Evident că valul ANPC a ajuns și la IKEA, ca să nu lase impresia că ar fi vreo activitate împotriva marketurilor care și-au bătut joc de regulile COVID (a explicat Orlando aici, mai simplu), deși, practic, la ei erau mai multe reguli decât la stat. Ba chiar cereau telefonul și numele, dacă voiai să intri la restaurant. A fost si puțin circ la intrarea in magazine (au fost simultan la ambele), pentru ca li s-a cerut certificat verde si nu au vrut sa il prezinte. Probabil nevaccinati.

Anyway, așa cum ne așteptam, gunoi și mizerie, că doar sunt lucruri făcute de români, nu de suedeji.

utilizarea unor vitrine frigorifice care prezentau: zone cu rugină, mucegai, cu acumulări de apă, insecte moarte, resturi alimentare în strat grosier și praf la zona ventilatoarelor;

– de asemenea, strat grosier de praf și grăsime se afla și pe sitele ventilatoarelor din camerele frigorifice de depozitare a fructelor și legumelor, a preparatelor reci din unitatea proprie și a cărnii refrigerate

Dar ce m-a durut cel mai tare a fost asta:

comercializarea unor produse (supă cremă de ciuperci), în unitatea proprie care, în urma verificării ingredientelor menționate pe etichetă și în fișa tehnică a produsului, a rezultat faptul aceasta provenea din Knorr Supă cremă de ciuperci (amestec de ingrediente pentru supă cremă de ciuperci), iar în lista de ingrediente de pe plic procentul de ciuperci reprezintă mai puțin de 8%.

Peste tot în magazinul ăla sunt afișe despre cum ne gândim noi la voi și hrană sănătoasă și bună, din mâini de suedeze durdulii, după care ne dau de mâncare supă knorr? Pe bune? Adică eu elimin acasă tot ce înseamnă adaosuri de genul acesta, caut monoglutamat pe toate etichetele pe care le cumpăr, ca să ajung să mănânc la IKEA supă overpriced, făcută din prafuri? Și nu, problema nu e că e făcută din chimicalele alea, ci că nu ești anunțat nicăieri că e supă la plic, ci e delicioasa supă de ciuperci cu 16 crutoane 1 leu.

Întrebarea e, oare când schimbau apa la cremvurștii ăia ieftini?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

45 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Apa se schimbă la cremvurști, atunci când aceștia încep să înoate. E scumpă mâncarea de la petshop. 😀

  2. #2

    sefu – apa nu se schimba ca facem risipa… ne gandim si noi la planeta? se adauga zilnic putin…

  3. La cat de “ingenioasa” este firma suedeza ma mir ca nu l-au pus pe client sa isi faca singur supa.

    • #8

      O supa pe care sa ti-o faci singur la Ikea ar trebui sa fie un plic in care sunt mai multe pliculete

    • #9

      Cum sa ne gatim singuri SVAMPSOPPA MED FLUGOR in 7 pasi simpli… surubelnita nu este necesara:
      1. Se cumpara un vas O IMBARLIG
      2. Se cumpara o sticla VATTEN, se toarna jumatate si se incalzeste in vas pana da in fiert
      3. Se toarna continutul unui plic SVAMPSOPPA in apa, amestecand usor
      4. Se lasa la racit langa roiul de KRUTONGER si se asteapta ca minim 16 sa se scufunde in lichid
      A se consuma cald
      Atentie, produs fierbinte!
      Nu lasati la indemana copiilor!

  4. #10

    Hai bre, vezi partea plină a paharului, Knorr o fi mai de calitate ca Maggi…

  5. #11

    Tâmpiți, la faza cu knorr. Puteau folosi Maggi

  6. #12

    Hahahaa și cum îmi explica mie un prieten că mâncarea de la Ikea e ieftină datorită rulajului mare si aprovizionarea direct de la surse! Probabil că iau prafurile direct de la producător!

  7. #13

    Ai uitat de momentul înlocuirii refillului de Pepsi cu apă cu zahăr, când toți blogerii invitati juisau că mișcarea asta va face bine la sănătate.

  8. #15

    Sa nu facem firma de ras, parca asta conteaza, brandu sa mearga ca cetateanul, adica consumatorul e pe locul doi. Ce atata curatenie, pentru ca asta costa, sa faci regulat curatenie.. cine sa se fi gandit.

    • <3

    • #17

      Văzui ieri pe la Kaufland (ICIL CT) cum i-a băgat în viteză cu curățenia la raionul de lactate. Doar că puseseră pe jos caserolele, să stea la cald pînă termină de curățat frigiderele…

    • #18

      Tiiiiim..you’re back! :))

  9. #19

    In comparatie cu celelalte, mi se pare chiar curat.
    Eu credeam ca au o divizie speciala, care se bate cu ursii prin padure si le fura ciupercile.

  10. #20

    Bine ca nu au ajuns la chiftelute….pe se alta parte,la preturile alea,ce asteptari aveati;eu nu vad o scuza faptul ca magazinul e in romania,altfel,orice hipermarket multinationala e foarte aliniat la procentul de headcount vestic,la target,la proceduri,toata directorimea cunoaste mizeria si da vina pe lipsa/fluctuatia personalului(plateste-i,si nu mai semna contracte cu firme de curatenie cu angajati suedeji analfabeti) bonus in romania se fac profituri record,indiferent ca e vorba de firma mama,reprezentata direct sau de franciza……de fapt business-urile astea profita de apetitul romanilor pt cumparat orice,profita de faptul ca poti construi hypermarket unde vrei tu,in mijlocul oraselor,profita de discursul noi suntem investitori straini,creem joburi,profita de slaba pregatire si capitalizare a business-ului romanesc…..eu as continua controalele astea non-stop,si m-as gandi serios sa implementez impozitarea pe cifra de afaceri,asa cum se discuta la nivel UE.

  11. #21

    Super ofertă Ikea ! Vii cu mâncarea de acasă și contra unei sume modice ai posibilitatea să stai în restaurantul lor , la masă. Pentru doritorii de extra ofertă se poate să îți montezi singur masa !

  12. #23

    apa de la crenvursti se foloseste ca baza la supa crema de ciuperci.
    si nu mai risipiti atata, ca de-aia se duce dracului Terra!

  13. #25

    Păi dacă controlează chiftelele … o să se mire că-s făcute nu numai din rumeguș, se pun și paie ( pentru gust ).
    IKEA sucks – swedish nazis !

  14. #26

    Pai cum, cand zicem noi ceva, suntem prosti ca nu ne bucuram ca face statul ceva pentru noi, daca insaexplica marele nicoara (din aceasi tagma cu prostu’ lu’ vantu), atunci e clar. Cat despre ikea, it’s a fucking fast-food si impinge tava cu preturi de cantina saracilor, ce va asteptati sa serveasca acolo?

  15. Supa cică era făcută de un terț.

  16. #28

    Legenda spune ca apa la cremvurstii aia ieftini din ikea ar fi fost inspiratia pt denumirea albumului “Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water” al trupei Limp Bizkit. Sau sa fie alta explicatia?

  17. “A fost si puțin circ la intrarea in magazine pentru ca li s-a cerut certificat verde si nu au vrut sa il prezinte.”

    Si cu toate astea au intrat?

  18. #34

    O singură dată am mâncat la ikea și mi s-a făcut rău. Deasemenea am încercat și “celebrii” hotdogi la 2 lei care provin din resturi de la abator și m-am întrebat cum poate atâta lume să-și dorească răul consumând așa ceva.

  19. Afacerea s-a mulat pe specificul local :D.

  20. #36

    Nu se schimbă pe aceeași idee cu curățatul mașinilor de cafea italiene, se duce din aroma specifică.

    Dar e ceva fin, strict pentru cunoscătorii adevărați de cremvuști.

  21. #37

    Supă overpriced? OVERPRICED? Am râs

    Costă câțiva lei un bol de supă d’aia. Nici nu mă asteptam să fie ceva natural acolo. Când vezi că e atât de ieftină nu mai ai nevoie de etichete, e clar că nu mănânci ceva natural. A, că legal trebuiau să eticheteze asta, da

    • #38

      ai vazut cat costa crutoanele si cate sunt?

    • #39

      Păi problema nu era la supă? Scumpe și puține cum sunt, crutoanele sunt vândute separat

    • #40

      supa crema de ciuperci se mananca cu crutoane.

  22. oribil comportament anticosnumator, se știe că maggi e mai bun

  23. #42

    Eu nu mananc de la ikea, nu pentru ca as fi vreun bogat ci pentru ca n-am timp
    Si cand mai vad si hoardele de melteni cum se imbulzesc pe acolo mi se face sila instant, se pare ca n-am pierdut ceva gourmet food 🙂
    Dar sa revenim.
    Oameni buni, ce fel de ‘mancare’ credeti ca primiti la 1, 2…20 de lei? serios acum.

  24. Hai, ca cica au redeschis. Au anuntat pe pagina lor de Fb.
    Duca-se in kkat, mai mananca pulea la ei in restaurant Ikea vreodata.

    Voi va dati seama daca Ikea face rabat de la calitate in vremurile astea de criza, ce se intampla cu alte restaurante mici?! Ce mizerii si vechituri servesc aia 🙁

  25. #44

    Că tot veni vorba de crenvurști, crembuci, cremvusti, etc… Lucrez într-o firmă de procesare a cărnii. Va voi detalia puțin despre ce înseamnă producția de crenvurști cu/de/din carne/piept de pui, care sunt cei mai uzuali în comerț. In primul rand crenvurștii sunt sau ar trebui sa fie un produs procesat, ieftin și accesibil marii mase a consumatorilor. Doi, ca produsul sa fie ieftin normal că nu poți să bagi 80% – 100% piept de pui. Trei. Carnea de pui este, mai ales pieptul, foarte slabă și seacă și are nevoie de grăsime, printre altele, atunci când se face emulsia. Și patru: in urma procesului de tranșare a puilor, rămân cantități semnificative de produse secundare: pielea de pui de pe gat, pulpe și piept, precum și spatele și coșul pieptului și vârful de la aripi. Fiind un business, ideea este sa monetizezi tot ce se poate, restul ajungând la “canal”. Așa că acestor produse li se da plus valoare astfel: spatele și coșul având multe resturi de carne se dau printr-o mașina de tocat cu o sita foarte fina, 1-3 mm și rezultă carne separată mecanic (CSM, sau MDM – termenul împrumutat din engleza este cel mai uzual, in domeniu). MDM ul asta, este un extract de la tot ce este pe oasele alea, o pasta fina, aproape ca pasta de dinți. Daca mașina nu este reglată bine se mai întâmplă să mai simți așchii fine de la resturile de oase sau cartilagii. MDM ul este materia primă in rețeta de crenvurști și parizer (vorbim de produse procesate din carne de pui dar se folosesc și la procesatele cu carne de porc). De ce ? Pentru că se tranzacționează la sub 1.5 lei/kg dar produsul finit care are minim 30-40% MDM se vinde la raft începând cu 18 lei/kg. Pielea se folosește că o alternativa ieftina la grăsime, slănină, etc. care este necesara la aceste produse La fel, are un preț de vânzare de circa 1 leu și se pune până la un 30% în compoziție. Restul e apa/gheață (maxim 15%) și piept de pui tocat sau resturi ce rămân de la fasonarea pieptului, tocate. In plus mai vin “prafurile” adică mixul de condimente: nitriți, nitrați, sare, condimente, glutamatul, antioxidanții și aroma de fum. Mai departe totul rămâne la alegerea procesatorului, el se joaca cu procentele de la aceste ingrediente de bază. În funcție de ponderea lor așa apare și numele pe eticheta: cu piept de pui, din piept de pui, cu carne de pui, etc. Exista și producători care merg pe rețete mai curate, mai multă carne, mai puțin MDM sau deloc, slănină in loc de piele, dar sunt puțini și produsele lor sunt la alți bani. Ori aici e vorba de produse ieftine. Cel mai bine e să te uiți pe etichetă, dacă se poate, înainte de a cumpăra. Problema este că suntem un popor sărac și needucat, marea majoritate, și asta se reflectă și în obiceiurile noastre de consum; mă rog, asta cred eu.
    Scuze daca am luat-o pe arătură prea tare sau v-am plictisit, dar nu prea le am cu compunerea de texte…

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.