aplicație informatică mobilă pentru comenzi de taxi (…) proprietatea exclusivă a dispeceratului taxi autorizat, având denumirea dispeceratului (…) Aplicația se poate folosi doar de către un dispecerat taxi, autorizat în condițiile legii, pentru a asigura siguranța clientului.

Sursa
Deci da, exclusiv penntru siguranța clientului se face chestia asta. Pentru că nu tot un taxi transportă acea persoană, ci brusc, dacă e comandat dintr-un agregator de taxi, devine haiduc.

Bine, e o ordonanță care are incluse și chestii gen ride sharing, dar e clar că nu au cum și nu au nici cel mai vag interes să închidă activitatea Uber și atunci trec la aplicațiile care nu au spate politic și nu au progeniturile șefilor de la ANAF angajate pe post de manageri.

Sunt curios cum vor lupta împotriva acestor aplicații, odată ce vor trece frumos, ca Uber, pe niște frumoase LLC-uri și vor oferi serviciul de la distanță. Bine, e posibil ca și acum să fie la fel, dar #numazic.

#stopmafieitaxi cum s-ar spune.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), principalul grup de lobby al companiilor de taximetrie din Bucureşti, cerea într-un comunicat de presă eradicarea activităţii neautorizate şi nelicenţiate din domeniul transportului rutier de persoane (taxi, rent-a-car şi curse regulate sau ocazionale), “întrucât periclitează atât activitatea firmelor care respectă legislaţia în vigoare, cât şi viaţa persoanelor ce folosesc acest tip de servicii”.

Ce drăguți sunt ei, COTARlele, cum au ei grijă de viața persoanelor ce folosesc serviciile ocazionale.
Abia aștept să intre în vigoare ordonanța, să vedem cum vor ocoli domnii de la COTAR obligația ca taxiurile să acționeze doar în localitatea de domiciliu. Care va fi scuza celor de la Pelicanul, de exemplu..

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.