Nu vreau să vorbesc despre penaltiul inventat pentru Barcelona. Se pare că anul ăsta cineva câştigă bani de pe urma victoriei barceloneze, deci m-am resemnat. Nici nu vreau să vorbesc despre dominarea Madridului, care în 10 oameni i-au dominat pe barcelonezi la maxim.

Este că acum vă pare rău că nu v-aţi înscris în echipa care trebuie?

Doar aş vrea să remarcaţi civilizaţia extraordinară a suporterilor celor 2 echipe. Tribunele lângă teren, iar oamenii aplaudă, râd, le bat obrazul jucătorilor. Nu huăăăăăăăăăăă Casillas, cum se face la noi la degajări. Nu înjurături, nu brichete şi explozivi aruncate pe teren. Nimic din toată asta. Doar plăcerea de a privi un regal fotbalistic. După care, madrilen sau barcelonez, mergem la o bere şi ne relaxăm.

Cum ar fi un derby de genul acesta în rromânia? Jandarmeria l-ar fi declarat de risc maxim şi ar fi cerut să fie interzise galeriile pe teren. Galeriile între timp şi-ar fi dat întâlnire pe străzi şi s-ar fi luat la bătaie. După care, galeria pierzătoare, ar pleca la vânătoare de fraieri pe bulevarde, cerându-le să sară şi să strige hai steau/dinamo/insert random stupid team.

La meci, pe teren ar fi fost mai mulţi jandarmi decât supoerteri. Normal, suporterii ar fi putut să introducă nişte petarde, pe care le-ar fi aruncat pe teren. Bătăile ar fi ceva normal, jandarmii ar interveni cu tunuri cu apă şi bâte. Urlete de muie, morţi şi alte urări ar fi dominat atmosfera sonoră.

La final, încă o bătaie şi iar nişte fraieri prinşi pe străzi îmbrăcaţi în culori care nu le-ar conveni marilor oameni din galerie.
The end.

Later edit: Observ că m-am sclerozat. Axul central al articolului trebuia să fie lipsa gardurilor de protecţie. Lipsă despre care nu am scris nimic. Mda.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.