Să încep prin nişte mici povestioare de viaţă.

Mă plimbam prin City Park Mall, lingând la un suc, cu laptopul în spate. În faţă la Enzo Bertini, o păsărică blondă trăgea de un tip.

-You HAVE to buy me those shoes!

M-am uitat şi eu la tip. Străinez, bine îmbrăcat, cămaşă de calitate, blugi miştocuţi pe el, pantofi GEOX în picioare. În fine, un tip prosper, şi ce e mai important, tânăr.
Nu i-am mai dat atenţie şi am plecat. Fiind eu bătrân şi cu vezica slabă, după un timp m-am dus la baie. Cine presta elegant la pisoar, lângă mine? Tipul cu blonda de mai înainte. Ne-am aruncat, conform protocolului, câte o ocheadă reciprocă la organe, de control, şi am purces la treabă. Omul îşi face pipilică, se duce la oglindă, îţi trece mâinile prin păr, şi pleacă. Fără să se spele pe mâini.

Faza 2. La baie în Carrefour, eram cu nevasta, mă tăia o….un number 2. Intru în singura cabină funcţională, când colo, hârtie ioc. Ies la nevastă, iau nişte serveţele umede cu miros de trandafiri şi dau să intru înapoi. Ghinion, deja se ocupase.
După o perioadă relativ scurtă, iese tipul dinăuntru ştergându-se pe sub unghii cu un şerveţel. Logic, nu se spală pe mâini şi pleacă.
Dau să intru.

Dezastru. Pe lângă o duhoare de sconcs mort, materii fecale pe marginea toaletei, pe jos, pe peria de curăţat wc-ul…peste tot. Când intrasem eu, era o cabină normală de toaletă, cu nimic ieşit din comun. Nu îmi sărise în ochi nimic. Acum mă usturau de la cât deversase ăla pe jos.

Ceea ce mă aduce la obiectul postului meu.
Bărbaţii când se întâlnesc obisnuiesc să îşi dea mâinile.
Oameni buni, mie îmi este o perfectă scârbă. Pentru că ştiu că MAREA MAJORITATE a bărbaţilor nu se spală pe mâini după ce urinează. Motivaţia?

“Nu m-am pişat pe mâini”.

De parcă faptul că s-au atins pe Organul deversor nu este suficient. Iar dacă nu se spală pe mâini dupa ce urinează, sunt absolut convins că nu au nici o jenă în a-şi curăţa materiile fecale de sub unghii cu un cui, şi, pentru a alunga mirosul, un şpray mic în palmă.
Ştiu că nu pot să fac un apel la curăţenie. Am făcut-o de atâtea ori, chiar şi printre membrele sexului aşazis bine mirositor iar rezultatele au fost nule.
Aşa că aş avea o rugăminte şi nu aş vrea să o luaţi ca pe o lipsă de respect.

CÂND NE ÎNTÂLNIM, SE POATE SĂ NU DĂM NOROC?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.