Salutare tuturor,
Citesc zilnic acest blog si am facut appel la marinimia proprietarului pentru a publica un post in care sa va cer ajutorul.
Voi lansa in curand o mica agentie de voiaj si as avea nevoie de o lista de furnizori cat mai fiabili cu putinta. De aceea, v-as ruga sa lasati in comentarii orice sugestie cu hoteluri, pensiuni, conace, restaurante, domenii, podgorii, excursii in Delta, activitati traditionale ce s-ar preta pentru grupuri mici si medii de adulti (6-15 persoane), cetateni straini aflati in circuite prin tara.
Aceste grupuri vor sta o noapte in fiecare loc, deci nu sunt necesare structuri care se preteaza la sejururi de durata, nu musai adaptate pentru familii, nu e neaparat necesara piscina, sauna sau alte asemenea. Structuri de cazare de calitate, clasificate 3 stele sau 3 margarete minimum, unde ati avut experiente personale de la pozitiv in sus.
Nu structuri mai mici de 5 camere, nu structuri fara receptie, nu vila de inchiriat pentru grup de prieteni care sa vina la BBQ in weekend, nu de platit fara factura.
Zona? TOATA Romania, ba chiar Moldova de dincolo si Bulgaria. Orice sugestie care ar putea fi de ajutor e binevenita.
Multumiri anticipate tuturor!
voiaj . romania [@] protonmail . com
NOU
Nu inteleg ce doresti?O baza de date cu adrese de pensiuni si hoteluri?Sa povestim noi cu ne-am simtit la pensiunea x sau y?
NOU
Pensiunea Casa Noastra Arieseni.
NOU
Getyourguide.com
NOU
descoperadeltadunarii.ro
Am fost surprins ca totul sa fie ok, cred ca a fost cea mai faina vacanta din Ro. Pacat ca fara masina e cam complicat sa ajungi la Tulcea.
NOU
Și chiar voiam să scriu, tot în deltă, dar am rămas blocată la “nu de platit fara factura”…
NOU
Mie ce mi-a plăcut în Republica a fost o vinarie poate mai puțin cunoscuta decât Milestii Mici/Cricova. Castelul Mimi. E mai micuț dar are un farmec aparte.
De la noi, o zona mai puțin cunoscuta e cea din jurul orașului Miercurea Ciuc. Acolo e și trenulețul acela destul de renumit, Sky Gyimes. Tot în apropiere se poate vizita și pasul Ghimes, fosta granița a imperiului austro-ungar. Ca pensiune, neștiind neapărat cum e fiindcă sunt din zona, dar am auzit lucruri bune, ar fi asta
www.google.com/travel/hotels/Csillag%20Panzi%C3%B3/entity/CgsIp5vFhqXI59TJARAB?g2lb=2502548%2C4258168%2C4260007%2C4274032%2C4305595%2C4306835%2C4317915%2C4322822%2C4328159%2C4330862%2C4364504%2C4366684%2C4371334%2C4381263%2C4386665%2C4395057%2C4395590%2C4398672%2C4401769%2C4402097%2C4403568%2C4270859%2C4284970%2C4307996&hl=en&gl=ro&un=1&ap=aAE&q=csillag%20panzio&rp=EKebxYalyOfUyQEQgeKOvOGer-7VATgCQABIAqIBF0dyaWdvcmVzY3UsIENsdWotTmFwb2Nh&ictx=1&utm_campaign=sharing&utm_medium=link&utm_source=htls&hrf=CgUIrAIQACIDUk9OKhYKBwjkDxAHGAUSBwjkDxAHGAYYASgAWAGSAQIgAQ
Mult succes în inițiativa
NOU
O sa fiu ala rau, dar :
“As vrea sa deschid o covrigarie, imi puteti spune si mie unde gasesc cea mai ieftina faina si angajati loiali pentru framantat?”
Realitatea e ca aia destepti care-au aflat de ce vrei tu, tin cu dintii de informatie sau recomanda strict prietenilor . Altfel ajung furnizorii aia ca plajele “salbatice” si secretu’ militar: sa umble din gura-n gura pe la toti fraierii.
Polichinelle fie cu tine.
NOU
Salut,
Ca un pasionat de vinuri și fost “prestator” in turism, iți las câteva recomandări de podgorii/domenii din Dealu Mare: Săhăteni – Aurelia Vișinescu, Serve (Guy De Poix) – Ceptura, Rotenberg – Ceptura, Metamorfosis – Vadu Săpat, Lacerta – Fintesti, Davino – Ceptura, Dagon Clan cu Conacul Ceptura, Crama Basilescu, Crama Licorna, Crama Mierla Alba, chiar și fostele crame Halewood cu Conacul Urlățeanu, actuala Casa Timiș (fost Conacul Domniței Ralu) poți încerca. Aproape toate cramele din Dealu Mare oferă degustare și/sau cazare. Cu străinii nu ai cum să dai greș în această zonă (mâncare, vin, peisaje, cazare). Lista e lungă, dar dacă proprietarul blogului dorește îți poate da adresa mea de email și te ajut cu drag.
Mult succes!
NOU
Salut, nefiind foarte priceput sau informat. Mai prin Transilvania sunt ceva podgorii/domenii?
NOU
sunt cate vrei: Villa Vinea, Liliac, Jidvei – intre cele mai cunoscute.
NOU
@Dalv, asa cum spunea si mihai1 Villa Vinea pe Tarnave, Liliac – Batos, Lechinta stiu ca ofera si cazare, Nachbil – Beltiug, Satu Mare.
NOU
Multumesc mult, Marius! Ca sa nu abuzam prea mult de bunatatea lui Cetin, nu ezita sa te servesti de adresa de email din articol pentru a da un semn.
NOU
Salut!
Completez ce a spus Marius: Conacul Urlateanu este acum inchis publicului.
Transferul catre Dealu Mare, din nordul Bucurestiului, dureaza in jur de 75 min.
Pentru a putea vizita cramele, iti recomand sa suni/scrii in prealabil pentru a confirma vizita. Ad hoc e posibil sa nu fie intotdeauna bine.
Motivul pentru cele de mai sus: turistii se asteapta ca o crama sa functioneze ca o unitate turistica. Realitatea este ca majoritatea actioneaza diferit din motive obiective: de obicei, o crama este organizata fara a avea legatura cu turismul ci cu nevoile functionale ale unui producator de vin. De aceea, uneori e posibil sa intalnesti ceva ce seamana cu reticienta dar nu te descuraja.
In Dealu Mare nu ai benzinarii si relativ foarte putine posibilitati de cazare: Conacul Ceptura Vinalia, Ferma Dacilor, Casa Colinelor, Conacul dintre vii (a fost centru de carantina zilele astea).
Daca iti e de folos, mai las si asta aci: te pot ajuta sa ajungi sa discuti cu oricare din cramele din Dealu Mare caci rolul meu in Asociatia Producatorilor de Vin din Dealu Mare imi permite asta.
Putem tine legatura cu ajutorul lui Cetin – am sa-i trimit un mail cu amprentele mele
NOU
@Sburlea, nu stiam ca este inchis Conacul Urlateanu. Uitasem de Ferma Dacilor. Conacul dintre vii nu am dorit sa-l mentionez pt cazare, ma indoiesc ca Doamna proprietar (a ‘nspea mia sotie a lui tariceanu) a inteles cum sta treaba cu turismul. La momentul deschiderii a tinut expres sa mentioneze ca este cu circuit inchis si doar cu ‘nspe mii de telefoane poti ajunge sa stai acolo. In fine nu intru in detalii, Iar daca acum a devenit si “salon” pt covid e clar. Dar, da, pt o vizita scurta sa vezi arhitectura conacului se merita. Daca lucreaza in turism stie ca pt o vizita/degustare la crama se face o rezervare in avans. Cramele au fost create tocmai pt a dezvolta acel turism viticol, care exista intr-o mica masura. Clar exista potential de mai mult.
@ Dalv sau cel care este viitorul proprietar al agentiei de turism, sunt si cateva circuite de bicicleta si te pot pune in legatura cu organizatorul.
NOU
Sburlea, merci mult! Tot asa, poti da un semn scurt la adresa de email din articol. O zi buna!
NOU
Super ideea (pacat de situatia cu Covid)
Ar trebui microbuz dedicat pentru grup, ca sa aiba cineva (normal la cap) curaj, ceea ce creste si costurile.
Sa ne lasi si noua link cand lansezi proiectul
NOU
Testat personal, frumos aranjat si intretinut, ofera activitati si facilitati. Sunt una langa alta, din cate stiu, au acelasi proprietar si ofera cam acelasi lucru.
wikimapia.org/21536490/ro/Pensiunea-Iasomia
wikimapia.org/21651802/ro/PENSIUNEA-HORTENSIA
NOU
Ce se poate face/vedea in Zimnicea?
NOU
@bugsy: Cum ce se poate vedea? Evul Mediu in mediu in toata splendoarea lui, pe domeniul baronului de Teleorman, actualmente dus nitel de potera la ocna, dupa ceva acte de haiducie.
Cat despre subiect, succes autorului!
Nu mai stiu cum o mai fi acum, da’ pot spune ca acu’ cativa ani am mancat foarte bine la restaurantul uzbek Caravan din Chisinau, precum si in Bolta Rece la Iasi. Plus Astoria Oradea, hotel ok.
NOU
@bunny: Pescuit, tenis (cu T), ceai dansant, plimbat cu (nu) feri botu’… Omu’ din postare a cerut sugestii din toata tara, doar n-o sa vada doar Brukhentalu’ si Cotroceniu’.
@nea, zi-mi si mie ce baroni sunt pe-acolo si ce proprietati au, sa nu cumva sa ma pomenesc pe domeniul lor. Poate calc in vreun baronas din asta, pnm…
PS: Vedeti ca-n Giurgiu au chiar si un turn cu ceas. La un moment dat, ii pusesera un cocos portocaliu in varf. O minunatie!
NOU
@DD: bugsy nu e din acelasi film cu bugs bunny. din ce am auzit, baroni nu sunt intr-adevar, pentru ca e unul singur care detine totul pe acolo. intrebarea nu era la mishto, chiar eram interesat pentru ca si eu cred ca in RO nu este de vazut doar Brukhental/Peles/. uite, chiar o idee de circuit (mai pe stil Descovery sau National Georgaphic ) – toate micile orase port de la Dunare – pleci de la Zimnicea, si mergi paralel cu Dunarea pana la Orsova (Giurgiu, Corabia, Calafat, Cetate, ….)
NOU
Stiu ca-s mai multi Bugsi, daca am jignit, sa-mi fie cu pardon.
www.youtube.com/watch?v=1f9IgOjZjn4
PS: Nu ti-am raspuns la misto, am zis ce poti face la pensiunile respective (ceea ce vad ca scrie si la link-urile puse), or fi si alte activitati despre care nu stiu eu. Foarte buna ideea cu circuitul pe Dunare, intotdeauna imi place sa ma plimb si prin locuri mai ferite, sa vad si cum traiesc oamenii “normali”, inclusiv prin orasele mari.
NOU
da da, sa coboram printre saraaci:)))
NOU
@DD: stay cool, nu e nici o jignire. sa stii ca m-am uita pe google maps dupa pensiunile sugerate. la Zimnicea e o confuzie cu Soseaua Alexandriei, care este la intrarea in oras dinspre ….Alexandria si cu strada Alexandriei care este mai in centru, oarecum.
NOU
Pai mai uita omu’ gustu’ monedei de doi bani, cand se obisnuieste sa-nnoate in triliarde, poate unora li se mai face dor de toilette en cour, etc.
Mai in serios, ai ocazia sa vezi (un “tu” ipotetic) care sunt preturile reale fata de centru, eventual cum stau in realitate cu infrastructura, nu doar cu cladirile spoite din buricu’ targului (fa frumos, ca vin musafiri!).
In rest, sunt multe “pensiuni autentice” cu lapte “adevarat” si gratar “prea ca la tara”, ai caror angajati se dau tzarani si-si iau accent fals, dar n-au vazut animale decat in poza de pe ciocolata, iar iaurtul ti-l aduc din mega. Gustul autentic de tzaran…
NOU
@DeeDee: bai, nu mai poate un teleoltean sa fie autoironic, ca vii tu sa-i bagi pumnu’ in gura 😉
NOU
Daca punctul de plecare e Bucuresti, iti recomand pentru cazare Hotelul Scala. Va fi o provocare sa gasesti camere pentru 10-15 persoane dar daca reusesti, hotelul e o bijuterie.
In Sibiu: Max Apartments pt cazare, Max restaurant pentru pranz cina si La Piazetta pentru pranz / pizza.
In Delta, nu tocmai multe * dar pentru o experienta autentica (inclusiv pescuit si excursii pe canale) il recomand pe Cristi si a lui Wild Danube.
Si mai sunt foarte multe alte locatii / locuri cu farmec aparte dar depinde mult de grup / cerinte.
NOU
Pensiunea Miruna, Periprava. In special pentru pescuit, dar si pentru croaziere cu jeep in zona (padurea Letea).
NOU
Multumiri amandurora!
NOU
victory1.ro/
am fost anul trecut cu ei.
dormit “pe apa”, vizitat delta din barca, mincat la pensuni. a fost super
NOU
www.casaluimatei.ro/
NOU
Daca vrei sa te ajute lumea, cu adevarat, ofera-le un voucher ceva, o chestie pe care sa o poata folosi cand vei fi activ.
Fa asta pentru cei care chiar iti ofera informatii pretioase, locatii intr-adevar care sa merite. Si atunci lucrurile se vor schimba.
Tine cont si de faptul ca actuala situatie medicala tine inchise o gramada de potentiale locatii iar lumea este destul de reticenta sa calatoreasca in grup cu persoane pe care nu le cunosc.
NOU
www.visittransilvania.ro/ fac treaba buna 😉
NOU
eu m-as baga ghid de pescuit :)) in judetul mures si imprejurimi 😛 (defileul muresului, sibiu, alba, harghita)
habar n-am daca exista interes pentru astfel de servicii 😛
NOU
Pensiunea laguna albastra – delta Dunării murighiol – cazare, restaurant, piscina, bărci.
Și restaurantul f bun. (întârzie mâncarea ca o fac atunci, dar fac ce trebuie)
NOU
Update:
Multumesc mult celor ce-au raspuns deja. Revin cu cateva precizari: am cerut ajutorul nu numai pentru a avea noi sugestii, ci si pentru a incrucisa cu ce am eu pe circuitele deja stabilite, pentru a confirma sau infirma eventual locurile ce le-am ales initial. In ceea ce priveste pastrarea secreta a locurilor pentru a le proteja de melteni cu burta, de-aia care sar cu papucii in piscina sau alte asemenea, nicio grija, clientela vizata chiar nu se incadreaza. Apoi, poate ca ar servi si interesului proprietarului de a-si mari gradul de ocupare in timpul saptamanii, avand in vedere ca in week-end vom fi intotdeauna in Bucuresti sau Cluj, cf planningului. Cat despre remunerarea celor ce furnizeaza informatii utile si care vor fi integrate in circuite, niciodata nu voi ramane dator, doar ca forma va fi diferita de-un voucher, avand in vedere ca nu voi putea adauga aceasta persoana in circuit, grupurile fiind constituite din straini si care se cunosc toti intre ei de ani buni. Cat despre Covid, trebuie sa precizez ca lansarea e prevazuta pentru mai 2021, cel mai devreme. Totul va fi in fct de evolutia ulterioara a pandemiei.
Multumesc inca o data pentru intelegere si contributii!
NOU
succes! sunt curios cum iti va merge. turistii de unde sunt (israel/germania/uk)?
NOU
Curioasa mica! Poate ii aduce niste est-asiatici lui Maithun, sa aiba la ce studia peste vara.
NOU
Pentru excursii in Delta recomand Camping Delta (Murighiol). Ovidiu este ghidul, dar are si un camping foarte fain. Totusi, principala ocupatie sunt tururile cu barca in Delta. Vorbitor de romana, engleza, spaniola si cred ca si rusa.
NOU
Salut,
O initiativa de laudat dar daca imi permiti cateva sugestii/comentarii:
– solicitarea de experiente individuale ajuta intr-o masura limitata deoarece un singur review, pozitiv sau negativ nu prezinta cu adevarat realitatea ci doar o singura perspectiva care poate varia incredibil de mult in functie de multe variable
– o astfel de baza de date se face prin mult research, luand la puricat fiecare judet, fiecare locatie in functie de necesitatile imediate ale cererii. Asta inseamna timp mult petrecut pe site-urile clasice de turism, pe agregatoare de hoteluri etc. Din punctul meu de vedere ai nevoie sa stii ce au spus sute sau mii de oameni si nu doar 2-3 de aici…
– o astfel de baza de date se face deasemenea prin asa numitele fam trips prin care tu sau colegi de ai tai merg la locatie fie printr-un parteneriat fie ca si clienti obisnuiti pentru a descoperi personal serviciile ce sunt oferite si standardul acestora
– daca nu exista resurse financiare, umane sau timpul necesar, pe termen scurt poti incheia un parteneriat cu o alta agentie de turism de incoming care activeaza pe piata si are deja cunostintele necesare. Asta nu doar ca iti permite pe termen scurt sa vezi ce au facut altii dar sa intelegi cum poti imbunatati tu experienta clientilor tai prin prima serviciilor oferite de altii
Inteleg ca nu este ceea ce cautai dar poate aceste randuri te ajuta sa iti ajustezi strategia.
Bafta cu proiectul, o sa ai nevoie avand in vedere majoritatea serviciilor din Romania. Asteptam vesti si de ce nu, invitatie sa folosim serviciile ca sunt convins ca si romanii vor sa descopere Romania.
NOU
Tin sa-ti multumesc pentru timpul acordat. Cat despre research, as da orice sa-mi recapat parul care nu albise inca acum un an. Cat despre reperaj, sunt deja cateva saptamani de vizite de hoteluri, de intalniri cu patronii, de vizitat camere, de incercat saltele, de intocmit fise complexe de evaluare, de cronometrat trasee, de identificat parcari, toalete, ghizi, companii de transport, mii de comentarii citite pe booking etc. Dar un sfat in plus nu strica niciodata, mai ales daca sfaturile vin de la o comunitate de un anumit standing. O zi buna!
NOU
Nu am realizat din textul initial ca esti atat de avansat in proiect. Ma bucur ca deja faci toate acestea.
Inca o data, multa bafta.
NOU
Cred ca am inteles ce doresti, de aceea pot sa fac doua recomandari in urma experientei personale:
Pentru Clisura Dunarii – Danube Village situata pe malul Dunarii langa localitatea Gornea. Au si site si poti discuta detalii cu patronul direct, un baiat tanar cu mintea deschisa. Capacitatea este de 16 locuri in 8 casute moderne dotate cu tot ceea ce ai nevoie, cred ca la nivel de 4 stele, bucatarie locala, sarbeasca si peste mult lt peste tot ce gasesti prin zona, testat personal nu povesti. Personal putin dar foarte amabil, care “pune suflet”daca intelegi termenul.
Hotel Zan Voineasa – poate faci o Transalpina dinspre Tg Jiu si nu vrei sa merdi la Sebes ci doar la Rm Valcea-Pitesti-Bucuresti. Are site, patru stele, curat, restauramt cu mancare f buna, personal dedicat. 20 camere cu 40 locuri.
Sunt convins ca pt Valea Prahovei, Bucovina si litoral vor curge recomandarile asa ca mi-am permis doua mai altfel. Succes!
NOU
Bonus: Hotel Centrum Turda, 30 camere de trei stele cu bucatarie eleganta si curata, personal amabil si prietenos.
NOU
Thanks, o zi buna!
NOU
Dacă este un loc pe care l-aș recomanda fără regrete, acela este Conacul lui Maldăr. Am fost de mai multe ori și de fiecare dată experiența a fost excelentă.
Din București, drumul nu durează mai mult de 3 ore, pe autostrada A1 înspre Pitești, Râmnicu Vâlcea și apoi urmând direcția spre Târgu Jiu. Din Horezu, urmați indicatorul spre Culele de la Măldărești și, după aproximativ 5 km, ajungeți la Conacul lui Maldăr.
Clădirea principală este o culă oltenească restaurată impecabil, cu arcade și uși în stil brâncovenesc, grinzi din lemn, mobilier din lemn masiv sculptat, țesături lucrate manual și decorațiuni vintage (dar de cea mai bună calitate). Are 18 camere mobilate și decorate diferit, fiecare cameră fiind unică. La exterior, curtea este foarte mare, existând inclusiv o piscină.
Mâncarea este excepțională! Pentru masa de prânz, doamnele de la bucătărie se hotărăsc până în ora 10 ce vor pregăti, în funcție de ceea ce găsesc și ce inspirație au. Folosesc toate produsele de sezon. Pentru cină se pregătește un alt meniu.
Atât la prânz, cât și la cină, există următorul meniu: un antreu care costă 20 lei, 2 tipuri de ciorbe/supe – 15 lei/400 ml (noi am ales o singură porție de ciorbă și am rugat să ne fie adusă în 2 boluri – aici am mâncat cea mai bună ciorbă de lobodă cu ouă de prepeliță), 2 feluri principale – 35 lei (care conțin și garnitură/salată) și 2 sau 3 feluri de desert -15 lei (am mâncat cel mai bun cataif reinterpretat). Meniul este schimbat zilnic, astfel încât niciodată să nu te plictisești de ceea ce găsești în el.
Prețurile sunt absolut decente pentru calitatea și cantitatea mâncării primite. Totul proaspăt, bine pregătit, cu gust. Nu am avut ce reproșa. Și am băut și cea mai bună socată!
Câteva exemple de preparate pregătite în bucătăria Conacului: curcă cu castane și salată verde; friptură de vită cu cartofi și lămâie servită cu gogoșar umplut cu conopidă; piept de curcan cu orez basmati, ciuperci și salată verde; mușchiuleț de porc umplut cu sos de verdețuri, cartofi copți cu muștar Dijon și garnitură de morcovi cu ceapă verde; pâine țărănească prăjită cu pastă din verdețuri de grădină, usturoi, brânză de capră și cimbrișor; ciorbă de dragavei cu ou de prepeliță și pâine prăjită; ciorbă acră de cartofi cu afumătură și leuștean.
Deja îmi plouă în gură când îmi aduc aminte… Este un loc în care sper să mai ajung.
Sper să ajute recomandarea și să fie ceea ce cauți!
NOU
God Bless You!
NOU
Da, da! Multumesc!
NOU
Acu, ca proprietar de pensiune iti zic asa:
– locurile bune nu prea vor grupuri de o noapte. Poate doar daca vii in timpul saptamanii, dar chiar si asa…. e mare frecusul pentru o noapte si profitul iese cam de la 2 nopti in sus. Pentru ca o pensiune buna are costuri mari de lenjerie, curatenie, 6 perne bune in loc de 2, etc.
– locurile bune sunt rezervate pe termen destul de lung – in vremurile de glorie (pre-covid adica) pe full season, noi aveam grad de ocupare peste 80% pe 4 luni inainte. Ceea ce insemna ca ramaneau 1-2 nopti random, lunea, joia, care se ocupau greu. Ca sa nu mai zic ca pentru campionatul de fotbal eram overbooked cu 14 luni inainte. Noroc ca s-a mutat si am rezolvat si problema aia :))))
– Experientele de la pozitiv in sus sunt tocmai din cauza ca locurile astea sunt High touch – asigura un sejur extrem de personalizat, iau in calcul fiecare nevoie a clientului si camera este “just right”. Nu vei avea neaparat aceeasi experienta daca te duci acolo cu grupul.
Asta doar ca sa iti setezi un pic asteptarile. O lista de pe net nu e neaparat ceva cu care sa pornesti un business.
Pesiunile de pe lista mea de To Do sunt cam vreo 10. Sunt rezervate (chiar si acum in conditiile astea dubioase) pe luni inainte. Planificarile ca sa prinzi o camera (nu 6-7) libera la ele sunt cam pentru Octombrie asa, unele chiar si pentru timpul saptamanii. Si nu, nu le listez aici ca dupa aia se aglomereaza si mai mult :)))))
NOU
Multumesc pentru comentariu! Cat despre problema acceptarii grupurilor in anumite locuri, sunt la curent. Acum, daca unora le prisosesc banii de pe 7-8 camere, un nr dublu pt cina si mic dejun intr-o luni sau marti seara in septembrie sau octombrie, cu jumatate din bani virati nerambursabil in D-25 si restul in D-7, fara sa fie nevoiti sa relanseze contabili pentru facturi neplatite, pot eu sa ma opun fericirii lor? Pentru moment, la circuitele clasice batute in cuie, sunt cu cazarea in zona urbana, in locuri cu capacitate mare, dar sunt interesat si pt vreo doua circuite mai nisate sau chiar sa schimb unele cazari din hoteluri mari catre structuri mai mici, daca e fezabil.
Mult succes la pensiune, btw!
NOU
Salut M,
Am o curiozitate, doar pentru ca am terminat profilul de turism in liceu si facultate si poate ca programa scolara este invechita dar unul dintre lucrurile retinute de la profesori a fost urmatorul: in industria hoteliera o noapte ratata nu se mai intoarce si nici nu o poti recupera a doua zi.
De ce nu sunt ravnite grupurile de o noapte daca sunt in timpul saptamanii? Unde este pierderea din exercitiul financiar?
NOU
Pentru Andrei M
Grupurile vin cu ceva minusuri pentru hotel de nisa/high end.
– sunt galagiosi prin natura – nu ma refer neaparat la pus muzica tare sau chestii de gen. Dar 10 prieteni asezati la un pahar de vin la taclale in curtea pensiunii clar vor deranja celelalte camere.
– e mai greu sa cazezi grup mare si sa fii high touch – vin toti o data, se asteapta sa fie tratati toti la fel, complicat. Noi la cazare stateam minim 10 minute la fiecare oaspete la o mica discutie: uite datele de login, uite unde mananci bine in zona, uite ce servicii extra oferim, uite un pahar de ceva. Nu poti face asta cu grupul, sau nu usor. Daca in acelasi timp iti mai sosesc si niste oaspeti normali (eventual hai sa ne imaginam familie cu copil mic care are cerinte extra gen patut) strici experienta si pentru grup si ptr ceilalti.
– e greu sa dai masa unui grup – la o pensiune de 10-15 camere de obicei ai un bucatar/un chelner pe tura care in mod normal sunt suficient. Grupul e foarte high pressure pe astia daca ai a la carte si nu bufet. Nu mai poti obtine aceeasi calitate.
– statistic, per grup ai mai multe daune (pereti loviti pentru ca nu ai oameni sa care bagajele tuturor in acelasi timp deci si le cara singuri, mobila mutata de ei ca nu mai suna la receptie ca nu ai avut timp sa le zici ca ii ajuti cu astea, scaun rupt pentru ca a luat din camera afara sa stea cu grupul, etc)
Repet, ma refer la nista foarte ingusta de pensiuni/hoteluri de lux, fara multe camere. Boutique sa le zicem ca nu au neaparat o clasificare in RO. Maldar, Hadar, Valea Verde, Zabola sunt o mana de locuri in RO.
O noapte de cazare pentru un asemenea loc e abia break even as is. Iti trebuie 2 ca sa faci profit. Daca mai adaugi o pierdere, un review prost de la om cazat pentru ca voia exclusivitate si a primit grup, iesi mai bine cu noaptea pierduta.
NOU
Turda – Crama La Salina
NOU
La sfarsitul zilei tin din nou sa multumesc contributorilor pentru sugestiile facute. O seara buna tuturor!
NOU
numai saracului asta cu blogul nu i multumeste nimeni…
NOU
Saracul se va multumi numai la gandul c-a putut face o fapta buna. Se stie de cand lumea ca tot un sarac sare mai repede sa ajute decat un bogatan.
ps: Mii de multumiri, patroane!
NOU
In jud SM musai de facut o vizita la Crama Nachbil. Loc f fain, se poate organiza o degustare/masa/istoria locului pt aprox 35 persoane. Foarte rezonabil la pret,
NOU
Mersi mult, s-a notat!
NOU
Pensiunea Simar din Sibiu 🙂 0773373503
NOU
Pensiunea Simar din Sibiu 🙂
NOU
Mersi mult, Ioana!
NOU
Salut! Curioși și aventurieri din fire, noi, cei de la Piatra Șoimului, suntem dispuși să ne alăturăm efortului tău. În doar câteva cuvinte, Complexul Piatra Șoimului – compus din Hotel Piatra Șoimului și KUIB Restaurant – este situat în Cumpătu, cartierul boem al Sinăii de altădată.
La doar câteva minute de fascinanta Casă Memorială George Enescu, dar și de alte atracții turistice mai populare, Piatra Șoimului este premisa unui tur captivant atât pentru turiștii străini, cât și pentru românii însetați de cunoaștere și relaxare într-o zonă în care liniștea este la ea acasă.
Bineînțeles, putem intra în detalii, însă cel mai bine ne-am vedea la o cafea pentru a stabili mai multe. Ne poți da de veste oricând la manager@piatrasoimului.ro sau 0728 123 504!
NOU
Mersi mult! La proxima trecere prin tara, neaparat o sa va dau un semn.