la fel, iti dai demisia si pleci. Marire trebuie sa fie anual cu inflatia plus o parte care vine din KPI-uri. Singurul care trebuie sa inteleaga firma e patronul. Pentru companie primul scop e profitul. Ii doare in bascheti daca tu mori la birou, a doua zi anuntul cu jobul pe care il faceai tu e pe ejobs.

    • #53

      Mihai, e și normal ca pentru firma sa fie profitul pe primul loc, ca nu cred ca își face nimeni firmă să îmbogățească statul și angajații, în timp ce patronul doarme sub pasajul Basarab. Și fel de normal este ca pentru angajați sa fie important salariul, ca de aia muncim, pentru bani, ca să trăim cum ne place. Cat timp ambele părți înțeleg exact interesele celeilalte, iar firma este manageriată astfel încât să fie profitabilă, ambele părți sunt câștigătoare. 🙂 În rest… vorbe goale.

      Da, îți dorești angajați fericiți, dar nu pentru că te doare cu adevărat în bascheți de bunăstarea lor psihica și dacă visează frumos noaptea, ci pentru ca oamenii fericiți și mulțumiți produc mai mult, își dau interesul mai mult, vin cu inițiativă și chef sa muncească pentru PROFITUL TAU SI AL LOR.

      Da, îți dorești ca firma la care lucrezi sa prospere, dar nu pentru ca te face fericit sa vezi patronul intr-un Bentley, ci pentru ca o firma profitabila își plătește angajații (sau asa ar trebui) și nu prezintă riscuri sa te lase în drum de mâine.

      Ipocriziile din partea patronilor (ținem la colectiv, suntem o familiei, yay) și din partea angajaților (iubesc locul asta de munca, e un mediu perfect de dezvoltare hurr durr durr) sunt niște texte de PR pe care le înghit ambele părți cu lămâie. Atat.

      PS: nu poți sa nu lași angajații sa se pișe. Nu pierzi nimic în 5 minute, cum nu pierzi nici în ore. Programele de lucru de 8 ore în muncile de birou sunt minciuni sfruntate pe care le știm toți, (aproape) nimeni nu muncește 8 ore în continuu cu doar o ora de pauza… doar ai nevoie de angajatul ala disponibil 8 ore pe zi în care sa rezolve ce are de rezolvat când apare. Doar la fabrică time is money for real și nici acolo.

    • #54

      legea zice că un angajat trebuie să se ridice de la birou 10 minute la fiecare oră și să-și defocalizeze ochii și să-și întindă oasele.
      deci da, un angajat are dreptul de a se duce să se pișe de 8 ori pe zi de muncă și trebuie plătit și pt timpul ăla.

      un angajat nu pleacă numai pt bani. pleacă și pt posibilitatea de a lucra de acasă sau măcar mai aproape de casă, un mediu mai puțin toxic, șefi și colegi mai puțini imbecili, pleacă pt multe.
      dar atât timp cât nu înțelegi că pt un angajat salariul e important, că din ăla pune pâine pe masă și acoperiș deasupra capului lui și copiilor, n-o să prea știi cum să oferi și restul elementelor importante și o să trăiești cu senzația că ”a plecat doar pt bani”.

      și dacă pleacă pt 50 lei-5% în plus, nu-l plătești suficient pt ceea ce face. nimeni nu pleacă pt atât dacă restul elementelor sunt ok.

    • #55

      @laurra, pentru unele firme mai important decat profitul este calitatea produsului. De aia nu fac rabat la calitatea lui pt ca mai castiga 3 lei. Calitatea produsului cand acesta necesita si service implica si calitatea oamenilor care fac service-ul. Deci profitul e important, dar nu cel mai important. Din pacate romanii au avut de-a face doar cu firme pt care profitul e cel mai important. Profitul e facut de oameni si daca oamenii sunt de slaba calitate umana vor fi si slab profesionisti daca au d lucrat cu clientii si de interactionat cu alti oameni.

  12. #56

    Pentru mine nu e cel mai important lucru la un job salariul. E important, dar nu cel mai important. De exemplu lucrez la o multinationala in domeniul reparatiilor de utilaje industriale in fabrici. Anual ni se cumpara sculele deterioarate sau ce consideram ca ne trebuie si nu avem. Sculele sunt numai de marca, bune si nu se gasesc la magazinele de bricolaj…profesionale adica. Anual ni se cumpara echimant de lucru. Mediul de lucru este ok si suntem intelesi cand avem o problema si putem vorbi cu conducerea. Nu suntem cautati nici de clienti nici de colegi in concediu sau in weekend. Am renunta la masina personala pt ca am masina de firma fara limita de km. Se investeste constant in pregatirea noastra profesionale prin cursuri intern si extern. Salariul nu e cva de speriat, as spune ca pt calificare si munca e aproape ok. Deci iata ca salariul nu e cel mai important lucru la un job ci o suma de factori. Pe mine suma aia de factori ma face sa accept un salariu mai mic decat as dori sa primesc si sa muncesc 100%

    • #57

      Tot ce ai scris aici se rezuma intr-un singur cuvant la BANI – tot, echipamente, masina, benzina, inseamna BANI.
      Asta inseamna ca tu nu renunti la un salariu mai mare altundeva, ci esti ok ca o parte din banii astia sa ii ai sub forma unor beneficii. Singurul beneficiu pe care l-ai enumerat aici e masina, ca sculele si echipamentele fac parte din dotarea standard.
      Deci da, banii sunt cei care conteaza in primul rand.

    • #58

      @RoardRidr bani, dar nu salariu…. beneficii e altceva. Unii nu observa conditiile de lucru si nu iinintereseaza decat de fluturasul de salariu

    • #59

      Echipamentele pot fi si chinezisme ieftine cu care trebuie sa faci de 3 ori acelasi lucru ca sa iasa (sau ca sa iasa bine, daca iti respecti munca). Conteaza mult asta, doar cine nu a lucrat nu-si da seama.

    • #60

      Decat 10 lei la soare, mai buni sunt 5 lei la umbra…

  13. #61

    LMAO, acum am citit toata porcaria aia de anunt, iq minim 120, pai cam toti programatorii au iq minim de 120 ca altfel nu prea ai ce face in domeniul asta =)) as zice ca omul are iq sub 120 ca altfel nu scria tampenii din astea

    • #62

      cand ceri limita de IQ in anuntul de angajare, poti fi sigur ca IQ-ul tau nu atinge cerintele

    • #63

      Te duce harware-ul, cred ca ai Q-ul mai mare de 120

      Nu se pot da doua thumbs?

    • #64

      @Adi, m-ai spart =)) sa le dea cineva idei astora de la audi sa scoata Q-uri si de 2-3 cifre

    • #65

      Oare au? Cei mai multi programatori sunt code monkeys. N-ai nevoie de 120 pentru asta. Merge si 100.

  14. #66

    Ma gandesc sa aplic, ce ziceti de scrisoarea mea de intentie?

    “- Esti stresat cand ai ceva de invatat” – Abia ati deschis gura si ati demonstrat ca n-aveti ce sa ma invatati. Eventual pot sa va dau eu cateva ponturi, numai sa nu va stresati. Si numai daca ma platiti destul, bineinteles. Apropo, cu cat ma platiti?

    “- Esti obosit cand ai de lucru” – Singura perioada a zilei cand nu sunt obosit e in timpul programului de lucru. Dar ma ia o oboseala cronica imediat ce l-am depasit fie si cu un minut. Sau inainte cu un minut. Sunt asa de obosit ca nici la telefon nu raspund.

    “- Esti ofensat cand cineva iti corecteaza codul sau are o alta parere” – Nu cred ca ma platiti destul ca sa ma implic emotional sau ca sa dezvolt orice fel de sentimente fata de orice fel de parere, pozitiva sau negativa, a oricui dintre voi. Cu alte cuvinte, o sa ma doara-n p***. Nu fiti ofensati. Apropo, cu cat ma platiti?

    “- Ai o scuza pentru orice problema” – Numai daca ma platiti destul pentru efortul intelectual de a mai cauta si scuze. In caz contrar, raspunsul la orice problema/intrebare va fi un miserupist si la obiect: “De-aia. Hai sictir.” Da… cu cat spuneati ca ma platiti?

    “- Suferi de “victimizare” sau “neajutorare” – Nu eu sunt “neajutorat” aici cu voi, voi sunteti “neajutorati” aici cu mine. Daca ma platiti bine, va zic si cine a spus asta.

    “- Intotdeauna altcineva e de vina.” – Da voi cautati programatori sau participanti la “Cina cu Delict”?

    “- Ti se pare ca ti se cuvine si prima ta grija e salariul!” – Nu, Doamne-fereste, mi-l dai numai daca vrei, simplul fapt ca muncesc nu inseamna ca mi se cuvine si un salariu, la fel cum si simplul fapt ca tie ti-a dat natura dinti nu inseamna ca ti se si cuvin.

  15. #67

    Ce lache flausat. Poate il angajeaza pe ala cu hai liberare in IT, ca par cam pe acelasi calapod facuti.

  16. #68

    Evident ca omul nu e ancorat in realitate.
    E un baiat de bani gata, care a avut totul pe tava, pe care legea nu l-a atins, banii lui tata i-au deschis toate usile, iar acuma face si el niste invarteli cu niste farmacii. Evident ca nu stie ce inseamna sa tragi pentru fiecare suta de lei. De fapt stie: pentru el suta de lei e o hartie albastra pe care o tragi dintr-un teanc cu multe hartii albastre.

    Evident ca pentru noi majoritatea banul e pe primul loc. Sigur, conteaza si mediul de lucru, si echipa, si locatia, si beneficiile, dar pentru suma potrivita le dai in traznet toate. Difera doar suma: la inceput eram dispus sa las totul pentru 20 de euro in plus la salar (ca aveam 100 de euro salar), apoi am urcat la un 40% asa, acuma cred ca sunt la un 60-70% in plus. Daca maine vine unul si imi da dublu, hm … ce sa zic

  17. #71

    Eu sunt doar curios dacă i-a trimis cineva CV-ul în privat, că dacă ăla găsește spartani așa, noi gândim greșit. Nu cred să se întâmple, da tot aș râde să ne scrie unu aici că am mâncat rahat toți că el s-a dus și are un super job :)).

  18. #72

    Dacă îndeplinesc toate cerințele pot aduce bani de acasă ?

  19. #73

    Nu știu dacă s-a spus deja, dar eu pentru bani si numai pentru bani merg la munca.

    • #74

      Eu as merge si pe gratis, multumirea sufleteasca e de ajuns. E foarte gustoasa cu mujdei, copiilor mei le place mult, zic ca nici nu s-ar mai intoarce la mancare si alte chestii.

  20. #75

    Lasand la o parte toxicitatea postarii, cei care cauta mereu scuze si dau vina pe altii sunt extrem, extrem de obositori si daunatori.

  21. #76

    Nu am nici o treaba cu programarea, am “senior leadership job” in cu total alt domeniu, dar jur ca as vrea sa merg la interviu aici for the fun

    • #77

      Cum sa mergi la un interviu dupa ce citesti un text de smecheras? Omul nu are habar de ce scrie acolo, dar vrea sa para ca pricepe si chiar selecteaza doritorii. O firma de cacat, un patron de asemenea.

    • #78

      #amin

  22. #79

    Pai nu va uitati la bietul patronache ca i-a crescut o grinda la casa, si nu stie ce sa faca?
    Ca umbla (culmea rusinii!) in beamveul de anul trecut?
    Ca are doar iPhone 12?
    Cum sa mai vreti salariu? Cum sa nu veniti cu bani de acasa? Asa credeti voi ca merge treaba?

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam