După ghidul de socializare, am zis că ar fi bine să facem și un ghid de bune maniere.

Nu da Bună ziua pe twitter, când decizi tu să te trezești. Nu da Bună ziua în general, nu da Bună ziua cuiva în mod special. E lame, ai șansa ca nimeni să nu îți răspundă, pentru că TWITTERUL NU E mIRC. Nu ești urmărit pentru că saluți politicos, ci pentru că ai ceva de spus. Dacă ai ceva de spus.

Nu mulțumi pentru că ai primit RT de la mine. Eu trebuie eventual să îți mulțumesc că ai venit cu o informație atât de initeresantă încât am considerat că e bine să o împărtășesc celorlalți. Mulțumește doar atunci când vrei să popularizezi ceva și când tu însăți ceri asta.

Nu abuza de twitter. 20 de twitturi pe zi este acceptabil. 20 de twitturi in 10 minute este stresant și ai șanse uriașe să primești unfollow, cel puțin de la mine. Pentru că eu urmăresc doar oameni care mă interesează ce zic, iar tu aglomerezi banda cu tâmpenii, pentru că nu te cheamă Einstein, să scoți genialități pe secundă.

Știu că ai impresia că ai creat un hashtag meseriaș, senzațional, la care nimeni nu s-a mai gândit. Dacă timp de câteva zile vei scrie doar cu acel hashtag, fii sigur că eu nu îl voi mai vedea.

Dacă tot abuzezi de online, blog și twitter, nu te mai lăuda la fiecare colț de internet că ție nu îți pasă de online, că nu te interesează twitterul, că totul este zero. Laudă-te prietenilor la o bere. Pentru că e ca și cum aș spune eu că nu sunt gay, în timp ce sunt înfipt în vreun onliner de succes.

Nu copia toate siturile de glume, după care să le servești pe twitter. Toți mai dăm câte o dumă găsită pe net, când merită. Dar dacă tu tot timpul îmi servești pastile de astea, mă vei plictisi. Toți suntem voiajori de online și știm și de 9gag, și de the chive, efukt, failblog etc.

Nu trăi din citate. Asta e boala pizdulinelor care nu au nimic de spus și cred că își îmbunătățesc imaginea cu mizerii din Paolo Coelho. Nu, citatele nu te fac mai deșteaptă, dimpotrivă, aș prefera să îmi spui câte pârțuri ai dat azi, decât să îmi explici că la râul piedra ai șezut și-ai plâns.

Acceptă că nu poți fi tot timpul interesant. Și taci, pur și simplu.

Nu te certa în timeline. Pentru asta s-a născut DM-ul, adică Direct Message. Înjură-te, zi-i de mamă și familie, dar fă-o în privat. Deși a te certa pe internet e o prostie. Eu folosesc cu succes block și report as spam. Dacă ai cojones, zi-mi în față, când mă vezi. Până acum nimeni nu a avut. :mrgreen:

Și ce e mai important. Nu, pământul nu se învârte în jurul tău. Nu scrie doar de tine, de cât de tare ești, de câte acțiuni ai făcut, ce marfă ai scris azi pe blog. Narcisismul e doar pentru cei ce au multe oglinzi în baie. Twitterul este oglinda ta online, nu o fă să crape de rușine.

Desigur, acest compendiu poate fi îmbunătățit.