Nu știam de reclama Gillette, până nu am văzut, cred că ieri, cum o distrugea Piers Morgan, pentru că, nu-i așa, afectează masculinitatea, virilitatea, toate chestiile care transformă bărbatul în monumentul pe care îl vedem, în aceste zile.

Da, avem nevoie de mai multă implicare, pe plan global, împotriva a ceea ce se numește hărțuire și bullying (mă simt ca răducioiu, nu îmi vine în cap traducerea la bully). Pentru că știți de ce?

Dacă se vor uita la film, majoritatea bărbaților nu vor înțelege despre ce e vorba. Pentru că ața sunt băieții, nu ai ce să le faci. Și pentru că femeilor cu siguranță le place să fiu claxonate, fluierate pe stradă, să li se spună în trecere că sunt bune de plă și cum le-ar fte x și y. Hai, că nu e mare lucru, așa sunt bărbații, nu a fost nimic violent, nu e hărțuire. Și dacă e violent, cu siguranță i-a plăcut crvei.

Da, nu e normal să îți înveți copiii că așa sunt băieții. Nu e ok să îți educi băiatul să nu plângă, că doar nu e fetiță. Nu e ok să nu iei măsuri când afli că copilul tău bate alți copii la școală, indiferent cât de mândru te face asta. Nu sunt ok multe lucruri pe care le facem în educație, inconștient.

La fel cum nu e normal ca la școală educația să se facă în direcția în care fetițele sunt gospodine și mame iar tații aduc bani acasă. Așa cum nu e normal ca la jucării, la Noriel, de exemplu, la fetițe să fie doar păupușele, aspiratoare, mini bucătării, mături, seturi de oale și alte căcaturi care accentuează rolul de sclav al femeii în societate, iar la băieți sunt mașinuțe, soldați, arme și alte căcaturi. La fel cum nu e ok ca la hainele de fetiță din magazine să găsești doar porcării roz cu sclipici, unicorni, fetițe zâmbitoare cu bebeluși în brațe.

E un întreg lanț aici, care a TREBUIE scurtcircuitat dacă dorim să ieșim din societatea care asuprește jumătate din membrii ei pentru că au ghinionul ca vaginul lor să se muleze pe penis, nu invers.