Cătălin Teniță, pe lângă multe prostii, spuse la emoție, are și o idee bună. Plafonarea pensiilor la o sumă maximă de subzistență, de cel mult 3000 de lei, iar banii rezultați să fie redirectați pentru susținerea oamenilor care au, cu adevărat nevoie de ei.

Și cred că are dreptate. De fapt, majoritatea românilor e săracă. Oamenii erau angajați în posturi prost plătite și își completau veniturile descurcându-se, în diverse moduri. Acum, odată cu criza, vor rămâne fără nicio sursă de venit.

Nu vă așteptați ca oamenii să stea calmi și să aștepte să moară de foame sau să își vadă copiii mâncând pământ, în timp ce ceilalți își ling frapeul cu măscuța pe față. Lucrul acesta va aduce revoltă socială și infracționalitate. Și așa ni s-au întors valorile din Italia, prin urmare va crește mult infracționalitatea. Avem nevoie de liniște.

Și dacă statul, pe perioada stării de urgență, poate decide că limitează salariile celor care sunt obligați să stea acasă la 4000 de lei, tot statul poate limita și pensiile acelea colosale, pe care le iau, cu precădere, oameni care nu au contribuit deloc procentual de-a lungul vieții. Cu siguranță securistul sau generalul, care lua câteva mii de euro lunar, nu va resimți limitarea acelei sume pentru 2-3 luni.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.